Soal Hati

 

Jodoh tu rahsia ALLAH kan. Dia je yang tahu siapa yang akan mengisi kekosongan dalam hidup kita ni. sabar je lah. setiap orang berbeza hari dia. ada yang dapat jodoh cepat, ada yang lambat. yang pasti ALLAH tahu setiap apa yang Dia lakukan. 

Aku mengaku aku jealous juga kadang-kadang bila tengok ada kawan yang dah kahwin. ha, kawan kat maktab aku ada 2 orang nak kahwin tahun ni. aku tahu orang lain ada kawan2 dah ramai yang kahwin. i don't care. that's your friend. i'm talking about my friends here.

standard lah tu rasa jealous. rasa macam nak kahwin awal je, tapi boyfriend takde. secret admirer apatah lagi -.- so apa kata i let my parents choose the guy for me. lagi senang. aku xtahulah. bunyi macam give up pun ada.

yes, sometimes i do. people are so complicated. ada yang kata aku ni memilih. eh, betullah kena memilih. xkan kau nak cari someone yang xde kewangan yang kukuh, yang xde agama? melampaulah. aku x mencari someone yang sempurna. aku mencari someone yang boleh sempurnakan hidup aku. aku ni terlalu banyak kekurangan. and aku weird. lol~



and then i found this. ha, betul apa dia cakap. yang kahwin awal tu, janganlah kahwin sebab semua kawan kau kahwin. itu nafsu. betulkan niat dulu. aku x cakap salah pun nak kahwin awal ni. tapi fikir balik. bila kau dah kahwin, tanggungjawab tu berada di bahu kau pula. lagi-lagi lelaki. jagalah isteri korang elok-elok. perempuan ni pelik sikit.

kadang-kadang dia nampak garang. tiba-tiba je dia nak marah x menentu, tapi sebenarnya dia manja and mudah tersentuh hati. kalau x kenal lagi isteri tu, ha, time ni lah nak kenal hati budi masing-masing. kalau kahwin dengan niat nak banyakkan lagi ummat Nabi Muhammad, insya-ALLAH ALLAH akan tolong. :) banyakkanlah berdoa. dunia ni banyak sangat dugaannya. banyak sangat... and baca balik image kat atas ni.

it takes love, respect, trust, understanding, friendship and faith. so good luck and semoga berkekalan sehingga ke anak cucu. and btw, selamat pengantin baru to my dua pupu, abang Azhar and kak Tikah. ^^, you both look so sweet together.






Share:

2 comments

  1. Hi Weirdo!

    Just remembered somewhere in this blog you did mention, you're fond of marriage! Betullah tu!

    Jodoh ni rahsia Allah. Benar, tapi perlu diusahakan juga. Selebihnya bertawakkallah. In Sya Allah, DIA sedang menyediakan seseorang yang terbaik untuk dirimu. Yang mampu melengkapi lompongan di dalam dirimu. Yakinlah. I've gone through that!

    Jangan lupa layangkan undangan jika sudah mahu menempuhinya... LOL

    #snmbn#

    ReplyDelete
  2. hmm.. tengah usaha la ni. hahaha. sabtu depan nak amek kursus kahwin. bila dah lulus ujian, apa lagi. cari bakal suami la pulak. :P

    insya-ALLAH ^^,

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.