Fifty Shades Of ...... (18++)

7:17p.m
kampung subang
ushar map langkawi (we're going for a vacation!)

 50ShadesofGreyCoverArt.jpg
assalamualaikum and hello everyone! atas ni xde kena mengena dengan apa aku nak cerita. apa yang aku nak cakap ni pasal novel yang terhangat di pasaran. novel apa nama dia?

- FIFTY SHADES OF GREY
- FIFTY SHADES OF DARKER
- FIFTY SHADES OF FREED

okay, kenapa aku nak cerita pasal buku-buku ni? sebab best gila tau x! ha, tapi jangan salah sangka okay. kepada sesiapa yang dah pernah dengar pasal novel ni, aku x maksudkan best dari segi I&%I%*$ tu okay. aku maksudkan dari segi pembawakan watak dalam cerita tu.

cerita dia ni pasal seorang perempuan yang berumur 22 tahun bernama Anastasia Steele atau lebih mesra dipanggil Ana. dia ada bestfriend yang bernama Kate (Kate Kavanagh). diorang ni duduk sama. Kate ni menulis untuk college's student paper diorang. she was supposed to interview this one guy (corporate guy) but it turns out dia jatuh sakit pulak. so dia minta Ana untuk ambil alih assignment dia.

apa yang dia kena buat? dia just interview that guy and that was it! Ana ingatkan lelaki yang dia nak interview ni orang yang setengah abad, rupa-rupanya lelaki muda yang HOT (Christian Grey)! aku x tahulah hot mana, novel ni bagi gambaran je. pandai-pandailah korang imagine sendiri.

dari satu chapter ke satu chapter. rupanya mamat ni ada masalah dalaman sikit. eh, bukan gila. psycho sikit kot. first, dia sangat pantang kalau orang tu xnak makan or xnak habiskan makanan. why? i'll tell u later. and second, dia x suka disentuh oleh mana-mana orang pun.

kenapa dia sangat pantang tengok orang macam tu? dulu masa dia kecik-kecik, 4 tahun x silap aku, dia lapar, dia beg mak dia nak makan, tapi dia tengok mak dia terbaring je, x buat apa. sebab dia lapar sangat-sangat dah, dia pergi dapur buka peti ais, and dia x jumpa except for one thing. aku x ingat apa yang dia makan, tapi makanan tu buat dia sakit sebab makanan tu dah x elok. berapa hari entah dia kelaparan.

nasib baik ada family yang baik hati ambil dia jadi anak angkat. even dia happy, dia senyap je. dia xnak cakap apa-apa pun. dia just buat satu benda, main piano. itu yang dia pandai. dia luahkan perasaan dia kat situ.

and pasal sex life dia, itu sangat extreme. dia guna kaedah yang x tercapai dek akal fikiran. sorry, i can't tell it here. even aku dah tulis terang-terangan kat atas, ini post 18+, aku tau mesti ada yang bawah umur baca punya. apa yang aku boleh cakap, dia guna kaedah yang lain sebab dia nak rasa dia yang control everything. dia x boleh surrender. and kalau sub dia buat salah, she will be punished. it happened all time until he met Ana.

Ana ubah dia sikit demi sikit. berubah jadi lebih baik. Ana tahu dia ada masalah, tapi Christian tetap xnak cerita pasal kisah silam dia. yeah, untuk siapa yang kisah silam yang sangat menyedihkan, it really hurts untuk buka balik cerita tu. i know that feeling.

masuk novel yang kedua, dia kahwin dengan Ana. tapi dia sangat overprotective. and cerita balik kisah lampau dia. and novel ketiga pula, ada orang psycho yang lain. mamat tu try nak bunuh Ana. memang mengamuklah si Christian tu.

okay, malas nak cerita panjang-panjang, baca sendiri. aku jumpa online. kalau beli kat MPH or Popular, mesti mahal punya. -.-

that'll be all folks. adios~

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.