Welcome!

I am Amy Syeera Travel Minimalist Lifestyle and Entertainment Blogger

View Blog Contact Me! Travel Stories

About Me

Travel
Beauty
Food
Who am i

Amy Syeera

Traveler

27. I am the founder and traveler behind Travel Minimalist. Travel Minimalist exists as a place to share and guide people throughout their journey. what's more fun than traveling around the world huh! wink wink.Haven't been everywhere..but it's on my list.

For any events - advertisement - product/food review, contact me at ameliajafri@yahoo.com

Experiences

Travel

Travel doesn’t become adventure until you leave yourself behind.

Beauty

The best color in the whole world is the one that looks good on you. So dress well

Food

So long as you have food in your mouth you have solved all questions for the time being

Novel

You don’t start out writing good stuff. You start out writing crap thinking it’s good stuff, and then gradually you get better at it.

My Journey

Jangan Main-Main dengan Alergi

assalamualaikum. normal tak untuk seseorang ada alergi? tidak kisah dari segi makanan, haiwan dan macam-macam lagi. korang ada alergi tak? aku tak pastilah kalau normal untuk semua orang ada tapi mostly memang akan mengalami kesakitan alergi ni. dan siapa sangka, aku baru sahaja dapat tahu aku ada alergi juga. oh no!!

Image result for sick tumblr

Makan Kambing Bakar di Cik Tri Sahara Eco Grandeur

assalamualaikum semua. siapa penggemar kambing bakar? haaa, aku lah salah seorangnya tu. pantang orang offer kambing bakar, aku beratur sekali berebut ambil. haha. aku rasa aku kahwin nanti pun macam nak cari pakej kambing bakar je. okay, dah terliur. back to our story, alkisahnya lepas aku dan dia habis fun run di Setia Alam, kami menuju ke Eco Grandeur yang terletak di area Puncak Alam. 

amysyeera

Restoran Cik Tri Sahara Kambing Bakar


Eco Grandeur ni dekat sangat lahai dengan UiTM Puncak Alam. sehari sebelumnya, kami try makan di Ink Library Cafe. nak buat review pasal tu, tapi makanan dia tak berapa menepati tekak aku. tapi aku suka suasana dia. for someone who are avid readers, di sini tempat menarik untuk korang santai-santai sambil baca buku and minum kopi :)

Larian Pertama BMW Wheelcorp Premium Charity Run

assalamualaikum semua. walaupun Januari baru sahaja masuk, aku tak ketinggalan untuk penuhkan segala hari dengan macam-macam aktiviti. one of them is fun run! sebenarnya dia yang ajak aku join fun run ni. sebab masa fun walk dekat Stadium Bukit Jalil haritu, aku cakap aku nak try join larian pula. malulah kalau asyik fun walk je kan. haha. tapi decided untuk ambil yang 4.5km sahaja. BMW Premium Charity Run ni ada dua distance. satu 4.5km, satu 10km. memandangkan ini kali pertama bagi aku, aku try yang pendek sahaja. 

amysyeera

BMW Wheelcorp Premium Charity Run 2019


BMW Premium Charity Run ni diadakan di Wheelcorp Premium Setia Alam. masa sehari sebelum run ni berlangsung, kami ambil kit di sana. apa orang kata, sambil menyelam kita minum air? haha. alang-alang dah ambil baju and bib number, kami bergambar lah sekejap dekat kereta bmw yang ada dekat showroom. weh, serious best naik BMW. rasa tak nak turun. HAHAHA. no wonder harga dia mahal berganda-ganda dari kereta aku. memang best. 

Sambut Tahun Baru di KLCC

pejam celik pejam celik dah masuk tahun 2019 kan. cepat betul masa berlalu. korang sambut tahun baru di mana? dahulu aku selalu sambut dekat rumah je atas katil, tidur. haha. kalini aku sambut tahun baru di KLCC bersama si dia. banyak sangat benda berlaku sepanjang tahun lepas. boleh tak aku nak rewind kejap before aku masuk bercerita pasal 2019?



Resolusi 2019 


January 2018

aku baru start berkenalan dengan si dia. 
travel ke Tokyo bersama member baik dan member-member dia yang lain.

Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com