Soal Hati - Nobody Likes Me

2:36p.m
kampung subang
bosan~~~~

tak habis-habis pasal soal hati. nak buat macam mana. bab ni je aku reti. aku ada baca dalam zodiak. Libra ni salah satu karier yang dia boleh jadi - marriage counselor. lol~ seriously.




okay, back to the point. setiap orang ada rasa nak memiliki someone. perasaan tu hadir bila kita dah mula suka pada seseorang yang kita kenal. or maybe kita x kenal, bak kata orang, jatuh cinta pandang pertama. macam-macam jenis perasaan yang ada kat dalam diri masing-masing.

kali ni aku nak cerita pasal perbezaan dua jenis wanita. yang seksi dan yang dorky.

perempuan seksi and hot ni selalu dapat tarik banyak mata yang memandang kan. asal dia berjalan je, ada lelaki tertoleh-toleh. tapi beza pula dengan yang dorky ni. ala, skema. perempuan and lelaki skema siapa yang nak pandang? maybe dalam fikiran orang, eish. budak ni menghadap buku je kerja. bercinta jelah terus dengan buku, xde masa aku nak layan.

kesian budak-budak skema. diorang pun ada perasaan apa. kita kena ingat, ada certain orang yang berani tunjukkan diri dia yang sebenar dekat semua orang. ada yang x berani. contohnya macam si skema ni. ada antara diorang yang teringin nak serlahkan diri masing-masing. nak berkawan dengan ramai orang. nak dikenali. tapi at the same time, still menjaga nama baik diorang.

x kisahlah dari sekolah menengah or universiti. still, orang-orang yang nerd ni x dipandang lelaki. pandang lah kot. tapi diorang x rasa nak flirting dengan orang macam tu. aku asyik terfikir kenapa.
and aku tengok satu movie ni. aku suka ayat dia. ayat dia buat aku tersedar. inilah sebabnya kenapa si dorky tak pernah ada yang berani dekati untuk bercinta.

 it's called flirting. it's good for health you know.. like yoga!
seriously? 
Yeah, I know she's a bit silly. But I can't flirt with girls like you..so I have to make do with her.
Girls like me? (dorky)
 Girls like you aren't made for flirting... you are made for love. And love is very bad for my health.

agaknya memang perempuan seksi ni satu je matlamat dia, cari sebanyak boyfriend selagi hayat dia hidup dekat dunia ni. si dorky ni pula, dalam fikiran dia, kalau ada someone suka dia, dia dah mula bayangkan masa depan. kahwin, ada anak and so on.

lelaki ambil masa untuk bercinta dengan serius. diorang nak suka-suka dulu then baru dia akan fikir pasal masa depan. perempuan pun macam tu kot... ?

okay, adios~ malas lah nak taip dah. and jangan risau. aku pernah dengar orang cakap. orang yang banyak kali bercinta susah sangat nak cari cinta sejati. maybe sebab dah ramai sangat dia punya pilihan. sampaikan dia xtahu mana satu yang patut dia pilih, i guess. 



Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.