Life As A Student -MRSM- part 2

10:37 p.m
apartment murni
baru balik dari food galore.
 
okay, kali ni aku sambung balik cerita yang berlaku dekat MRSM dulu. sejujurnya banyak pengalaman yang aku dapat dekat sana berbanding dekat tempat lain. aku ingat lagi time form 2, budak kelas aku kena buat esei pasal 'sekolah berasrama lagi bagus or sekolah harian?' duh. aku mana pernah sekolah asrama, sebab tu lah aku kata sekolah harian lagi bagus.
 

tapi bila aku dah masuk maktab, baru aku nampak perbezaan dia. aku menyesal pula buat karangan tu. haha. sebab apa tau? sebab dekat MRSM aku dapat ramai kawan, sebab dekat MRSM aku kenal macam-macam perangai, sebab dekat MRSM aku tahu macam mana nak berdikari and macam-macam lagi.


mula-mula orang kata dekat asrama ada hantu. alah, makhluk tu kat mana-mana ada. kalau bukan hantu betul pun, hantu manusia ada juga. suka pedajal orang. sama lah tu. ops~ alahai adik-adik sekalian yang takut nak masuk asrama, x perlu risau dik. nanti menyesal bila x dapat masuk. serious. 'H' tu kalau kita x kacau dia, dia x kacau kita. insya-ALLAH. ALLAH kan ada :)

 
aku ni jenis pendiam. eh, banyak cakap. tapi since aku x kenal lagi semua orang, aku diam sahaja. aku x reti nak bermesra dengan orang. aku ditempatkan di dalam kelas 406. yep, kelas kitorang tak ada nama. sekadar nombor sahaja. tapi aku sayang sangat dengan diorang. diorang semua x memilih dalam berkawan. maybe sebab kitorang orang jauh, and tu je lah kawan yang kita ada.
 
aku mengaku, kami mengaku, kadang-kadang bosan juga, hari-hari asyik menghadap muka sama je. haha. tidur nampak muka dia, makan nampak muka dia, belajar pun muka dia. 
 
macam dah tak ada muka lain dalam dunia ni. tapi muka-muka tu lah yang menjadi penyeri dalam hidup kita sebagai seorang pelajar. muka-muka tu yang buat kita bersemangat nak belajar dekat situ. dan muka-muka itulah yang membuatkan aku berjaya di sana. 
 
MRSM ni dah dischedule kan dengan macam-macam aktviti. aku mestilah x ketinggalan. dah satu kelas kena join. ada dikir barat, ada nasyid, ada minggu bahasa, ada mighty minds dll. menyesal kalau x join, nanti x dapat buat dah. paling best bila time dikir barat tu, kitorang kena pakai baju melayu. apa lagi, minta dekat budak lelakilah. hahahaha. nasib baik diorang bagi. (dikir barat english version okay)
 
 


 
tapi apa yang paling aku suka bila dapat pergi MRSM lain. aku pernah pergi MRSM Merbok, MRSM Taiping, MRSM Kuala Berang and macam-macam lagilah. memandangkan aku suka berjalan, so aku berusaha bersungguh sungguh untuk dapat keluar dari maktab tu as many times as possible. lagi-lagi bila senior kata susah nak naik bas maktab. orang tertentu je dapat naik. lol, sungguh aku tertipu. naifnya aku dulu. -.-
 
kitorang cuma ada 166 orang je satu batch. nampak macam banyak kan. tapi semua orang kami kenal. cakap je nama. kitorang tahu dia kelas mana, yang mana satu dia. 
 
yang paling best bila kitorang bertukar-tukar baju kurung. sampaikan budak lelaki pun cakap 'eh, ni bukan baju .... ke?'. ha, nampak x betapa rapatnya kitorang ni sampai semua benda boleh tahu. kelas aku x banyak lelaki. kesiannya. tapi setiap lelaki tu ada perangai dia sendiri. si kaum perempuan pun apa salahnya. ^^,
 
 

 

okay, nanti sambung lagi. x boleh cerita banyak-banyak dalam 1 hari. nanti orang malas nak baca. (macam ada orang baca je -.-)
 
 adios~
post signature

Share:

3 comments

  1. mestilah ada org baca...jgn risau

    ReplyDelete
  2. best nyeeee so inspiring!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I'm reading your blog in 2016 ok? hahaha

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.