Lelaki Tak Suka Bila Perempuan..


5:23 p.m
apartment murni
ha, tadi dah cerita pasal lelaki, kali ni aku cerita pasal perempuan pula. bila aku tengok balik semua ni, oh, rupa-rupanya lelaki tak suka. hahaha. ini habit kita, lelaki pun ada habit juga. kita tak boleh nak elak kan.
so, moving on. lelaki tak suka perempuan bila..


1. ambil masa yang lama untuk buat keputusan

  • walaupun perkara tu remeh, perempuan tetap ambil masa nak fikir mana yang patut dia pilih. 

  • macam seorang lelaki bertanya pada kita, 'biru or merah?' , kita pula 'ala, yang mana satu ye? nak pakai yang mana ni? ni macam okay? eh, ni pun okay juga? nah, ehem, nope, never, looks good but pfft, blah blah blah'

  • kiranya lelaki fikir benda ni macam ada kaitan hidup dengan mati je sebab kita ambil masa forever untuk decide certain things. well, all kinds of things actually.


2. ambil masa yang lama untuk bersiap


  • yeah, well, aku x macam tu. aku siap sekejap je. sebab aku x suka orang tunggu aku and aku paling benci tunggu orang. tapi untuk certain girls, memang agak lama sikit. aku pun x sure apa diorang buat sebenarnya. 
  • maybe sebab nak pilih baju, pakai tudung dengan sempurna, mekap, and apa-apa sahajalah.


3. bercerita pasal perasaan kita

  • kebanyakan lelaki memang x suka dengan perangai kita yang suka beremosi ni. yep, hormon. standardlah kan. 
  • i'm sorry, it's the truth. guys don't wanna hear it at all.


4. semua benda dipanggil comel

  • eiiii, cutenya kucing tu! 

  • alololo, tomeinya baby ni! 

  • omg, that boot's the cutest!!! 

5. cakap diri sendiri gemuk atau hodoh sekadar untuk tarik perhatian

  • here's a note to every girls. semua cantik, tak ada seorang pun yang hodoh. cantik tu subjektif. you're all beautiful in your own way. accept it.

  • you're not fat and you're not ugly okay


6. crazy mood swings

  • duh, itu nature perempuan kot. ada masa memang kitorang akan sedih, and then tiba-tiba rasa nak marah, tiba-tiba okay. 
  • lelaki tak tahu nak respond macam mana most of the time. 


7. tak berhenti bercakap

  • from boys, they enjoy some quiet time. they don't need to have conversation 24-7 with someone.
  • sometimes, they can't just take it. sebab tu lah diorang prefer senyap or buat tak tahu je dengan kita. because they don't care. 
post signature
thank you for spending your time exploring my world :)

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.