Throwback Moment

1. What year were you born in?


- 1992

2. Do you have any pictures of yourself from when you were younger? 

                  

3. What TV shows did you grow up watching?

- Rugrats, Hey Arnold, Ucop Sontorian, Anak-anak Sidek

4. What did you want to be when you grow up and do you still want to be that?

- Nak jadi manusia yang berguna and make my parents proud of me

5. What were your favorite toys to play with?

 Tamagotchis

6. What's the most embarrassing thing that you can remember doing?

- hmm.. tersalah peluk mak orang. ingatkan mak sendiri mula-mula. lol~ 

7. Read something you wrote in Kindergarten

- rasanya dah tak adalah. lagi-lagi dah berpindah rumah. hmm..

8. Three songs you listen to as a child





9. Are there any special things you've kept from when you were a child?

- hmm.. kena geledah balik barang-barang lama. 

10. What was something weird that you used to do as a child?

- aku akan kemas rumah every time aku menangis. is that consider as weird? i'm not sure.

11. What's the scariest thing you remember that happened to you when you were younger?

- hampir mati lemas. and ada satu masa tu, aku menangis gila-gila sebab aku cari umi x jumpa (rupanya mimpi and umi aku ada dekat sebelah je)

12. How is the world now different from how it was like when you were a child?

- sekarang budak-budak asyik menghadap laptop and handset je. dulu kitorang main masak-masak, patung, teng teng. budak-budak sekarang x dapat dah nak menikmati apa yang kita rasa dulu. aku tingkatan dua baru dapat handphone. adik aku baru darjah enam, dah ada handphone sendiri even cikai pun. 

- aku dulu ada masa main dekat luar dengan jiran-jiran. budak-budak sekarang duduk dekat rumah je.

- aku dulu celik je mata terus buka TV tengok kartun. budak-budak sekarang celik je mata buka laptop main game facebook. 


p/s : indah kenangan dulu bila kita ingat balik. sayang generasi sekarang dah x dapat nak merasa apa yang kita rasa. dari apa yang umi aku cerita pun, lagi best zaman dulu. panjat pokok, menoreh getah, mandi sungai. sekarang ni, ada cuti sekolah je baru dapat pergi kan. anyways, aku teringin juga nak dengar cerita orang lain pula. ^^,

and paling penting, Hana, aku tag kau okay. jangan lupa buat! :P





Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.