Powerbank from TFI

assalamualaikum and hey everyone :)

okay, since aku dah lama x buka instagram (full of food stuff) and aku takde twitter (full of sh**), so aku cerita dekat sini je. siapa kat sini yang belum ada PB and tengah mencari-cari mana yang bagus, aku bagi cadangan dekat korang ye. 

dulu tak tergerak hati nak pakai sebab aku bukan travel ke mana sangat pun. (T___T) tapi entah-entah satu hari nanti berguna kan, so i decided to buy one. cari punya cari, and then i found this facebook page. mula-mula aku risau juga, sebab ni melibatkan teknologi and i so failed at finding the best one. tapi aku tengok ramai recommend PB dia. jadi, aku pun menunggu peluang untuk menunggu turn aku untuk beli PB tu. 


and alhamdulillah, hari tu TFI (The Faiz Ibrahim) ada buka batch baru. ye, setiap masa ada batch dia sendiri. dia x jual lambak macam tu je. untuk kesenangan masa hadapan kita and pihak mereka (TFI) sekali. ada 3 ke 4 warna x silap aku. aku beli PN-910 punya. dia ada banyak jenis sebenarnya tapi aku dah jatuh hati kat design yang ni, so aku belilah. 



biru is my favorite color



harga and jenis dia boleh usha sendiri dekat 



and bila korang dah beli and dah bayar and dah tunjuk bukti pembayaran, pihak TFI akan emel korang and dia bagi sekali youtube link untuk orang yang tak reti guna PB ni. contohnya macam aku. beli punya semangat, pakainya tak reti. 

takat yang aku pakai ni, time dapat tu, aku tengok ada 67% lagi. ah, bolehlah nak buat experiment. dua kali aku dapat charge hp. and then, aku charge for about 14 hours kalau x silap. and bila dah full charge tu, aku try charge (bila hp mati ler..), paling maksimum bateri dia tahan sampai 4 kali aku pakai PB tu. kira memang baguslah. aku puas hati. 


comel je design dia. boleh simpan dalam beg, x berat mana pun.

tengok, semua jenis hp boleh pakai PB ni.


so, kesimpulannya. 

1. Bateri tahan lama. 

2. Kualiti bagus

3. Macam-macam jenis hp boleh guna PB ni. termasuklah Ipad bagai tu.

4. Pihak TFI mesra pengguna. 

5. TFI kata paling bagus pakai 11200 mah punya. jangan tanya apa benda tu, aku pun x sure.



okay, adios. any questions, boleh tanya pihak TFI sendiri. :)


Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.