Bestfriend Bertukar Jadi Lover : Tak Habis-Habis

7:58 p.m
rumah
makan pizza. heaven.

assalamualaikum and hello lads!

aku tahu, tajuk ni dah selalu sangat korang dengar kan. paling tak korang tengok dekat blog orang, kawan-kawan korang or even yourself yang kena benda ni. tapi aku?


aku ada seorang kawan lelaki yang sangat baik. nama samaran dia aku bagi kat sini Faidhi (entah dari manalah nama ni aku rembat). dulu aku pernah satu kuliah dengan dia. tapi aku tak kenal pun. sebab aku memang segan sikit nak tegur lelaki dulu. and sebab aku budak baru dalam kelas tu.

tapi last-last kami dapat satu kelas lagi dalam tempat yang lain. tak sangka aku. disebabkan aku takut tak ada kawan, so aku rapat dengan dia. and aku sangat senang dengan dia. apa-apa memang aku minta tolong dengan dia. 

betapa rapatnya hubungan kami sampai ada member lelaki dalam kelas aku yang lain siap duk mengusik aku. aku tak rasa apa-apa pun masa tu. lantak koranglah nak mengusik, bukannya betul pun. kalau orang tanya aku dengan dia tu kira apa. aku tak sure nak jawab macam mana. best friend ke? maybe. 


aku pernah keluar jalan-jalan dengan dia jumpa member dia. and rupanya ada member aku juga masa tu. dia pernah tidur dekat rumah aku sebab nak belikan hadiah untuk CRUSH dia dekat Shah Alam (semata-mata). aku juga yang kena carikan hadiah untuk perempuan tu. haha. cerita ni kelakar tapi aku tak boleh cerita. aku terpaksa mengangkut hadiah member dia bagi dekat awek.

aku belanja dia. kalau aku saja menggedik, aku suruh dia belanja aku. kalau aku dengan dia keluar je, apalagi. semua gosip pasal kelas aku tanya dia. bukan aku yang bercerita, dia okay. haha. bila dah jadi rapat macam ni, aku tertanya juga. aku suka dia ke?

lama aku fikir, nah. aku tak boleh nak suka dia. aku tak tahulah sebab apa. sebab aku rapat sangat dengan dia kot. and aku dah anggap dia macam abang aku sendiri. terang-terangan aku tanya dia, 

aku : weyh, Faidhi, kau suka aku tak?
Faidhi : err...ni soalan apa ni?
aku : ala, kalau tak suka cakap je. aku saja nak tanya. 
Faidhi : mestilah suka. tapi suka kau as member je lah. kau ni kenapa? jangan buat aku gelabah.
aku : hahahaha. nasib baik. kau ni, aku tanya pun tak boleh. 

akhirnya, sekian lama dia mencari cinta, dia jumpa juga 'ratu hati' dia. budak kelas lain. syukur. aku memang gembira sangat untuk dia. sebab dia dah lamaaaa sangat cari cinta dia. sebab tu aku tanya. aku tak nak dia cari cinta sampai aku pun dia sibuk nak suka juga.

semua gambar bukan milik aku

cuma aku je single sampai sekarang. hmmm... nak tegur lelaki pun susah, nak cari cinta. -.-

see... tak semua best friend boleh bertukar menjadi lover. maybe aku antara yang dikecualikan. maybe orang lain pun ada juga. or maybe dia memang totally bukan taste aku. or maybe aku sangat pemilih. adeh.

and pada member-member lelaki aku yang salah faham, aku harap akhirnya diorang mengerti. aku kalau dah suka someone, aku rasa berat gilaaa nak tegur dia. sebab aku takut dia nampak yang aku suka dia. nak pandang pun, jeling-jeling je. macam mana kalau dia tak suka aku? entah-entah seminggu aku malu and menangis tanpa henti.



post signature

Share:

6 comments

  1. But then... have you ever heard... 'it sparks n sense of losing appearing when its gone... or in other words, when you're no longer attached...'

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah dengar pula.

      okay, dari apa yang saya faham. kalau dia hilang, baru perasaan suka tu muncul ke?

      kalau betul apa yang saya faham tu, saya dengan dia dah lama tak bersembang. nak jumpa pun susah sebab dia tu super busy dengan position dia sekarang. so, nak kata ada rasa apa-apa tu, hmm...

      and well, dia tahu saya ada crush dengan member dia sendiri juga. (and it's been 2 years now saya still suka dekat orang yang sama -.-)

      tapi kalau maksud dekat atas tu lain, saya tak pasti kalau saya faham.

      Delete
  2. saya rasa dia msti not your type kannn? Klau tak mesti si kawan tu dah try tackle.hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. apparently, dia pun tak suka saya sebab saya ni kasar. dia tak suka perempuan yang kasar. agaknya sebab tu kitorang boleh berkawan. well, kalau tengok balik, dia boleh rapat dengan semua perempuan dalam sekelip mata sebab dia memang pandai berkawan. haha.

      Delete
  3. alahaiii... kite memang xkn tegur laki.. mesti laki dulu tegur kite..kehkeh

    yeee.. xsmstinya BFF akan btukar jd lover.. mcm kwn sy H, suka sy sgt2.. tp smpai bila2 mmg angap die kawan. dy salu ade dgn sy, salu call whatsap, raya pon dtg uma.. cuma smpai skrg die suka ckp "rindunya kt yayunk" hahahaha padahal da igtkn byk kali ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah kita. ehehehe... segan sangat! >.< kecuali kalau dah kenal lama.

      hahaha.. bagus H tu, memang dia nak sangat dengan cik Nadyya ler tu... alahai.. sanggup dia tnggu XP

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.