Hurt

7:45 a.m
kampung subang
shutting out friends in facebook

nothing to do today. maybe nak sambung menulis kejap lagi.
umi dengan ayah pergi SB. ada orang meninggal. i'm not pretty sure who she/he is, the one who passed away. as usual, tengah-tengah scrolling, tiba-tiba terjumpa this two posts.




sakit sangat kan kalau dah suka someone tu. aku x pasti mana satu lagi sakit. sakit bila orang yang kita suka x suka kita, or sakit bila kita ditinggalkan kekasih or hmm.. sakit bila dua manusia baru nak meluahkan perasaan masing-masing, ada orang lain yang menjadi penghalang.





 


mulut orang ni kita susah sangat nak predict. lagi-lagi orang yang rasa dia suka berterus-terang. aku x kata salah kita nak be honest to somebody. tapi kau kena fikir perasaan orang lain juga. sebelum kau cakap, kau cuba bayangkan kalau orang cakap macam tu kat kau.

aku selalu buat macam tu. aku ni kaki gaduh, jangan main-main. hahaha. xdelah. aku malas nak gaduh. tapi sampai ke satu tahap aku rasa macam aku ni dipermainkan, then you'll see the real me.

okay, cut it. aku suka melencong -.-" mulut manusia ni senjata yang paling hebat dalam dunia. bom, senjata api tu just merosakkan fizikal kita, tapi mulut manusia boleh buat dua-dua. tak percaya? suka hati.

aku dah tengok macam-macam gaya orang mati okay. seriau kau tahu! aku x maksudkan cerita dalam TV show tu, ni yang real life.

so, what i'm trying to say is think before you act please! ada orang yang boleh balas apa orang cakap, tapi ada yang jenis lemah semangat. dahlah terasa banyak sangat kekurangan diri, kau pergi hentam dia lagi.

kau kena ingat lagi satu, setiap manusia ada cabaran hidup dia masing-masing. jangan kau cakap 'ala, kau xkan faham apa yang aku rasa sebab kau x pernah kena!' what, bullshit okay..

memanglah orang tu x pernah kena, paling-paling dia ada kat sisi kau, dengar masalah kau. orang lain x pernah kena? macam mana kau tahu? kau ada kat tempat dia? kau tahu masalah dia? entah-entah masalah dia lagi berat dari kau. and kau suka-suka hati cakap macam tu.

http://24.media.tumblr.com/36988d10982be6ccd5775f03c379fb37/tumblr_mjerg8UJv61r4u9wdo1_500.gif

asal ada orang sokong kau, itu dah memadai bagi aku. orang yang bunuh diri ni sebab dia rasa xde orang nak dengar masalah dia. kau pulak, dah ada orang dengar masalah kau, nak bising-bising.

ha, kan dah teremo. aku x boleh tengok orang suicide sampai macam ni sekali. mulut manusia ni teruk sangat!

dahlah, aku mamai lagi sebenarnya ni. adios~


http://24.media.tumblr.com/83eef156acb020ef4cbff8fcb3d42f18/tumblr_mjozgniobF1qal9wlo1_500.jpg

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.