Perempuan Tak Suka Bila Lelaki..

4:40 p.m
apartment murni
macam biasa, aku tak ada kerja lagi. baru habis study, so i decided i want to have fun for a while. 
post ni bukan nak menaikkan kemarahan kaum lelaki. cuma sekadar satu hiburan and fakta sahaja. nanti aku buat untuk lelaki pula ye. anyways, i want to apologize in advance kalau aku ada tersilap cakap or anything. remember! selalulah jadi open minded bila baca blog aku. okay, let's move on..
perempuan sangat tak suka bila lelaki



1. tak boleh nak buat keputusan
  • ayat yang paling best kita selalu dengar bila lelaki cakap 'i don't care' or 'awak je lah yang pilih'. 

2. cakap kuat (overloud) 
  • nak marah ke apa? perempuan ni sensitif. suara lelaki memang dah besar, so janganlah terlalu tinggikan suara sangat ye. and lagi satu, gelak kuat-kuat 'bahahahahaha' dengan kawan-kawan. what? saje je nak tarik perhatian orang. we don't like it at all.


3. messy
  • bukanlah pengotor sangat pun. maybe cara 'bersih' antara lelaki dan perempuan berbeza. 

  • kalau perempuan, selagi ada habuk atas meja, selagi tu lah dia nak bersihkan.

  • kalau lelaki, asal baju kotor disusun secara teratur di atas lantai, itu pun dah cukup bersih.


4. lambat balas mesej



  • yes, ini paling tidak kusuka, tetapi inilah habit kawan-kawan lelakiku. ada lah juga yang cepat, tapi kalau lambat tu, paling-paling it takes around 1 day baru mesej berbalas. -.- 

  • it is really frustrating and annoying


5. spit, burp and fart (sesuka hati depan orang)
  • guys do that a lot and it's pretty gross, but what to do. nanti dah kahwin, kena terimalah. sebab perempuan pun buat jugakan.
  • tapi diorang tetap berusaha nak kurangkan sikap tu. just be patient okay.


6. habiskan banyak masa main video game.
  • tak semua main, tapi bila sekali dah main tu, susahnyalah nak berhenti. macam adik lelakiku sendiri.

  • they can't really go a day without playing video games. 'hey, i'm in the game, i'm in the game'

no offense! sorry okay :) 



post signature
thank you for spending your time exploring my world :)

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.