Thursday, January 19, 2017

assalamualaikum and hello lads! mengantuknya. mata dah sepet dah ni and yeah, this is a scheduled post. aku tak mampu nak buat on the spot punya entry. satu sebab aku busy siapkan segala kerja di office. kedua sebab dah balik rumah memang aku malas sangat nak taip entri. tapi bulan ni dah memang berhajat nak banyakkan sikit jumlah entry dalam blog aku. so, disebabkan itulah aku terdorong untuk menulis juga walaupun hari sudah semakin lewat. zzzz...

Image result for interview tumblr

Pengalaman Interview Menerusi Telefon


ha, aku tahu semua orang mesti sudah biasa hadap interview ni kan. tak kisahlah masa nak masuk MRSM ke, universiti ke, apatah lagi masa kerja. lagi macam-macam jenis interview kita dah pergi kan. cakap sahaja apa yang tak pernah, semua aku dah merasa. well, not literally. tak apa. biarlah banyak pun interview yang pergi even tak dapat sebarang berita baik, yang penting pengalaman yang kita peroleh tu sangat membantu pada masa akan datang. 
Pengalaman Interview Menerusi Telefon
9:30:00 PM

Pengalaman Interview Menerusi Telefon

assalamualaikum and hello lads! Everyday-except-for-Friday Bluessssss~ over and over again. dah lah dekat sini pagi tadi jammed teruk. korang pun mesti sama kan? sebab member aku semua datang lambat. ada stuck sampai 2 jam dekat atas jalan raya. aku yang naik bas pun tadi dah terlepas satu. memang rasa nak menangis dah. hahaha. sebab time busy macam ni, memang impossible nak tunggu bas yang seterusnya. tapi alhamdulillah ada. tak sampai 5 minit je bas dah menyusul. nasib baik sangat. dengan tak cucuk duitnya, nanti nak naik teksi bayar pakai apa pula kan. daun? 

Bibir Kembali Sembuh dengan Virgin Coconut Oil (VCO)


Image result for vco oil
ingat tak haritu aku ada cerita pasal bibir aku yang terkena alergik lipstick tu? aduhai memang sedih tengok bibir sendiri kena macam tu. dah la obvious di pandangan mata orang lain. semua duk cakap, apa kau buat dengan bibir kau Amy? kena gigit dengan siapa tu? haha kurang asam betul kawan aku. nasib baik dah biasa bergurau senda dengan diorang ni. kalau tak, mahu kena bebel sekejap lagi. 
Bibir Kembali Sembuh Sediakala
10:30:00 AM

Bibir Kembali Sembuh Sediakala

Wednesday, January 18, 2017

assalamualaikum and hello lads! sihat semua? dah cek betul-betul belum kondisi tubuh korang tu? jangan main-main dengan bab kesihatan ni. kadang-kadang luar je nampak sihat bertenaga. hakikatnya yang dalaman dah nak rosak bagai. minta dijauhkan. aku ni pun rasa macam sihat je. hari-hari bangun pagi siap nak pergi kerja, jalan kaki for 10 minutes naik atas menunggu bas. then berdiri for 30 minutes sampai ke LRT, jalan kaki lagi dalam 10 minit. then, sampailah ke office. fuh, bila pakai phone baru ni, aku dapatlah follow up berapa banyak langkah dapat aku buat dalam masa 1 hari. paling banyak aku pernah dapat dalam 11,594 langkah kaki. sebab masa tu pergi Great Wall of China. hehe. kalau macam hari kerja ni, setakat 3000 langkah sahaja berjaya. sebab tu aku tak kisah berjalan ni. berjalan banyak manfaat dia. 
 

Tekanan Darah Rendah

Image result for low blood pressure causes
 
kebetulan masa tu, adik dengan umi aku tengah cek blood pressure dekat dalam bilik. so aku pun teringin juga nak try. mana lah tau kot tiba-tiba tinggi. kot normal. so bila cek tu, memang aku terkejut! 
Tekanan Darah Rendah
9:31:00 PM

Tekanan Darah Rendah

Thursday, January 12, 2017

assalamualaikum and hello lads! salam Khamis. semoga hari korang semua dalam keadaan yang indah sahaja. hopefully in shaa ALLAH. aku pula macam mana? entah. asal nak masuk hari Khamis je mesti rasa malas nak pergi kerja. haha. kenapa? sebab aku ni fiil suka siapkan semua report hari Isnin dengan Selasa. kalau dahulu 1 report ambil masa seminggu untuk siapkan. tapi bila dah selalu buat for almost a year now, 4 report aku berjaya buat dalam 2 hari sahaja. of course lah awal-awal banggakan, lama-lama menyesal sebab hari seterusnya blur tak ada benda nak buat dah. -.- now i know kenapa ramai suka tangguhkan kerja. haha ops. but i don't know how to do it. kadang-kadang boss aku random je minta report. kadang-kadang dia senyap. so, better siapkan sahaja secepat mungkin. nasib baiklah ada masa email masuk minta buat work order bagai, terasalah juga busy macam orang lain.

Image result for classic love tumblr

Aku Dambakan Kisah Cinta Seperti Zaman Dahulu


tapi bila dah sibuk sangat dengan kerja, kadang-kadang terlupa juga soal cinta ni. bab cari jodoh. eksyen je kau amelia. maklumlah, dah makin berusia ni, lagilah rasa macam oh no, oh no! i'm getting older!!! what am I supposed to do?? run away and go live somewhere else?? so overthinking. yes, that I am. bila sebut soal cinta, fikir balik, aku tak ada pengalaman macam orang lain. tengok wayang berdua, makan berdua, call 24 jam sehari. jealous? of courselah! hahahaha. masa tu je lah. bila bayangkan aku di tempat diorang, tiba-tiba rasa rimas pula. asyik attached dengan orang sama je. tak bosan ke? 
Aku Dambakan Kisah Cinta Seperti Zaman Dahulu
4:30:00 PM

Aku Dambakan Kisah Cinta Seperti Zaman Dahulu