03/01/2014 - 04/01/2014 - Amy Syeera

Friday, March 21, 2014

Be The Good Girl You Should Be

8:25:00 PM 0
Be The Good Girl You Should Be

Friday, March 14, 2014

35 Logo Kreatif untuk Bar dan Restoran

9:00:00 AM 0
35 Logo Kreatif untuk Bar dan Restoran
8:45 a.m
rumah pak cik
ready to go to work!

assalamualaikum and hello everyone! okay, aku semakin addicted nak tunjuk logo-logo macam ni. bukannya apa. aku tak nak biarkan blog aku jadi sawang sementara aku tengah menyiapkan novel NHUD S.E and CM aku tu. 

so, here we go! :)

Cafe Unplugged

MonogramLogo

Handmade cafe

handmade

Thursday, March 13, 2014

80 Inspirasi Logo Fotografi

9:00:00 AM 0
80 Inspirasi Logo Fotografi
9:00 a.m
rumah pak cik
layan lagu Hindi

assalamualaikum and hello everyone! siapa photographer dekat sini? ha, aku memang suka tengok orang yang pandai tangkap gambar lawa-lawa ni sebab sesungguhnya aku tak ada bakat dalam mengambil gambar secantik mereka di luar sana. aku cuma pandai menghargai seni orang sahaja. haha.

but most of the time, aku lebih suka tengok logo diorang dahulu. kadang-kadang ada antara diorang ni yang sangat pandai thinking out of the box. bila aku tengok pun, wow! aku pun tak pernah tefikir nak buat macam ni. 

so, here we go! :D

OCEAN

ocean_logo_76

William Redford

william_redford_77

photo carrier

photo_carrier_78

Wednesday, March 12, 2014

30 Idea Kreatif Design Produk

4:22:00 PM 2
30 Idea Kreatif Design Produk
3:41 p.m
office
bosan...
assalamualaikum and hello everyone! harini, memandangkan aku tak ada idea, so aku nak share sikit contoh-contoh idea (dalam bentuk gambar) dekat korang. manalah tahu kot-kot ada yang nak buat produk tapi tak tahu nak bagi produk tu nampak kreatifkan.
so, here we go! :) semua gambar ni bukan aku punya okay. 
Moderna Museet
modernamuseet1
Braufactum
braufactum2

Monday, March 10, 2014

He's Not Who You Think He Is

9:00:00 PM 0
He's Not Who You Think He Is
8:51 p.m
rumah pak cik
melalut

assalamualaikum and hello everyone! ha, korang kenal tak chef Ramsay? alah, yang garang tu. yang buat cerita Hell's Kitchen. tapi hakikatnya, dia bukanlah macam apa yang korang fikirkan. ke aku sorang je yang rasa dia garang? -.-

korang tahu tak dia ada buat show untuk budak-budak juga? chef budak-budaklah. bila aku tengok cerita tu, alololo sweet sangat chef Ramsay ni. dia bukanlah garang pun. and I think he is the best teacher among others (chef). dia tahu macam mana nak communicate dengan setiap golongan yang berbeza.

xnak cakap panjang, jom aku tunjuk sikit.

 
 
 
 
 

korang tahu tak kenapa aku post chef ni? sebab aku nak ubah spekulasi korang juga. kita ni sangat senang judge orang kan. kenapa mudah sangat kita judge orang? sebab kita tak faham. kita tak kenal diorang dengan lebih rapat. kita lebih pandang muka dia, penampilan dia berbanding dengan mata dia and hati dia. 

selebihnya, faham sendirilah. masing-masing dah besarkan. okay, adios~ :)

post signature

Awesome Different Elsa - Photos

8:49:00 PM 0
Awesome Different Elsa - Photos
image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image



i don't own any of these

post signature

Tuesday, March 4, 2014

Brokenhearted

9:40:00 PM 0
Brokenhearted
9:35 p.m
rumah pak cik
menyiapkan paperwork



this is one of my favorite songs! :D 
dari kumpulan Lawson. 
untuk pengetahuan semua, vokalis kumpulan Lawson ini menghidap tumor otak. tapi dia tak jadikan penyakit tu sebagai alasan untuk dia menceburi bidang muzik. hebatlah! sedangkan dia pun boleh, kita yang sihat pun kenapa tak boleh nak kejar impian sendiri?


You're not the girl I used to know
How the hell did you get so cold?
I bet you kick yourself to know
Where I've been since you let me go (yeah)
Now you wanna be with me (yeah)
But you let your colours show
And it's a long way home (home)

Hey girl look at what you started
Played with love got you brokenhearted
I thought you were all I wanted
All good since the day we parted
Now table's turned,
Lessons learned,
You got burnt, yeah
Hey girl look at what you started
Played with love got you broke... brokenhearted

[2x]
La la la...
La la la...
La la la...

I was standing in the dark girl,
But now I'm in control
And we're a million miles apart
But tell me why you sold your soul
'Cause now you are the lonely one
Since you let your colours show
Baby it's a long way home (home)

Hey girl look at what you started
Played with love got you brokenhearted
I thought you were all I wanted (wanted)
All good since the day we parted
Now table's turned,
Lessons learned,
You got burnt, yeah.
Hey girl look at what you started
Played with love got you broke... brokenhearted

[2x]
La la la...
La la la...
La la la...

(Yeah)
(Hey, Lawson, what's up?)
(Yeah)

[B.o.B]
It's funny how the table's turned
I used to go for you but I was not your main concern
(So it burned) I had to let it burn
Expect the unexpected you never know what you learn
You never know what you do or what you'll get in return
See life is like a mission, you only get what you earn
But you would be in attention you really didn't deserve
But now we're feeling vicious
I kicked the bitch to the curb
And you have been booted
That's just how we do it
If I had a remote then you would be muted
But you made your choice and now you feeling foolish
But ask me how I feel
I don't give a mass of two shits (Ha!)

La la la
La la la
La la la

Hey girl look at what you started
Played with love got you brokenhearted
I thought you were all I wanted
All good since the day we parted
Now table's turned,
Lessons learned,
You got burnt, yeah.
Hey girl look at what you started
Played with love got you broke...brokenhearted

La la la...
La la la...
La la la...

Now you're living with a broken heart
Now you're living, now you're living, now you're living with a broken heart
Now you're living, now you're living, now you're living with a broken heart
Now you're living, now you're living
Played with love got you broke... brokenhearted





post signature