Hanni Ramsul -My Umi's Favorite-

10:05 a.m
rumah pak cik
baru habis layan novel...

assalamualaikum and hello lads! 

good morning ^^, ini kalau peminat novel Melayu, mesti kenal dengan Hanni Ramsul. Dah banyak novel akak HR ni berjaya diterbitkan. tahniah. tapi apa yang paling tak dijangka bila umi aku pun minat sama dengan novel yang dikarang oleh sis HR ni.


umi aku peminat tegar novel Inggeris. umi aku tak pernah baca novel Melayu. tapi satu hari tu, agaknya umi aku bosan, dia ambillah novel Biarlah YM Berbicara and mula baca. aku sebelum tidur memang akan baca. lepas dah nak tidur tu, aku letak tepi je. umi aku perasan, tu yang dia ambil.

and then, tiba-tiba one day, umi aku tanya, 

umi : Hanni Ramsul tak ada buat novel lain ke? 
aku : hmm.. entahlah. along dah lama tak beli novel. kenapa?
umi : umi rasa haritu dia cakap ada novel yang kedua untuk Biarlah YM Berbicara.
aku : ye ke? nanti kalau along nampak kat kedai, along belikan. ^^,

wah, terkejut besar aku. bukan senang umi aku nak minat novel Melayu. teehee.. sejak dari tu, novel HR memang wajib aku beli. kat mana-mana aku nampak, aku rembat je. tak payah tengok sinopsis dah. 

so, aku nak ucapkan tahniah dekat akak HR sebab berjaya membuatkan umi aku menghabiskan masa lapangnya dengan membaca cerita yang dikarang oleh akak HR. 


favorite aku
p/s : aku bosan sebenarnya ni. so, saja menggedik cerita pasal personal life. hee... 

okay, adios~





post signature

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.