Amy Syeera

Saturday, February 17, 2018

Trip Bajet ke Tokyo, Jepun | Tokyo Tower

9:00:00 PM 0
Trip Bajet ke Tokyo, Jepun | Tokyo Tower
assalamualaikum and hello lads! meh aku sambung cerita masa di Tokyo, Jepun. siapa sangka negara yang aku lawati seterusnya ialah Tokyo. Jepun tak pernah ada dalam list travel aku. tapi since member kata aku nak cari destinasi masa winter and wajib bersalji, dia pula suka Tokyo, so kami pun pergilah ke sana. Tokyo sangat sesuai untuk traveler/tourist yang suka bandar metropolitan and crowded macam Kuala Lumpur. aku tak berapa sangat. aku lebih gemar cari negara yang aku boleh explore dunia hijau dia. that's why kami include Fuji sekali. probability untuk Tokyo turun salji sangat tipis and rare. lagipun, member aku cakap ada kemungkinan Fuji turun salji masa 20hb kami stay di sana. well, hopefully ada. itu nantikan entry seterusnya ya. :)


Trip Bajet ke Tokyo Jepun Musim Sejuk


kami bergerak dari Palette Share House seawal jam 7:30 pagi. aku bagi tips ye. JANGAN SESEKALI NAIK TRAIN PUKUL 8-9 PAGI. seriously, jangan naik time ni sebab ni waktu puncak mereka (Japan citizens) nak pergi sekolah and tempat kerja. so, korang boleh bayangkan tak pack dia macam mana. yes, kami dah jadi salah seorang daripada kalangan yang terperangkap ramai-ramai dalam train tu. hahaha. what an experience.

Monday, February 12, 2018

Trip Bajet ke Tokyo, Jepun | Narita International Airport

12:27:00 PM 1
Trip Bajet ke Tokyo, Jepun | Narita International Airport
assalamualaikum and hello lads! okay, mari mulakan cerita tentang perjalanan aku ke Tokyo. kami ambil flight Malaysia Airlines memandangkan perjalanan mengambil lebih kurang 7 jam. lama tau. and kawan aku suruh apply Enrich member sekali. tak pastilah ada perks ke tak mula-mula tu. rupanya, dah naik, kami dapat seat special sikit. terbaikkk.. then, tepat jam 5:00 petang, kami pun sampai di Narita International Airport. betullah apa orang kata, staff diorang sangat dedicated. susun setiap luggage kami. siap ada yang bantu lagi masa kami nak lepas kastam semua tu.


Narita International Airport


aku ada baca di group Facebook, one of them pernah kena suruh balik Malaysia sebab dia tak bawa duit mencukupi. ya ALLAH, aku takut sangat baca. tapi sungguh lah, memang kena bawa banyak duit. tak adalah sampai rm10,000. tapi janganlah sikit sampai rm1000 je. maybe dia risau andai kata kita jatuh sakit dekat sana, and duit tak cukup. nanti kita sendiri yang susah.

Wednesday, February 7, 2018

Makan Durian Sampai Kenyang di Durianbb Park, Kuala Lumpur

10:15:00 PM 2
Makan Durian Sampai Kenyang di Durianbb Park, Kuala Lumpur
assalamualaikum and hello lads! siapa sini hantu durian? ha, aku pun tak terkecuali :D memang kalau dah terbau tu, rasa macam nak beli je. tapi nak cari yang berkualiti and besar tu sekarang macam agak sukar. lagipun biasanya bila kita makan durian ni, mesti kita makan ramai-ramai dekat rumah kan. sampailah aku singgah di satu kedai ini. Durianbb Park. tak sangka di tengah-tengah kesibukan kota, ada kedai makan durian. memang cepatlah nak pergi tengok kan. siapa yang craving durian like all the time, boleh lah datang singgah sini.