Thank You 's Not Good Enough


1:12 p.m
kampung subang
oi, lelaki semua pergi solat jumaat sekarang. 


alhamdulillah, mendadak naik pageview blog aku ni. terima kasih banyak-banyak. :)

dulu aku ingat lagi, aku rasa happy sangat bila dapat 50 views. bukan senang nak bagi blog kita ni famous kan. aku tengok kalau nak famous pun sama ada kau ni

- artis
- kahwin awal
- melancong seluruh dunia
- dan yang seangkatan dengannya.

ARTIS? no way, aku takkan mungkin jadi artis, apetah lagi berkahwin dengan artis. aku x pernah berangan pun. kalau artis nasyid tu adalah, kalau pelakon ni...... so, tolak!

KAHWIN AWAL? alahai, kalau aku ni hot, boleh juga mencari cepat2 bakal suami. aku tahu manusia sekarang pandang rupa je. x pandang dah hati budi masing2. maybe ada tapi x ramai. so... tolak!

MELANCONG SELURUH DUNIA? duhh... aku bukannya anak raja yang kaut duit bapa sendiri tak habis-habis. aku still belajar. itupun JPA yang tanggung aku. takat melancong dalam Malaysia bolehlah. tapi semua orang dah pernah merasa, so... tolak!

then, aku tergerak hati nak buat novel. jealous kadang-kadang bila tengok orang lain ada bakat dia sendiri and aku tak ada. sobs~ so, aku cuba hantar satu bab dekat P2U. alhamdulillah, dapat publish. tapi satu bab je, lepas tu aku dah x boleh hantar dah. sobs again. tak ada rezeki, nak buat macam mana. 

even sekadar satu bab, cerita aku dapat perhatian dari certain readers. and dioranglah yang rajin bagi komen and kata-kata sokongan dekat aku. thank you guys. sobs sobs. and one day, aku bertanya kepada mereka (skemanya ayat) kat mana aku boleh promote cerita aku ni. and diorang bagilah macam-macam cadangan dekat aku.

seriously, banyak sangat tempat aku promote. mungkin masa tu x ada rezeki. and maybe ada hikmahnya kan. lagipun cerita aku time tu belum lagi habis. and voila, sekarang ni, bila aku promote dekat facebook, aku dapat views yang sangat banyak. and mendadak. 

maybe bagi certain orang, x kisah sangatlah dengan pageviews tu. tapi bagi aku yang nak sangat tahu sama ada orang suka atau tak cerita aku ni, tiap tiap hari aku akan buka. walaupun x banyak seperti orang lain, aku tetap bersyukur. sekurang-kurangnya orang kenal aku dekat alam maya ni. and seriously, thank you's not good enough! 

okay, saje merepek. adios~ marilah kita mengerjakan solat. 

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.