09/01/2013 - 10/01/2013 - Amy Syeera

Friday, September 27, 2013

Perks of Being a TV show Lover

10:27:00 PM 0
Perks of Being a TV show Lover
10:07p.m
kampung subang
currently watching Do No Harm

ah, susahnya bila kita tak reti nak stop from doing something yang kita dah addict kan. aku tersangat addict dengan TV shows ni. cuba cakap, semua cerita aku tengok. well, basically, not all of them. kadang-kadang ada yang marah sebab aku ni tak habis-habis tengok TV shows. macam xde life. hello, i've got my own life okay. tak perlu nak tunjuk dekat orang. hey, everyone, i'm doing this and that. and then posted in on instagram or facebook or summat. duhh..

well, back to the story. memang agak membuang masa tapi banyak benda aku dapat daripada cerita-cerita macam ni. aku bukannya tengok cerita yang entah apa-apa. aku tengok cerita pasal doktor, investigations, blood, scientist, family and summat. well, panggillah nerd ke apa. as long as ilmu aku bertambah. orang yang tak tengok tu, korang ada?


Tuesday, September 24, 2013

Fall In Love

7:45:00 PM 2
Fall In Love
7:50p.m
kampung subang
mengushar~

masa tengah bosan semalam, aku buka tumblr. tengah scrolling down the page, tiba-tiba aku terjumpa something. cerita dia nampak menarik. lelaki dia sangat handsome and dia ber-accent English (British)! oh, i'm melting already.
 

but what makes me fall in love more, bila aku tengok lagi seorang kawan diorang. he's sooo cute. pakai spek, nama dia lebih kurang macam nama yang aku minat sampai sekarang. and he's soo sweet. unfortunately, dalam cerita tu, dia gay. what! x kisahlah, itu dalam cerita je. and this is him.

 

Sunday, September 22, 2013

Reunion MRSMKB + Kenduri Kahwin Pojan

4:43:00 PM 1
Reunion MRSMKB + Kenduri Kahwin Pojan
4:15p.m
kampung subang
baru balik dari Parit Buntar

alhamdulillah. selamat sampai ke rumah juga akhirnya. i'm sooooo freaking happy :DD

agak penat juga sebenarnya sebab kelam kabutlah masa nak pergi tu. aku memang buat last minute punya decision and preparation. hari tu, i was supposed to go back home and enjoy my life in a week sebelum aku masuk balik ke UNITEN. then, masa malam tu, aku ternampak post yang diorang nak pergi beramai-ramai. ada pula kawan aku, Atikah, dia kata ada spot kosong lagi satu. dengan pantasnya, aku pergi msg dia. tunggu punya tunggu, aku pun dapat jawapan dari dia. and yeah! dapat juga. but there's one problem. aku tak bagitahu lagi umi and ayah aku. hmm...

lepas tu, apalagi, terus aku call umi. minta izin dari umi and ayah. at first, umi macam keberatan. yelah, emak kan. emak mana yang tak risau anak dia nak berjalan jauh. perempuan semua pula tu.

Wednesday, September 18, 2013

Kahwin Dah..

4:19:00 PM 0
Kahwin Dah..
assalamualaikum and hey everyone.

disebabkan aku tension sangat nak jawab final esok (T___T), so apa kata aku bercerita sikit. x kisahlah ada orang baca ke x. aku dulu student MRSMKB. kami ni 2nd batch. and batch aku ada lebih kurang 166 x silap aku. xde kaitan sebenarnya. apa yang aku nak cerita, dalam ramai-ramai kami ni, rupanya dah ada yang masuk ke alam perkahwinan.

and yang paling best sekali, ketua BWP kami yang kahwin dulu. cantik pula takdir ALLAH. mentang-mentang dia ketua, dia pula lead dalam everything ya. tapi aku selalu dengar, budak-budak kat Mesir ni (ye, dia belajar kat mesir), mesti kahwin awal. aku x sure apa sebabnya.

lepas tu, kawan aku lagi sorang kahwin. lepas tu ada pula yang tunang. malangnya, satu majlis pun aku tak berkesempatan nak pergi. minta maaf lah, aku ni duduk Uniten. Kami ni cuti lain sikit daripada budak u yang lain. hmm...

ini orang-orang dalam batch kami yang kahwin/tunang.

- Muhammad Fauzan Abd Manab

 

Sunday, September 15, 2013

Happy Birthday Girl ^^,

6:12:00 PM 0
Happy Birthday Girl ^^,




yeah, harini hari jadi best friend aku a.k.a Hana :)

dah masuk 21 tahun pun. cepat sangat masa berlalu. entah macam mana kita boleh rapat kan. aku sebilik dengan kau masa form 4 kat mrsm tu. kenal macam tu je lah. lama-lama bila masuk form 5, kita jadi rapat. and alhamdulillah, sampai sekarang kita still berkawan. :)

anyways, selamat hari jadi. sorry aku takde kat sana (Skudai) nak sambut birthday kau. harap-harap dapatlah something special dari boyfriend kau kan. hahaha. kira wakil dari aku la tu. lol~ :P

insya-ALLAH satu hari nanti, aku pergi melawat kau dekat UTM tu. and serious aku x sabar nak tunggu kau kahwin!!! (tiba-tiba)

okay, tu je lah. ngantuk ni sebenarnya. baru lepas tengok pameran kucing kat Putrajaya. geramnya tengok semua makhluk tu!

adios~

Saturday, September 14, 2013

You Cannot

11:13:00 PM 0
You Cannot



you cannot tell sad girls that they are pretty
unless you are prepared to hold them
as they sob hysterically at 3am

you are not allowed to tell sad girls they are perfect
if you have never seen the wounds that litter their bodies
and represent each battle lost in a war with themselves

and I am begging you, please do not tell sad girls
that you are in love with them
unless you truly and entirely are

-e.n-

Tuesday, September 10, 2013

Powerbank from TFI

1:08:00 PM 0
Powerbank from TFI
assalamualaikum and hey everyone :)

okay, since aku dah lama x buka instagram (full of food stuff) and aku takde twitter (full of sh**), so aku cerita dekat sini je. siapa kat sini yang belum ada PB and tengah mencari-cari mana yang bagus, aku bagi cadangan dekat korang ye. 

dulu tak tergerak hati nak pakai sebab aku bukan travel ke mana sangat pun. (T___T) tapi entah-entah satu hari nanti berguna kan, so i decided to buy one. cari punya cari, and then i found this facebook page. mula-mula aku risau juga, sebab ni melibatkan teknologi and i so failed at finding the best one. tapi aku tengok ramai recommend PB dia. jadi, aku pun menunggu peluang untuk menunggu turn aku untuk beli PB tu. 

Sunday, September 8, 2013

Savor The Moment

11:57:00 PM 0
Savor The Moment
jangan cepat mengalah. ALLAH sentiasa ada dengan kita. kalau kita sendiri tak yakin dengan diri kita, nobody will. bear this in mind forever. :) we'll always be there for you.