What Doesn't Kill You Makes You Stranger

8:25 p.m
rumah pak cik
sambung buat manuskrip

assalamualaikum and hello everyone! 



aku ada terdengar lagu Kelly Clarkson yang what doesn't kill you makes you stronger. aku dengar je tajuk tu, aku rasa macam tak kena pula. peliknya. or maybe aku je yang fikir lain daripada orang lain.

then, aku ternampak satu baju yang tulis benda sama. aku terfikir balik. kenapa apa yang tak membunuh kita boleh jadi kita kuat pula? it doesn't make sense. 

korang tak pernah kehilangan someone, korang boleh jadi kuat ke?
korang tak pernah hidup susah, korang boleh jadi tabah ke?
korang tak pernah ke musibah, korang boleh jadi hebat ke di masa akan datang?

apa yang membunuh kitalah yang menjadikan kita kuat. apa yang tak membunuh kita cuma jadikan kita orang asing je. sebab kita tak merasai apa yang orang lain rasa. kita tak pernah hidup susah, kita tak ada pengalaman. kita tak ada cerita untuk dikongsi, thus kita hanya seorang stranger yang hidup dalam bumi ni.

so, what doesn't kill you simply makes you stranger not stronger. 





adios~






post signature

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.