Perks of Being a TV show Lover

10:07p.m
kampung subang
currently watching Do No Harm

ah, susahnya bila kita tak reti nak stop from doing something yang kita dah addict kan. aku tersangat addict dengan TV shows ni. cuba cakap, semua cerita aku tengok. well, basically, not all of them. kadang-kadang ada yang marah sebab aku ni tak habis-habis tengok TV shows. macam xde life. hello, i've got my own life okay. tak perlu nak tunjuk dekat orang. hey, everyone, i'm doing this and that. and then posted in on instagram or facebook or summat. duhh..

well, back to the story. memang agak membuang masa tapi banyak benda aku dapat daripada cerita-cerita macam ni. aku bukannya tengok cerita yang entah apa-apa. aku tengok cerita pasal doktor, investigations, blood, scientist, family and summat. well, panggillah nerd ke apa. as long as ilmu aku bertambah. orang yang tak tengok tu, korang ada?




first of all, macam Dexter. aku suka tengok cerita dia. thankfully and sadly, cerita tu dah habis. it's 100% about blood. so, kalau tak suka tengok darah membuak-buak, i don't recommend you to watch this kind of show. cerita ni tunjuk kat aku yang each and everyone of us is a psychopath.

tak percaya. okay, let me get this straight. kadang-kadang pernah tak rasa geram kat someone, dalam otak dah terbayang dah nak bunuh dia. or nak pukul dia dengan something. tapi hakikatnya tak pun. kita just berdiam diri. well, most of us. nampak tak? cuma kita ni jenis yang pandai kontrol emosi (i hope so). is this good thing? maybe, i don't know.

second, aku tengok Do No Harm. god, this show is awesome! cerita dia pasal medik. of course. i hate biology but i like to watch how they work. memang susah betul jadi doktor kan. ada surgery, sometimes takes about 9 hours untuk habiskan. tapi aku tak ambil tahu pasal tu. apa yang best cerita ni, doktor tu ada dua personaliti. how amazing is that?

aku pernah juga terfikir macam manalah orang yang ada dua personaliti ni hidup. tak susah ke. well, apparently, memang agak susah. sebab one of your side is good and the other one is really really bad. and based on daripada cerita tu. orang yang ada dua personaliti ni kebanyakannya disebabkan oleh tumor dalam otak. tumor tu menekan something dalam otak and dia menyebabkan badan kita ditriggered dan jadilah something like that.

aku tak reti nak cerita lebih sebab aku bukan neurologist. aku student engineering. maybe aku jadi lecturer je nanti. hmmm..
 

and next show yang aku tengok, Criminal Minds. whoa, cerita ni. kalau kurang semangat, janganlah kau tengok. boleh sakit jantung tengok macam mana dia bunuh tahu tak. banyak sangat psychopath kat luar sana tu. hati-hatilah ya.

cerita ni membuatkan aku terfikir something. ada orang bising cakap, amanlah sangat Malaysia ni. well, bagi aku memang agak aman Malaysia ni compare dengan dunia lain. aku tak pernah lagi dengar psychopath yang sangat luar biasa kat sini. well, maybe ada. but that was a long time ago. kerat-kerat badan orang. urghhh. Kalau dah start ada, baru aku pun boleh cakap, amanlah sangat Malaysia ni. (sinis okay sinis)

and banyak lagilah. The Big Bang Theory, Under The Dome, Pretty Little Liars, The Mentalist, True Blood and lain-lain. so, moral of the story, jangan suka kutuk orang yang ada addiction macam ni ya. aku boleh hentam korang bila-bila masa je.

p/s : i can spend whole day talking about this. tapi ini blog, aku just simplekan cerita.

adios~


Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.