Text Effect Photoshop

10:40 a.m
office
tak ada benda nak buat.


sejujurnya, aku sangat suka main dengan CS6. mula-mula aku tak berapa sangat sebab leceh. banyak benda nak buat. tapi bila tengok hasil kerja orang lain, aku jealous lah juga. so, i decided to do one. tapi last-last bila dah minat nak buat, ha, macam ni lah jadinya.

at first, aku belajar buat buat text dengan .gif image. 






sebab tu aku famous sikit dekat Tumblr. haha (perasan). lepas tu, dah pandai sikit buat bendalah ni. aku try buat text effect pula. memandangkan aku tak ada AI or AE or apa-apa software yang kena pakai x64 punya, so aku terpaksa fikirkan cara lain. and ini hasilnya yang aku buat selepas menggunakan CS6 juga. nasib baik CS6 boleh dekat x32. (nak kena tukar laptop baru ni)






okay, tak adalah perfect macam orang lain. tapi at least retilah juga buat. kalau aku rajin, aku teringin juga nak buat tutorial untuk sesiapa yang nak belajar. okay, tu je. adios~








post signature

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.