People In Love

1:43p.m
ermm. baru balik dari hiong kong. (BUKAN HONG KONG OKAY!)
tengah masukkan marshmallow and gula-gula dalam botol cenderamata :)

what? cliche gila tajuk kat atas. yeah, i know its a bit lame. tapi aku bukan nak cerita benda yang merepek-merepek tu. ala, for example puppy love. lol~ kalau dimelayukan, jadi cinta monyet. puppy is monyet?? -.-"

this photo is not mine.

selalunya kalau sebut cinta je, apa yang kita nampak mesti orang muda bercouple. orang kahwin. orang berangan x tentu hala x kira masa. x kisahlah macam mana gaya orang tu pun.

but the thing is, bila kita sebut soal cinta je, kita mesti nak tanya orang-orang yang dah besar kan, i mean dewasa or remaja. kita x pernah tanya budak-budak kecik whether they know about what love is or not.

korang pernah tanya? of course lah TAK!
aku pun x nak tanya. karang merepek je diorang cakap, betul x?
hahahaha. NOPE! x betul okay. diorang punya perspektif dalam maksud cinta tu betul-betul lain dengan kita. diorang boleh nampak kasih sayang yang ada dalam diri kita berbanding diri kita sendiri.

nak tahu apa yang diorang faham dari segi cintan-cintun ni? let's see!

Rebecca, age 8: When my grandmother got arthritis, she couldn't bend over and paint her toenails anymore. So my grandfather does it for her all the time, even when his hands got arthritis too. That's love.

Terri, age 4: Love is what makes you smile when you're tired.

Danny, age 7: Love is when my mommy makes coffee for my daddy and she takes a sip before giving it to him, to make sure the taste is OK.

Nikka, age 6: If you want to learn to love better, you should start with a friend who you hate.

Elaine, age 5: Love is when Mommy gives Daddy the best piece of chicken.

Chris, age 7: Love is when Mommy sees Daddy smelly and sweaty and still says he is handsomer than Robert Redford.

Mary Ann, age 4: Love is when your puppy licks your face even after you left him alone all day.

okay, seriously! kalau korang x rasa apa yang diorang cakap ni sangat sweet and sangat menyentuh hati, korang memang xde hati perut. no offense but it's true! dah lah, letih taip panjang-panjang. bukan ada orang baca pun. okay, adios! :D

Share:

2 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.