Gambar B+W (Black and White) Nampak Lagi Ikhlas

9:12 p.m
rumah
teringat

assalamualaikum and hello lads!

aku teringat masa buka puasa dekat rumah pak cik aku di UiTM Shah Alam haritu. memandangkan aku dengan adik-adikku tak ada transport, cousin aku yang tumpangkan keretanya. hehe.

masa sampai sana tu, dapatlah jumpa dengan cousins aku yang kecil molek lagi. menangis bila kitorang masuk je terus rumah dia. katanya malu barang mainan dia bersepah. dia nak kemas dulu. terus kitorang keluar balik. tapi budak dah merajuk, adeh. 

sementara tunggu mak cik aku masak, pak cik aku ajak kitorang bergambar dekat sekitar UiTM tu. cousin aku ni photographer. apalagi, sukalah dia. and terus pak cik aku bawa kitorang meronda sambil bergambar. 


mata kuyu sebiji macam pak cik aku. 








dari kiri : achu, boboi, kakngah, qalisha, kak wani, iman, aku






 
my cutie sisters

masa dah balik rumah pak cik semula, cousin aku terus edit gambar-gambar yang dia ambil. dalam sibuk mengedit, dia tanya aku.

cousin : kaklong nak gambar warna ke hitam putih?
aku     : lawa ke kalau gambar hitam putih?
cousin : lagi lawa kalau gambar hitam putih sebenarnya. 

cousin aku kata sebenarnya dalam banyak-banyak gambar, gambar hitam putih lagi bernilai. sebab gambar biasa membuatkan kita 'buta' dengan warna dalam gambar tu. tapi kalau gambar hitam putih, kita lebih fokus dengan apa yang dicapturedkan. 

nampak ke kebahagiaan dekat situ? muahaha..

sebab tu kalau nak tengok orang tu tengah happy ke tak, cuba jadikan gambar tu B+W, mesti boleh nampak punya. kalau korang nak kahwin ke nak bertunang ke, cubalah ambil satu gambar B+W okay. :) 

alang-alang dah menyebut pasal kahwin, cubalah tengok sekejap facebook cousin aku ni. dia seorang wedding photographer. nak minta Project2Pi dengan CST, mahal sangat. so, ini je yang termampu buat masa sekarang. insya-ALLAH korang akan berpuas hati. 

check it out >>> Nizar Faez Studio 

post signature

Share:

2 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.