Witches of East End


well, hello there.

siapa yang still ingat cerita charmed? ha, legend kot cerita tu. aku yakin semua mesti pernah tengok cerita tu. Aku layan dari mula sampailah cerita tu habis. and aku berharap sangat ada cerita baru macam tu akan keluar. and voila! dia muncul juga. yeah!

cerita ini mengisahkan tentang sebuah keluarga yang terdiri daripada Joanna, Ingrid and Freya. Joanna ni emaknya. Walaupun diorang ni witch, si Ingrid and Freya tak pernah tahu pasal tu. Joanna nak anak-anaknya have a normal life. sebab apa? sebab anak-anak dia dah selalu sangat mati depan dia. over and over and over and over. Dia rasa penat sangat. bila tiap kali diorang mati, diorang akan lahir semula (alah, witch). itu curse yang Joanna dapat. Adik dia pula, Aunt Wendy, curse yang dia terkena, dia takkan dapat anak sampai bila-bila. tapi Aunt Wendy ni sangat happy go luck and attractive. si Joanna pula terlalu overprotective and caring. Mana taknya, anak dah mati banyak kali. 

Kalau dah namanya witch, mestilah ada musuh dia sendiri kan. Ada lah satu makhluk yang nak sangat bunuh family dia. Cuma dia tak tahu siapa. And the devil looks and acts just like her (Joanna). so, she decides to tell about the witch thingy to her daughters. Memang terkejutlah diorang, tiba-tiba bagitahu macam tu. 

aku baru tengok episod 5, aku dah tak sabar nak tunggu episod seterusnya. seriously, this story reminds me of Charmed. But of courselah berbeza, maksud aku dari segi witchy witchy ni. and oh, the guys. obviously.

Lelaki dalam cerita ni sangat hot and hard to resist. :O i'm telling you the truth, aku sangat suka dengan Killian, he's so gorgeous. Abang dia pun boleh tahan juga, Dash as in dashing. haha. tapi abang dia macam ada rahsia besar je. They hate each other and unfortunately, they like the same girl, Freya. and double unfortunate, she loves Dash and at the same time, she has the hots for Killian.

 

Jenna Dewan memegang watak sebagai Freya Beauchamp. Aku tak tahulah. aku x boleh terima dia dalam cerita ni dengan lelaki lain. sebab husband dia Channing Tatum and they look so good together. even ini sekadar satu cerita, tapi entahlah. and kakak dia pula, Ingrid. She's so shy and likes to read. She's very nice yet she's so powerful among others. Dia cuma x tahu lagi je.

 

so, don't forget to watch it! adios~ :)

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.