we accept the love we think we deserve



aku dapat tajuk dekat atas daripada cerita perks of being a wallflower. aku x tahulah nak kata cerita tu best ke x. depends on ones. kalau benda tu menyentuh perasaan dia, best la maknanya tu. bagi aku? hmm... not bad. lelaki dia comel. lol. kawan aku tahu sangat. aku pantang betul tengok lelaki hot dan comel. tapi aku lebih kepada hot. mat saleh hot aku suka tengok. tapi kalau lelaki melayu yang hot. eiiii... gelinya aku. x tahulah kenapa. 

weird....
okay, balik kepada cerita tadi. we accept the love we think we deserve. faham x maksud dia? 
okay, bagi sesiapa yang x faham. macam ni cerita dia. apa yang menyebabkan kita selalu pilih orang yang salah untuk mencintai antara satu sama lain. kenapa kita selalu sayang dekat orang yang treat kita like we're nothing. okay, that title represents all of this questions. 

agaknya kita rasa yang xde orang mampu sayang kita macam tu kot. sebab tu bila ada orang sayang kita, ada orang yang perasan kehadiran kita ni, kita terima dia seadanya dengan hati yang terbuka. tapi turns out yang dia bukan ditakdirkan untuk kita. aku banyak kali fikir ayat ni. maybe sedikit sebanyak dia ubah perspektif aku dalam memilih cinta sejati aku.

dulu aku kalau boleh xnak lelaki yang pernah bercinta dengan sesiapapun.
kenapa aku nak macam tu? sebab aku x pernah bercinta. welll... maybe ada. tapi nahh... puppy love je. no worries. orang yang x pernah bercinta ni sangat mentah. x tahu macam mana nak react to her/his partner. 
paling-paling pun kalau dia dah pernah bercinta, dia akan tahu macam mana sakitnya bila hati dilukai. 
aku harap hati lelaki tu yang dilukai bukan dia melukai hati wanita. 
kalau dia yang buat macam tu, dia xkan tahu apa yang perempuan rasa. sebab perempuan ni perasaan dia mendalam sangat. terlalu mendalam sampai ada yang sanggup bunuh diri. true story. banyak sangat dah aku dengar. 

tapi kalau si lelaki tu still sayang dekat ex dia. sorry to say lah. kau x reti nak move on dude. sebanyak bunga dekat dunia ni. kalau kau dah nampak bunga tu je, xde orang dapat tolong melainkan diri kau sendiri je.
lepas tu jangan nak buat ayat menyesal bagai. penatlah dengar. cliche sangat masalah cinta manusia ni. xde yang menarik pun. 

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.