Jalan Macam Gangster

12:51 p.m
office
baru lepas lunch

assalamualaikum and hello lads!


minggu ni minggu terakhir aku praktikal dekat Cyberjaya. ada rasa happy sebab dah nak habis, tak payah dah bangun awal pagi pergi kerja. at the same time, rasa sedih sebab tinggalkan officemate dekat sini. even asyik kena nganjing je, diorang tak berkasar dengan aku.


okay, back to the story. jalan macam gengster? ha'a, korang yang perempuan ada tak jalan macam ni. kalau ada, korang boleh geng dengan aku. haha. aku memang dari dulu jalan macam ni. aku tak tahu lah terikut gaya siapa. 



dulu aku pernah jalan macam perempuan since aku memang perempuan. tapi aku tengok perempuan jalan slowwwww gila. -.- aku tension tengok orang jalan perlahan ni. sebab tu aku jalan laju. memandangkan dah berjalan laju, lagi aku tak boleh control. last-last jalan macam gangster.

hahaha. biar orang takut sikit. mula-mula aku buat tak kisah je. tapi tak habis-habis, ada je yang nak mengomen. kenapa kau jalan macam gangster amy? kenapa kau kasar amy? 

haisy. aku nak tanya sikit. kenapa mudah sangat korang judge orang ye? kenapa senang sangat korang buat spekulasi ye? tak fikir dulu ke sebelum buat sindiran melulu macam tu? 

biarlah aku jalan macam ni. karang aku menggedik karang, aku dapat dosa takut lelaki tergoda. dari aku goda jantan lain, baik aku goda suami aku je nanti. ha,time tu je lah aku nak melenggang lenggang. depan orang lain, buat apa. kalau aku jalan slow pun orang bising, baik aku buat apa yang aku suka.


okay, tu je lah. sebelum apa-apa conclusion yang korang buat, fikirlah dulu dalam-dalam. maybe orang tu ada reason tersendiri dia buat macam tu. korang ni orang Melayu, janganlah buat fikiran tu macam orang kelas bawahan. fikir terbuka sikit, jangan suka condemn orang je. korang memang takkan ke mana. 


post signature

Share:

2 comments

  1. Salam Amy ...
    Bals kunjungan BW kat sini ..
    Done Follow Amy jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam. terima kasih follow :)

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.