Bila Terjumpa Lebah yang Kepenatan

assalamualaikum and hello lads!


okay, ini bukan tips dari aku. aku tengah buka satu website ni and aku terjumpa gambar ini.

katanya, kalau korang terjumpa seekor lebah dekat atas meja or tanah tanpa bergerak, tak semestinya lebah tu dah mati. dia mungkin kepenatan sangat sebab banyak kerja mengangkut debunga ke sana ke mari.

jadi, macam mana caranya korang nak tolong tu?

ambil sudu (apa-apa sudu) and isikan dengan air dan ditambah sikit dengan gula. bagi dekat dia and biar dia minum air gula tu. lama-lama dia akan mula bergoyang-goyang and voila! dia akan terbang balik dengan penuh bertenaga.

dia kata tak sangka tips tu menjadi. seorang kawan yang tolong dia. and lebah tu pun sudah terbang entah ke mana. so, kalau korang pun berkongsi pasal ni, kongsilah! ^^,

-this article is written by Faye-




post signature

Share:

2 comments

  1. tolong makhluk Allah sgt la mulia. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu. dia pun tahu penat juga bila seharian bekerja kan. ^^,

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.