my birthday! =D




hello everyone. dua hari lepas tercatat satu peristiwa bersejarah untuk aku. hehe. happy birthday to me, amelia.. aku sudah mencapai umur 20 pun. oh, cepatnya rasa masa berlalu. azam baru untuk umur baru? nah... malaslah. aku fikir banyak azam pun, aku x kan terbuat punya. selalunya buat on the spot je. that's why lah aku ada masalah sikit dari segi future plan. lol.. and that is one of the reason why I chose future plan as one of my problems-to-be-solved in the counseling class later.. yep, aku join kelas kaunseling. uuuuu... 
            Pada mulanya, aku ambil kelas keusahawanan. tapi aduhai, ramai sangat lah pulak yang ambil kelas ni. dah lah malam, serious kalau kelas malam memang aku malas gila! dah lah petang dah banyak kelas.. and aku xde transport.. xkanlah sepanjang masa nak minta tolong kawan aku ambil, kan? kesian diorang.. so, aku tukar kepada kelas kaunseling. mula-mula takut jugak sebab ye lah, aku sorang je yang ambil kelas tu. what i meant is i'm the only one among all of my friends that i know yang ambil kelas kaunseling. ada 18 orang kesemuanya and aku xtau siapa pun. tapi tabahkan sahaja hati sebab nanti kalau kerja, masing-masing dapat tempat lain jugak, kan? 
              Masuk je kelas tu, okay. ada jugak yang aku kenal rupanya. dia pun ada! what?? serious x boleh nak berhenti dari tersengih. ingatkan xde jodoh nak berjumpa, rupanya ada lagi.. haha.. what a stupid me. biasalah manusia kalau dah terserempak dengan crush dia, kan? ini crush sahaja. not more than that. mana boleh berangan lebih-lebih. nanti untuk suami nak letak kat mana dalam hati ni, ye dak? bunyi macam entah apa-apa je. biarlah. i have my own perspective. aku x suka pada lelaki yang dah ber couple sebelum ni, sebab rasa macam dia dah jadi sisa orang. jahat, kan? tapi nak buat macam mana.. kalau dia rasa cinta dia hanya untuk si isteri atau suami, dia xkan sesekali berfikir untuk berkasih dengan orang lain.. 
                 Aku mengaku, aku memang suka melencong kalau aku bercerita. perempuan.. haha~ okay, back to the story. kelas kaunseling ni aku x boleh nak rumuskan lagi sebab baru sekali aku pergi. hehe.. nanti aku cerita lagi okay. yang pentingnya aku nak cakap kat sini ialah berjumpa dengan dia adalah satu birthday wish aku. since aku xde sama kelas dengan dia, so aku berharap pada pagi yang indah tu, moga-moga aku berjumpa dengan dia even for once. and Masya-ALLAH. ALLAH Maha Mendengar. jumpa jugak. haha..
that is one of my best birthday gift.. but not ever. sebab hadiah yang sangat buat aku menangis terharu adalah wish dari umi ku, adik-adikku dan kawan-kawan. terima kasih kalian atas wish tersebut. =.)
                  Ala, x berkesempatan pulak nak tunjuk photo yang umi aku bagi untuk aku tu. huhu. xpelah, some other time okay =D ha, yang paling best bila actor Hindi yang aku baru kenal ni wish dekat aku.. oh, mana x terkejutnya. itu facebook dia yang betul-betul okay. agaknya sebab dia baru nak naik, so dia kena bermesra dengan peminat dia. aku memang pantang sikit tengok pelakon Hindi ni =.=" nak buat macam mana, aku dah addict since aku kecil lagi. tengah update ni pun, aku tengah dengar lagu hindustan. lagu Saans. ada yang suka lagu tu, ada yang x suka. masing-masing ada minat dia sendiri kan? lagu dia sangat menyentuh perasaan aku. aku rasa Saans tu maksudnya nafas or breath. 
                    Cerita pasal nafas ni, aku teringat satu ayat.. ayat tu dituturkan bila si lelaki bertanya tentang mahar dia and dia jawab macam ni "saya tak minta banyak. cukuplah dia mencintai saya seadanya dengan setiap udara yang dia sedut tanpa meletakkan saya melebihi ketaatan dia kepada ALLAH, Rasul dan ibubapanya. itulah maharnya." oh, sweet sangat ayat tu =) itu yang paling bermakna lagi, kan? sayang mana terhadap si isteri pun, Tuhan yang satu jangan dibelakangkan. itulah yang patut kita sayang lebih. 
okay, cukuplah buat masa sekarang ni. aku nak pergi hantar barang adik aku kejap. harini dia ada test! semoga berjaya irfan =D along doakan adik dapat buat yang terbaik, okay! adios~

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.