01/01/2013 - 02/01/2013 - Amy Syeera

Friday, January 25, 2013

before i die

9:56:00 PM 2
before i die

okay, basically ini impian aku. x tahulah dapat ke x capai kan. moga-moga adalah kot antaranya!









dear lover

2:53:00 PM 0
dear lover

Thursday, January 10, 2013

Jack and Finn

12:54:00 AM 0
Jack and Finn
12.34p.m
atas katil apartment ilmu
tengah layan youtube....





dengan berbekalnya internet yang super slow, aku tega jugak buka youtube. haha. apa yang best dekat youtube kali ni sampai aku sanggup menunggu? sebab aku jumpa satu, eh dua. eh..... okay, macam ni cerita dia. aku sangat addict dengan TUMBLR. so, bila tengok semua post tumblr-tumblr yang aku follow, aku jumpa satu post yang sangat-sangat attract my attention!

post pasal lelaki yang sangat comel bagi pandangan aku. what do you guys think? are they hot? yes, they are they..... aku x pernah wonder pun selama ni kenapa diorang tu famous. aku just ohmai.. mereka sangat handsome or comel and definitely british guys. so aku reblog about them. not most of the time actually. 

and petang tadi aku melayan tumblr aku dengan housemate aku. tengah melayan, dia pun tanya. siapa diorang? kenapa diorang famous? aku pun baru tersedar dari mimpi. ohhh.. aku x tahu sebab sebenarnya. haha. and we decide to check them out. selepas beberapa minit mencari, we finally found them! yeah! 

diorang ni which are Jackson and Finnegan Harries ni kembar okay! dah jarang sangat aku tengok kembar yang handsome gila............ dulu time aku sekolah menengah adalah. tapi bukan british. so.... 

Jack ni pelakon. tengoklah salasilah keluaraga dia. satu family terlibat dalam bidang lakonan. kalau bukan lakonan pun, bidang penulisan. perghh... memang hebatlah. and the most important thing is diorang ni vlogger. alah, macam Matluthfi and Anwar Hadi tu. '

hmmm.. nak kata menarik tu, bolehlah tahan kot. basically, they are just telling you about what they are doing currently. or accpeting and doing a challenge made by us the follower. aku rasa diorang ramai follower sebab diorang handsome. tu aje. hahaha. but it's true actually. really...

diorang ada post pasal mail yang diorang dapat. aku ingatkan diorang dapat EMAIL. rupa-rupanya memang dapat surat! what???? seriously? ada lagi jugak rupanya style ni. hantar surat dekat someone yang kita admire, kita adore! that's so sweet you know. 

anyway, kalau terasa xde benda dah nak buat, usha lah kejap youtube. link ada dekat bawah aku bagi tu. sekarang ni diorang dah start masuk universiti. so, maybe kurang sikit kot video diorang akan upload. bila aku tengok diorang buat university tour, oh.. cantiknya u korang! cantik gila bilik korang. kalau disuruh aku yang buat macam tu... ermmmm.... nah, baik aku layan cerita orang je. okay, that's it for now. ciao! 








finn harries



 

jack harries

Wednesday, January 9, 2013

jodoh aku

11:09:00 AM 0
jodoh aku
hurm! :)

10.51 a.m
atas katil apartment ilmu 
tumblring....


ha, pernah terfikir x pasal jodoh sendiri? siapa yang x pernah kan? since aku masuk sekolah menengah. time tu macam-macam dah aku fikir. ish, macam manalah rupa suami aku nanti. handsome ke pandai ke? lepastu standardlah manusia... mesti ada type masing-masing kan? ada yang suka kulit hitam manis lah, pakai cermin mata lah, body tough lah...(aku ler tu...)

dulu aku ada type jugak. tapi sekarang... x perlulah kot. agaknya sebab aku ada taste sendiri, tu yang single sampai sekarang. hahahaha. -.-" ada yang cakap masa umur kita 4 bulan lagi ALLAH dah tetapkan siapa jodoh kita, bila kita mati, kita kerja apa and lain-lain lagi. betullah. hidup kita ni dah ditentukan sebenarnya.

tapi untuk yang single tu, sabar lah okay. jodoh itu pasti ada. insya-ALLAH. nenek aku kata kalau jodoh kita xde kat dunia, insya-ALLAH kita pasti ada someone yang tunggu kita kat atas sana nanti. :) 

bagi yang tengah bercouple tu. jaga sikit hati masing-masing. bahaya sebenarnya. sebab anything bad can happened. kalau dating, siapa pernah pergi beramai-ramai kan. adalah kot, lepastu hal masing-masing, separate pergi tempat lain. nahhh.. its just the same dude.

apapun, x semestinya orang yang kita couple tu adalah jodoh kita. punyalah bertahun bercinta dengan dia, tup tup kahwin dengan orang lain. hmmm.... kadang-kadang tu pun kita suka dia, bercinta dengan dia sebab kita suka personaliti dia. alah, itu semua lakonan je. kalau nak tahu perangai dia yang sebenarnya, kahwinlah dengan dia. eh, macam senang je cakap. kahwin terus.

eh, tadi kata suka sangat. bercinta bagai nak rak. asal suruh kahwin, macam-macam pulak yang dikata. manusia, selalu sangat macam tu. suka sangat fikir yang negatif. kita nak buat benda macam ni kena tahu pros and cons dia, okay aku tahu tu. tapi tu tandanya hati kita x yakin dengan something yang kita nak buat. 

orang kata nak buat tu buat je lah. jangan teragak-agak. nanti x buat, lepastu x tahu result dia macam mana. in case kalau dah kahwin tu, korang bergaduh. janganlah terus bercerai-berai. x best lah weyh. try lah to keep the marriage until your last breath. kalau dah x boleh sangat tu, barulah consider sikit. ingat, cerai tu satu benda yang boleh dibuat tapi ALLAH sangat-sangat x suka. biasalah tu dude bergaduh. siapa x pernah bergaduh? adik-adik pun bergaduh tapi xdelah sampai terputus tali persaudaraan kan? 

doalah banyak-banyak. ALLAH mesti tolong kita punya. ha, lepastu lagi satu. kalau dah berat sangat masalah tu, janganlah p dok cerita masalah dekat Twitter korang tu. nobody cares la beb. daripada kau mengadu kat Twitter, lebih baik kau mengadu domba dekat ALLAH. walau macam mana berat dan peliknya masalah kita, satu je boleh tolong kita. :)

okay, sampai sini je. ciao~



















Tuesday, January 8, 2013

one direction

8:19:00 PM 0
one direction
8.06p.m
atas katil apartment ilmu
melalak~~~~


ha, dalam ramai-ramai orang kat dunia ni, siapa yang x minat one direction angkat tangan? haha. aku nak kata minat gila tu xdelah. aku ada satu je lagu dia dalam handphone. dalam laptop? lagi lah xde. tapi sebab internet kat UNITEN laju tiba-tiba, aku pun buka website lagu dan mendownload berbagai lagu yang aku x pernah dengar lagi. and antara lagu yang aku cari tu adalah lagu one direction. banyak jugak lagu dia sebenarnya.

bila dengan tiba-tibanya juga internet menjadi super slow, aku pun start dengar semua lagu tu. oh, menarik jugak lagu yang dia bawak. antara lagu yang aku suka sekarang ni "THEY DON'T KNOW ABOUT US". serious aku suka gila lagu tu!!!!! bagi siapa yang x pernah dengar, g la cari kat youtube. kalau suka, replay lah banyak kali. hahahaha...


kenapa ada orang kata diorang gay ye? sebab diorang comel? lol~ that's a very stupid answer! x kisahlah diorang tu jambu ke x jambu ke. dah ALLAH cipta diorang comel macam tu nak buat macam mana. kalau korang nak jealous pun, hello. siapa lagi famous sekarang? korang ke one direction? sebelum nak kutuk2 tu, cermin diri dulu okay!


eh emo pulak. nah... aku x suka orang suka judge orang macam tu je. kalau dia betul-betul sempurna, aku x kisah. ini.............. okaylah, ciao. sampai sini saje dulu.


People say we shouldn’t be together
We're too young to know about forever
But I say they don’t know what they talk talk talkin’ about

Cause this love is only getting stronger
So I don’t wanna wait any longer
I just wanna tell the world that you're mine girlll
Ohh

They don’t know about the things we do
They don’t know about the I love you’s
But I bet you if they only knew
They will just be jealous of us
They don’t know about the up all night’s
They don’t know I've waited all my life
Just to find a love that feels this right

Baby they don’t know about
They don’t know about us

Just one touch and I was a believer
Every day it gets a little sweeter
It’s getting better
Keeps getting better all the time girl

They don’t know about the things we do
They don’t know about the I love you’s
But I bet you if they only knew
They will just be jealous of us
They don’t know about the up all night’s
They don’t know I've waited all my life
Just to find a love that feels this right

Baby they don’t know about
They don’t know about us

They don’t know how special you are
They don’t know what you’ve done to my heart
They can say anything they want
Cause they don’t know about us

They don’t know what we do best
That’s between me and you our little secret

But I wanna tell em
I wanna tell the world that you're mine girl

They don’t know about the things we do
They don’t know about the I love you’s
But I bet you if they only knew
They will just be jealous of us
They don’t know about the up all night’s
They don’t know I've waited all my life
Just to find a love that feels this right

Baby they don’t know about
They don’t know about us

They don’t know about the things we do
They don’t know about the I love you’s
But I bet you if they only knew
They will just be jealous of us
They don’t know about the up all night’s
They don’t know I've waited all my life
Just to find a love that feels this right

Baby they don’t know about
They don’t know about us

They don’t know about us
They don’t know about us










Sunday, January 6, 2013

unicommserv

12:54:00 AM 0
unicommserv
12.43 tengah malam
atas katil kat aparment ilmu
mengantuk...



alhamdulillah. makan besar harini aku dengan housemate aku. sedap sampai licin makanan semua ni. haha.. jangan merendah-rendahkan kehebatan wanita dalam makan makanan sebanyak alam ni. itu pun sebab lapar sangat tunggu sebenarnya. sebab apa kitorang makan besar sampai macam ni sekali? ada kawan nak kahwin ke? nope!

hari ni ada AGM Unicommserv. apa tu? masuk dulu baru korang tahu. hahahaha.. majlis makan berlangsung lepasnya majlis agm dulu. aduh. lama benar sebenarnya nak tunggu. mc bercakap. lepastu vip bercakap. lepastu pembubaran board unicommserv and pelantikan baru. yeah! aku dapat jawatan yang aku x jangka akan dapat. aku jadi penolong biro informasi. kerja aku apa? x lain x bukan menginformkan semua orang apa yang akan berlaku nanti bila ada kerja khidmat masyarakat. 

aku minta lain sebenarnya. tapi nak buat macam mana. xde rezeki. orang nampak aku sesuai untuk jawatan ni pun dah cukup bagus. kalau x dapat jawatan apa-apa, memang aku nekad dah nak keluar. haha. kejamnya -.-" 

xdelah sampai macam tu. tapi kecewa sikit adalah kot. apesal sampai kecewa sangat? adalah sebab disebaliknya. hanya aku, ALLAH dan housemate aku je tahu. serious aku pernah keluar macam tu je dari kelab tu. aku x lari dari tanggungjawab okay. aku memang x pernah wujud pun dalam kelab tu. that's pathetic right. but it's true. and i'm the one yang kena. but it's fine then. benda dah jadi. let bygone be bygone.

moga-moga board yang baru ni semakin bagus. insya-ALLAH. sama-samalah alumni membantu ye. =D
and tempat makan memang best! makanan dia sedap. waiters dia boleh tahan. oopsie.~ dekat mana? dekat restoran horizon bangi. kalau ada kelapangan dan banyak duit, pergilah makan dekat situ. sampai sini sahaja. adios~~~~~

silhouette

12:27:00 AM 0
silhouette


I'm tired of waking up in tearsCause I can't put to bed these phobias and fearsI'm new to this grief, I can't explainBut I'm no stranger to, the heartache and the painThe fire I began is burning me aliveBut I know better than to leave and let it dieI'm a silhouette, asking every now and thenIs it over yet? Will I ever feel again?I'm a silhouette, chasing rainbows on my ownBut the more I try to move on, the more I feel aloneSo I watch the summer stars to lead me homeI'm sick of the past I can't eraseA jumble of footprints, and hasty steps I can't retraceThe mountain of things I still regretIs a vile reminder that I would rather just forget (No matter where I go)
The fire I began is burning me aliveBut I know better than to leave and let it dieI'm a silhouette, asking every now and then (Now and then)Is it over yet? Will I ever smile again?I'm a silhouette, chasing rainbows on my ownBut the more I try to move on, the more I feel aloneSo I watch the summer stars to lead me homeCause I walk alone (No matter where I go)Cause I walk alone (No matter where I go)Cause I walk alone (No matter where I go)I'm a silhouette, asking every now and then (Now and then)Is it over yet? Will I ever love again? (Love again)I'm a silhouette, chasing rainbows on my ownBut the more I try to move on, the more I feel aloneSo I watch the summer stars to lead me homeI watch the summer stars to lead me home


Thursday, January 3, 2013

we accept the love we think we deserve

12:58:00 AM 0
we accept the love we think we deserve


aku dapat tajuk dekat atas daripada cerita perks of being a wallflower. aku x tahulah nak kata cerita tu best ke x. depends on ones. kalau benda tu menyentuh perasaan dia, best la maknanya tu. bagi aku? hmm... not bad. lelaki dia comel. lol. kawan aku tahu sangat. aku pantang betul tengok lelaki hot dan comel. tapi aku lebih kepada hot. mat saleh hot aku suka tengok. tapi kalau lelaki melayu yang hot. eiiii... gelinya aku. x tahulah kenapa. 

weird....
okay, balik kepada cerita tadi. we accept the love we think we deserve. faham x maksud dia? 
okay, bagi sesiapa yang x faham. macam ni cerita dia. apa yang menyebabkan kita selalu pilih orang yang salah untuk mencintai antara satu sama lain. kenapa kita selalu sayang dekat orang yang treat kita like we're nothing. okay, that title represents all of this questions. 

agaknya kita rasa yang xde orang mampu sayang kita macam tu kot. sebab tu bila ada orang sayang kita, ada orang yang perasan kehadiran kita ni, kita terima dia seadanya dengan hati yang terbuka. tapi turns out yang dia bukan ditakdirkan untuk kita. aku banyak kali fikir ayat ni. maybe sedikit sebanyak dia ubah perspektif aku dalam memilih cinta sejati aku.

dulu aku kalau boleh xnak lelaki yang pernah bercinta dengan sesiapapun.
kenapa aku nak macam tu? sebab aku x pernah bercinta. welll... maybe ada. tapi nahh... puppy love je. no worries. orang yang x pernah bercinta ni sangat mentah. x tahu macam mana nak react to her/his partner. 
paling-paling pun kalau dia dah pernah bercinta, dia akan tahu macam mana sakitnya bila hati dilukai. 
aku harap hati lelaki tu yang dilukai bukan dia melukai hati wanita. 
kalau dia yang buat macam tu, dia xkan tahu apa yang perempuan rasa. sebab perempuan ni perasaan dia mendalam sangat. terlalu mendalam sampai ada yang sanggup bunuh diri. true story. banyak sangat dah aku dengar. 

tapi kalau si lelaki tu still sayang dekat ex dia. sorry to say lah. kau x reti nak move on dude. sebanyak bunga dekat dunia ni. kalau kau dah nampak bunga tu je, xde orang dapat tolong melainkan diri kau sendiri je.
lepas tu jangan nak buat ayat menyesal bagai. penatlah dengar. cliche sangat masalah cinta manusia ni. xde yang menarik pun.