Preview Nafasku Hanya Untuk Dia

12:07 a.m
kampung subang







minta perhatian, penggunaan kata 'aku' akan digunakan di sini. no offense! dah terbiasa. hehe. since dah xde benda sangat nak buat, aku nak cerita sikit pasal novel yang aku dah habis menulis sekarang ni.

kenapa mesti 'nafasku hanya untuk dia'?


  • erm.. dari sudut Ainul, selama ni hidup dia hanya untuk buat ayah dia bahagia je. once she met this guy, and eventually jadi husband dia, itulah yang menjadi pendorong untuk dia hidup. walau macam mana sakitnya hati yang dia rasa dek kata-kata dan perbuatan suami dia, dia akan tetap sayang dengan lelaki tu sampai bila-bila. so, nafasku hanya untuk dia. setiap nafas yang dihela hanyalah untuk suami dan anaknya sahaja. 



kenapa watak utama bernama Mirza Aiman dan Ainul Hayat?


  • aku suka nama Mirza, macam glamour je. pelik pun x (aku x suka nama pelik) hahaha. Ainul Hayat tu pulak macam unik namanya. so, jadilah mereka sebagai karakter dalam novel ni.
  • and oh ya, karakter dalam ni tak ada kaitan dengan yang mati ataupun yang masih hidup.




agak-agak Mirza sayang x anak dia nanti?



senang x nak dapat ilham sambung menulis ke bab seterusnya?


  • ikut mood sebenarnya. kalau aku tengah melayan lagu Hindustan, aku buatlah sedih sikit cerita tu. Kalau pasang lagu inggeris, aku buat happy sikit. sebab tu kadang-kadang gaya penulisan aku agak pelik. -.-



cerita ni sekadar rekaan atau cerita benar?

  • maybe.... maybe not. apa yang aku buat ni memang rekaan. tapi aku rasa ada certain people yang alami benda macam ni. cuma maybe in different situation.


so, aku harap korang suka dengan novel ni.  enjoy reading it! :) harap-harap dapatlah mengalirkan air mata orang yang membaca cerita ni. bukan senang kan nak bagi orang menangis. kalau x menangis, maknanya saya masih belum cukup pandai lagi. it's okay. people learn from their mistakes right. okay!

kalau ada apa-apa persoalan, bolehlah tanya kat sini. tapi jgn tanya macam mana ending dia. hahaha. but it will be a happy ending story. no worries. aku x suka sad ending. spoil mood aku seharian. 


ha, dia cakap what the f'''' . samalah macam aku bila baca ending yang sedih


post signature

Share:

20 comments

  1. singgah & follow ;)

    na ckp ni tp jgn marah eh hehe..font awk tu klau bleh gelapkan sket sbb ble na bace xbrape jelas butiran nya..klau xbleh xpela hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha. tulah psl. nak tukar colour bagi pekat sikit tapi x reti -.-"

      Delete
  2. Citer ni best. Kalau bleh teruskan eaa? Saya sokong citer akak sebab saya suka watak Mirza. Hihihi ^^

    ReplyDelete
  3. Pada pendapat saya cerita akak lain daripada yg lain.. Serius best.. Heee :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. terima kasih banyak-banyak. :D

      Delete
  4. Apa yg blh saya cakap...teruskan menulis akak...kalau boleh bukukan terus novel akak ni... Pasti meletup punya.Tak sabar nak tunggu smbungan seterusnya...cepat2 smbung akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. terharunya akak dengar. thank you so much. really appreciate it :D insya-ALLAH.

      Delete
  5. Tgk blog ni, tbe2 rse nk aktif tulis blog balik.. Wee~~ -najwa-

    ReplyDelete
    Replies
    1. najwa!!! :D ha, p wat novel. hehehe :P

      Delete
  6. hmm...suka sangat kat cite nie..sebab mirza dan ainul selalu bergaduh..macam kite dan husband..huhu tiap kali baca,kite rasa macam nak suru ainul gtau jak pasal nelly tu..hihi geramnyeeeee!..hahahaha (eksaited gilak) :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, harap-harap gaduh2 sayang la ye :)

      haha, thank you! x pasti lagi nk buat Nelly betul2 jmpa dengan Ainul or x. hehehe.

      Delete
  7. amyyy ....

    keep writing .... suka mirza ... hehehe ...

    ReplyDelete
  8. amy dear ...

    menunggu2 bab 10, 11, 12 ,,, ni ..

    hehehe ... bila nak hapdet blog? ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. insya-ALLAH petang or malam ni. sabar erk. dah nak siap pun. tnggal edit2 je. XD

      Delete
  9. best sangat cerita dia...

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.