Wednesday, February 22, 2017

Balik Kampung!!! ooooo balik kampung!! ooo balik kampungggg, hati giranggg~~ bila setiap kali raya or even saja-saja pulang ke kampung halaman setelah sekian lama tak jejak kaki, lagu ni pasti berputar-putar dalam minda aku. Feeling nak pack barang apa semua tu jadi lain macam bila aku selitkan dengan lagu sekali. siapa biasa buat macam tu? aku suka setiap kali nak kemas rumah ke buat homework ke, aku akan pasang sekali muzik. Barulah semangat sikit nak buat something dengan pantas dan efficient. I’ve been doing that since I was in my form 4. Tapi takkanlah baju je nak kemas kan bila balik kampung. Kebiasaannya bila kita balik kampung jauh macam dari Selangor ke Penang or even Johor ke Perlis, apa benda yang akan terlintas di fikiran korang? 


Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com

- Keselamatan rumah
- Kebersihan rumah
- Barang persiapan untuk pulang ke kampung halaman
- Servis kereta
Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com
10:24:00 AM

Persediaan Sebelum Balik Kampung dengan Bateriku.com

Friday, February 17, 2017

assalamualaikum and hello lads! happy weekend to all of you :) apa je plan korang untuk minggu ni? mesti banyak jemputan kenduri kahwin kan. macam aku juga lah. merata tempat ada kawan-kawan kelas kahwin. tapi badan ada satu je. and malangnya aku tak berapa nak sihat so tak dapat attend mana-mana wedding. sobs. so, weekend aku macam biasa sahaja. ahadnya barulah hantar adik semula ke UPM. umi kata nak semua satu family ada, sebab nak sambut birthday ayah and adik-adik sekali. yes, family aku ramai lahir bulan 2. aku je terlajak sampai ke bulan Oktober. haha. 

Image result for tadom hill resorts

Tadom Hills Resort

I will never come here again.

anyways, bukan itu yang aku nak ceritakan. aku tak sihat ni dah masuk 4 bulan sebenarnya. blood pressure asyik tak naik-naik dari dulu. so, ada masalah dari segi pernafasan. asyik rasa penat semua. tapi sakit pun tetap gatal nak ikut trip yang kawan aku manage ni. ye la, bukan senang nak spend masa sama-sama dengan diorang. sorang dah kerja sana, sorang kerja sini. separuh dari tu dah kahwin jadi masa mereka lebih tertumpu pada orang tersayang sahaja. better lah aku ikut sahaja daripada tak buat apa masa Thaipusam tu kan. nak pergi KL karang aku risau jadi macam CNY haritu. penuh bangla. adoi

C. Kingdom Trip ke Tadom Hills Resort yang Mengecewakan
4:00:00 PM

C. Kingdom Trip ke Tadom Hills Resort yang Mengecewakan

Thursday, February 16, 2017

assalamualaikum and hello lads! salam Khamis. sihat semua harini? sekarang ni dah start balik musim sakit. kesian tengok budak-budak kecil yang tak dapat hadir ke sekolah sebab batuk teruk sangat, demam and macam-macam lagi. kalau ikutkan seronoklah bila tak payah pergi sekolah kan. boleh sambung tidur. haha. tapi yang tak bestnya part sakit tu lah. nak berjalan pun lagi tak boleh. tenaga tak banyak.

Image result for fool tumblr

Jadi Mangsa Tipu Travel Agent


bila cakap pasal berjalan ni, memang aku suka. sebab aku bukan jenis orang yang boleh duduk diam dekat rumah selalu. yes, ada masa memang aku prefer duduk di rumah. but most of the time, aku suka hang out dekat luar. socialize. especially bila involves traveling.
Jadi Mangsa Tipu Travel Agent
10:42:00 AM

Jadi Mangsa Tipu Travel Agent

Tuesday, February 7, 2017

assalamualaikum and hello lads! salam Rabu. harini jalan ke office dah start jammed balik. haha. sempat lah merasa lengangnya LRT Kelana Jaya Line pada waktu pagi minggu lepas. rasa macam nak selfie pun ada tapi malu lah pula. macam orang tak pernah naik LRT gaya dia kan. so, simpan sahaja hasrat tu. ni baru cakap pasal pergi office, belum lagi balik. balik memang berzaman lah nak tunggu bas datang. so, ada masa kalau malas tunggu, aku singgah je sekejap cuci mata dekat mall yang terdekat dengan LRT Ara Damansara. 

Related image

Dinner di Chili's Citta Mall, Ara Damansara

and kebetulan di area tu ada dua mall. salah satunya adalah Citta Mall. aku rasa orang Subang mesti akan perasan mall ni sebab dia betul-betul sebelah jalan besar yang nak masuk ke Federal Highway. daripada stress hadap jammed yang malam baru nak reda, lebih-lebih lagi waktu hujan, baik lah singgah makan sekejap dekat situ kan. nasib baik ada Afnan. aku ni dah lah tak ada transport. bunyi macam dekat LRT dengan Citta Mall, tapi kalau jalan kaki, basah kuyup juga aku nanti bila dah sampai sana. haha. 


Dinner di Chili's Citta Mall, Ara Damansara
10:30:00 AM

Dinner di Chili's Citta Mall, Ara Damansara