jodoh aku

hurm! :)

10.51 a.m
atas katil apartment ilmu 
tumblring....


ha, pernah terfikir x pasal jodoh sendiri? siapa yang x pernah kan? since aku masuk sekolah menengah. time tu macam-macam dah aku fikir. ish, macam manalah rupa suami aku nanti. handsome ke pandai ke? lepastu standardlah manusia... mesti ada type masing-masing kan? ada yang suka kulit hitam manis lah, pakai cermin mata lah, body tough lah...(aku ler tu...)

dulu aku ada type jugak. tapi sekarang... x perlulah kot. agaknya sebab aku ada taste sendiri, tu yang single sampai sekarang. hahahaha. -.-" ada yang cakap masa umur kita 4 bulan lagi ALLAH dah tetapkan siapa jodoh kita, bila kita mati, kita kerja apa and lain-lain lagi. betullah. hidup kita ni dah ditentukan sebenarnya.

tapi untuk yang single tu, sabar lah okay. jodoh itu pasti ada. insya-ALLAH. nenek aku kata kalau jodoh kita xde kat dunia, insya-ALLAH kita pasti ada someone yang tunggu kita kat atas sana nanti. :) 

bagi yang tengah bercouple tu. jaga sikit hati masing-masing. bahaya sebenarnya. sebab anything bad can happened. kalau dating, siapa pernah pergi beramai-ramai kan. adalah kot, lepastu hal masing-masing, separate pergi tempat lain. nahhh.. its just the same dude.

apapun, x semestinya orang yang kita couple tu adalah jodoh kita. punyalah bertahun bercinta dengan dia, tup tup kahwin dengan orang lain. hmmm.... kadang-kadang tu pun kita suka dia, bercinta dengan dia sebab kita suka personaliti dia. alah, itu semua lakonan je. kalau nak tahu perangai dia yang sebenarnya, kahwinlah dengan dia. eh, macam senang je cakap. kahwin terus.

eh, tadi kata suka sangat. bercinta bagai nak rak. asal suruh kahwin, macam-macam pulak yang dikata. manusia, selalu sangat macam tu. suka sangat fikir yang negatif. kita nak buat benda macam ni kena tahu pros and cons dia, okay aku tahu tu. tapi tu tandanya hati kita x yakin dengan something yang kita nak buat. 

orang kata nak buat tu buat je lah. jangan teragak-agak. nanti x buat, lepastu x tahu result dia macam mana. in case kalau dah kahwin tu, korang bergaduh. janganlah terus bercerai-berai. x best lah weyh. try lah to keep the marriage until your last breath. kalau dah x boleh sangat tu, barulah consider sikit. ingat, cerai tu satu benda yang boleh dibuat tapi ALLAH sangat-sangat x suka. biasalah tu dude bergaduh. siapa x pernah bergaduh? adik-adik pun bergaduh tapi xdelah sampai terputus tali persaudaraan kan? 

doalah banyak-banyak. ALLAH mesti tolong kita punya. ha, lepastu lagi satu. kalau dah berat sangat masalah tu, janganlah p dok cerita masalah dekat Twitter korang tu. nobody cares la beb. daripada kau mengadu kat Twitter, lebih baik kau mengadu domba dekat ALLAH. walau macam mana berat dan peliknya masalah kita, satu je boleh tolong kita. :)

okay, sampai sini je. ciao~



















Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.