YOU, yes you!

 

8:28 p.m
kampung subang
promote tumblr and blog :D

hello assalamualaikum everyone! alhamdulillah, follower makin bertambah kat sini. hahaha~ thanks a lot guys for following me! and what about my tumblr? yeah, so far i've 2.5k!!!!! i hope i'll be a tumblr famous one day. lol :)

okay, cut it short! nampak x .gif kat atas? 
aku tujukan gif ni khas untuk seseorang. nampak x aku dah mula judge orang? aku bukan suka-suka nak judge orang. tapi sikap manusia ni kan. suka nak cari kesalahan orang lain. suka nak burukkan nama orang.

why??? what the fuck is wrong with u? aku cukup x suka bila kau cakap yang kau terasa dengan certain orang. YES, sometimes i feel that too. but that doesn't mean that kau boleh cakap kau X PERNAH sakitkan hati orang. that's completely bullshit! 

macam orang lain percaya (aku x pasti aku percaya ke x), hidup ni ada karma. kalau kau buat dia macam tu, someday someone akan buat balik kat kau. kalau kau terasa dengan someone, that means yang kau pernah kecewakan hati salah sorang kawan kau! muhasabah diri kau sikit. think before you act! 

and kalau kau terasa dengan apa aku cakap kat atas ni, kalau kau rasa aku merujuk dekat kau, maknanya memang kau ada sakitkan hati aku. bukan hati aku je tau x! 

oversensitive? kalau kau ada sifat macam tu, maknanya kau patut prihatin dengan perasaan orang jugak. ingatlah sikit, jangan fikir hati kau je. orang lain tersentuh jugak. sedih dengar apa yang kau cakap. 

aku x kisah kau nak bagi pendapat kau kat kitorang, but at least jangan suka menidakkan apa yang orang cakap. ibarat kitorang ni just a kid yang bagi ideas. hey, budak kecik pun lagi pandai sekarang tau x!

cuba hormat sikit perasaan orang. itu je aku boleh cakap. orang kata kita susah nak ubah perangai kita yang sedia ada. aku rasa x susah pun. yang susahnya bila hati kita menidakkan benda tu. biasalah, bila nak buat benda baik, ada je lah yang mengganggu. 

aku tahu aku ada kelemahan jugak. tahu x apa kelemahan aku? aku ni panas baran. (and banyak lagi). kau x pernah nampak pun? kenapa, nak try tengok ke? jangan cabar aku. aku pantang dicabar benda-benda macam ni. kau x pernah kenal aku dari kecil, kau jangan suka judge aku macam tu. aku cuba kawal sekarang. 

serious aku malas nak taip banyak-banyak kat sini. but you MUST remember this, everytime i publish this kind of posts, maksudnya aku dah x boleh bertoleransi okay. tahap sabar aku dah xde untuk kau! pendendam? kau yang pendendam. benda ni pun kau kena fikir jugak. people can see that in you. kau je yang buat-buat x perasan. 

aku emo? well, see the leg r. aku bukan senang-senang nak emo. tapi kalau orang cari pasal dengan aku, tengok je la apa jadi. kalau ayat atas ni x buat kau terasa, kau buat something yang boleh buat aku meletup. and kau akan MENYESAL sampai bila-bila. x percaya? tanya budak sekolah menengah aku dulu. 

okay, adios! 

Share:

4 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.