Kitorang ni Macam Langit dengan Bumi







aku selalu dengar. bila kita start suka someone, ada je yang tak berkenan dengan pilihan kita or kita. tak sepadan. aku ni tak cantik, dia tu handsome sangat. aku ni orang biasa je, dia orang berada. aku lepak dekat The Mines, dia lepak kat Pavillion. kami ni macam langit dengan bumi.

mesti kita pernah rasa rendah diri sangat-sangat bila orang cakap macam tu. seolah-olah dia orang yang akan tentukan masa depan kita dengan siapa. tapi nak buat macam mana. perasaan lelaki aku tak tahu, perasaan perempuan ni rapuh.

tapi orang lupa satu benda. kalau difikirkan balik. kami memang beza macam langit dengan bumi. tapi langit tak sempurna tanpa bumi and sebaliknya. betul tak? walaupun langit sangat berbeza dengan bumi, they complete each other. 

so, jangan cepat give up! kalau ALLAH dah tentukan yang dialah untuk kita, so memang dia lah. :)

itu je. cerita ni sekadar rekaan. aku tiba-tiba terfikir je masa kawan aku tengah down pasal nak cari jodoh. adios~

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.