Welcome!

I am Amy Syeera Travel Minimalist Lifestyle and Entertainment Blogger

View Blog Contact Me! Travel Stories

About Me

Travel
Beauty
Food
Who am i

Amy Syeera

Traveler

27. I am the founder and traveler behind Travel Minimalist. Travel Minimalist exists as a place to share and guide people throughout their journey. what's more fun than traveling around the world huh! wink wink.Haven't been everywhere..but it's on my list.

For any events - advertisement - product/food review, contact me at ameliajafri@yahoo.com

Experiences

Travel

Travel doesn’t become adventure until you leave yourself behind.

Beauty

The best color in the whole world is the one that looks good on you. So dress well

Food

So long as you have food in your mouth you have solved all questions for the time being

Novel

You don’t start out writing good stuff. You start out writing crap thinking it’s good stuff, and then gradually you get better at it.

My Journey

Happy New Year .:MOVIE REVIEW:.

11:10 p.m
rumah
layan Krishhhhh
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to subscene.com
 

SEGMEN BLOGLIST 2015 BY SITI YANG MENAIP

http://sitiyangmenaip.blogspot.com/2014/12/segmen-bloglist-2015-by-siti-yang-menaip.html

lai lai, join segmen kak CT kita. dia peramah okay. jangan tinggalkan link saja. rajin2 la mengomen. kak CT akan singgah ke blog korang juga. apalagi, meh kita sama-sama meraikan segmen ni ^^

post signature

1st Giveaway by Mass-Naim


Syarat-syaratnya sangat simple

>> Terbuka kepada semua blogger yang bermastautin di Malaysia.

>> Wajib Like Page Pu3 Outlet

>> Follow blog Mass-Naim dan follow google+ mass-naim yang ada di side bar sebelah kanan blog.

>> Buat entri bertajuk " 1st Giveaway by Mass-Naim "

>> Copy coding yang disediakan dan paste kan ke ruangan HTML entri anda.

>> Backlink kan URL entri anda di kotak komen dibawah entri ini.

>> Keputusan pemenang 100% menggunakan random.org

>> Keputusan yang berjaya akan diumumkan selewat-lewatnya pada 31 Januari 2015.

Senarai hadiah :

** Cathy Choo 24k Active White Gold
Top Referral - 1 x Pemenang

** Shawl
3 x Pemenang Pertama, KeDua & KeTiga

** Topup RM5
2 x Pemenang Saguhati

Mari join beramai-ramai (^_^)

So, Good Luck semua =)

post signature

Hate Story 2 .:MOVIE REVIEW:.

6:30 p.m
rumah
mendung
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to indiatoday.intoday.in
 

The Book of Life .:MOVIE REVIEW:.

11:50 p.m
rumah
tersengih sorang-sorang

assalamualaikum and hello lads!
 
credit to collider.com
 

It's Kind of A Funny Story





post signature

Dating di The Street Cafe SS15 Subang Jaya - Halal Korean Food

12:16 p.m
rumah
tunggu layan movie

assalamualaikum and hello lads!
credit to joinme.com.my

ha, semalam even pening kepala pun, tapi member lama punya pasal, aku pergi juga keluar makan tengah hari dengan dia a.k.a Najwa. rasanya dah dekat 5-6 tahun kami tak berjumpa... sebab tu aku gagahkan diri juga.

then, dia cadangkan makan di The Street Cafe. aku dengar nama macam dah gah, okaylah. lepas tu dia cakap Korean Food. aku berbelah bahagi juga. sebab aku tak pernah try korean food ni kan. tapi apa salahnya. dia pun dah teringin nak makan kat sana.

sampai je, aduh mak, susah betul nak cari parking -.- last-last kami parking dekat Cafe Asia kot nama dia. sangat banyak parking yang ada. tapi kena bayar tau! dari apa yang aku perasan. Isnin sampai Jumaat kena bayar RM3. lepas tu setiap jam RM1 or RM2. itu aku tak perasan. kami punya kena bayar RM4.20. dari pukul 1-3.30 petang.

Postcards Giveaway from Germany & Czech Republic

http://jindrisska.blogspot.com/2014/12/postcards-giveaway-from-germany-czech.html

Giveaway tamat pada
09 Januari 2015
(11:59 malam, waktu Malaysia)
 
 
aku tag :
 


post signature

Year End Giveaway by Ftintsha

http://1.bp.blogspot.com/-xi9VwvIR6xs/VJpdL9q5vqI/AAAAAAAAAMo/ICjBNyyVBT8/s1600/vintage-flower-background.jpg
klik sini untuk join




post signature

Christmas Dinner Party with The Butterfly Project - Beauty Bloggers

7:59 p.m
rumah
pening kepala
assalamualaikum and hello lads!


PK .:MOVIE REVIEW:. << A MUST WATCHED MOVIE

4:02 p.m
rumah
balik akhirnya! seronok dapat jumpa kak Scha. :)

assalamualaikum and hello lads!
credit to www.youtube.com

Dinner with Kak Scha and Butterfly Bloggers

10:39 p.m
rumah
layan Grimm. 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to galleryhip.com
 
esok aku akan bertemu enam mata (sebab aku pakai spek) dengan kak Scha Nazri! yeah, akhirnya bertemu juga dengan salah seorang blogger yang aku dah kenal di dunia maya. and esok juga kami akan menghadiri majlis makan malam atau lebih fancy dengan nama Christmas Party di The Curve.
 
in shaa ALLAH, bila semua dah settle, aku and kak Scha akan cerita di blog masing-masing. and bolehlah aku bercerita sedikit mengenai butterfly project ni. :) kalau nak tahu lebih lanjut, boleh tanya kak Scha. sebab dia lebih lama dalam project ni. aku masih baru. 
 
itu je. nanti ada masa, aku BW lagi.. harini nak layan Grimm je.
 
adios~
 
 
 
 
 
post signature

SU 30Day 30Song Game : Day 5 Song 5

12:56 p.m
rumah
edit presentation
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 

Bang Bang .:MOVIE REVIEW:.

10:48 a.m
rumah!
malas nak bergerak.
 
credit to en.wikipedia.org
 

Bila Adik-Adik Tengok Bola

ahhhhhhhhhh... jangan gol! jangan gol! nooooo~
 
kau dah kenapa referee? kambing betul -.- kau tak nampak ke??!!
 
gooaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalll! yeah!!
 
kau diamlah pengulas, diam. 
 
aduh, kena kad kuning lagi.
 
apa ni, lembik betul. sikit-sikit nak buat sakit. 
 
 
adik lelaki : krik krik
ummi : oi oi, sekolah agama oi. (merujuk kepada adik perempuan aku)
 
nampaknya tengok adik-adik tengok bola lagi seronok dari tengok bola. ops, sorry. aku tak minat bola.
 
 
 
 
post signature

Churpremiere The Hobbit : The Battle of The Five Armies .:MOVIE REVIEW:.

8:59 p.m
apartment
blogwalking! yeah, midterm tadi susah -.-
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to en.wikipedia.org
 IMDb rating : 8.1/10 (19 Disember 2014)
rating aku : 7.5/10

Everything Seems Wrong Today

9:03 p.m
apartment
esok midterm! doakan aku ye.

assalamualaikum and hello lads!

maybe today hormon aku tiba-tiba terjadi bit** buat seketika. adoi. 

tahu tak apa masalah aku sebenarnya? aku kadang-kadang suka fikir dari sudut yang lain. sometimes it works for me sebab ada kawan-kawan yang tak nampak apa yang aku dah boleh bayangkan. tapi ada masa boleh buat orang terasa hati dengan aku.

alamak, susah bila kita fikir lain dari yang lain kan. aku tengok orang berbintang Libra memang macam tu orangnya. and i'm one of them.

and for that, i'm so sorry too! aku tak suka nak bergaduh ni. lagi-lagi dekat social media. nak tengok cara aku bergaduh? kalau aku nak bergaduh, aku akan post benda sangat merepek sampai buatkan orang tu malu. hahaha. tak adalah. aku tak reti bergaduh depan-depan.

tapi aku suka berdebat dengan cara damai. aku suka tengok orang fikir dari apa perspektif yang aku tak boleh nak fikir. tapi maybe cara ni buat orang nampak aku terasa pula dengan kata-kata tu. haha. kalau aku terasa, aku bidas gila-gila lah. serious, nak tengok?

macam blogger famous punya tajuk dulu. itu memang aku tak puas hati. tapi ada certain blogger famous datang dan bagi penjelasan. well, see. ada certain things yang aku tak pernah nampak pun sebelum ni.

itu yang seronoknya bila kita dapat belajar apa orang lain fikir tentang sesuatu. it makes you wonder, why does she think like that? why not this? why not that way instead of this way? 

i'm sorry again pada yang terasa. and everything seems wrong today! urghhhh. what's wrong with me -.-

 
 
 
 
 
 
post signature

Things Students Say





post signature

Taal Se Taal Mila - Taal





post signature

Bila Kawan Tak Supportive

11:22 a.m
apartment
harini kuiz. lusa midterm! :O
 

Another Sneak Peek .:CHURPREMIERE THE HOBBIT:.


huwarghhh~ dah mengantuk. tidur dulu. tata ^^,


post signature

Sneak Peek .:FUNBLAST WITH F&N AND CHURP CHURP:.

https://www.facebook.com/FnNFunMalaysia/app_797715713639482

Dilamar Lagi

11:37 a.m
apartment
ada rezeki ke tak.
 
assalamualaikum and hello lads!
 
http://amysigadisweird.blogspot.com/p/e-novel.html
 

SU 30Day 30Song Game : Day 4 Song 4

12:48 p.m
apartment
buat homework
 
assalamualaikum and hello lads! yeah harini dah masuk hari keempat. without further ado,

Cinta Pandang Pertama

7:49 p.m
apartment
tak tahu nak buat apa
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to quoteeveryday.com

Tony Roma's or TGIF?

3:11 p.m
apartment
mengantuk
 
assalamualaikum and hello lads!
 
credit to www.tripadvisor.com

SU 30Day 30Song Game : Day 3 Song 3

9:42 a.m
apartment
bosannya....
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
 
yeah, harini dapat BW sat. nanti aku singgah blog sesiapa yang aku rasa nak singgah.

Kau Mix Arab Ke?

 
 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
ha, actually gambar kat atas tu aku yang edit. TAPI ayat tu aku x sure kat mana aku baca. blog orang ke ataupun aku google benda lain lepas tu terjumpa ke or kat tumblr ke. lupa. serious! -.-
 
so, kalau sesiapa tahu mana source kepada ayat di atas, bgtahu ye. aku nak creditkan...  

p/s : gambar tu adalah salah satu tips nak sindir orang~ no offense ye pada yang memang ada mix Arab.
 
 
 
post signature

SU 30Day 30Song Game : Day 2 Song 2

5:23 p.m
apartment
bosan. main marketland je. 
 
assalamualaikum and hello lads!
 

Hangout di Setia City Mall + Supper di Chemistry Cafe

10:12 p.m
apartment
kecewa dengan member
 
assalamualaikum and hello lads!

 
 
ha, ingat tak sneak peek haritu? hehehe. meh, aku ceritakan sepenuhnya. kalau panjang, minta maaflah. aku cuma nak berkongsi maklumat sahaja. 
 

Contact Me

Phone :

+60 192...

Address :

Seksyen U5, Shah Alam
Selangor

Email :

ameliajafri@yahoo.com