2nd E-Novel :)

11:01a.m
apartment murni
dalam kuliah. lol~


assalamualaikum and hello everyone ^^, insya-ALLAH lepas habis je NHUD, saya akan sambung buat second novel. jalan cerita dah ada, cuma sinopsis ni, saya x retilah nak buat. nanti saya try buat okay. tajuk cerita ni dalam bahasa inggeris. yes, i know. sebanyak-banyak tajuk dalam bahasa melayu yang ada kat dunia ni, kenapa ambil inggeris jugak? sebab semuanya dah diambil T________T nak buat tajuk gah sikit, tapi saya x creative. so, jadilah tajuk ini.


 

ada dua pilihan untuk cover novel, mana lagi okay ya? please please, i need your help. yep, the second one is not so proper at all for us, orang melayu. tapi cerita ni just kekal dalam blog saya. penatlah mempromote novel, result dia x memberangsangkan. maybe sebab tajuk and cover novel kot. i don't know. takde rezeki untuk saya. xpelah, rezeki saya maybe untuk jadi engineer or lecturer sahaja. insya-ALLAH. doakan ya. :) 

oh, i almost forgot about one thing. cerita ni mengisahkan tentang bagaimana Suhairi and Lily ni boleh end up berkahwin antara satu sama lain. tapi saya tengah fikir lagi nak buat cerita pendek je ke or cerita panjang macam kisah Mirza and Ainul. hmmm... orait, that's all. ^^,
adios~

Share:

2 comments

  1. Hi Weirdo! Missing you... Fuhyo.. so many n3s. Sukanya!!!! :-)

    Emm.. The Came You.. Saat Kau Hadir??!! Am worst in writing skill but titles depict the outline of masterpieces Dear I guess. Jangan mudah patah semangat. Popular isn't mean your manuscript is good, good manuscript does not guarantee it's popularity!!! Just around those writers.. not all undergone smooth moment. Trust me!

    Cover.. in our culture and belief of course the 2nd isn't appropriate. The 1st ok though tak tutup aurat.. ;-)

    Believe me, you're talented. Psst, there's one writer, on her famous trail, she is also a lecturer of mechanical, yet writes love novels well!!

    Take care! Sowei.. bagi syarahan plak..

    #snmbn#


    ReplyDelete
  2. hahaha. yeah,believe it or not. i miss you too. that sounds pretty weird though. haha.

    ha'a, ingatkan nak buat saat kau hadir. tapi dah ada novel famous yang letak tajuk tu. so.. i don't know..

    and thank you so much!

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.