Liesbter Award Nomination -Part 5-

7:46 p.m
rumah pak cik
mengantuk

assalamualaikum and hello lads!

ini kali kelima aku ditag. haha. makin banyak pula aku ditag. terima kasih banyak-banyak. tak tersangka aku. sobs~ 


SOALAN DARI SYIRA LOKMAN ^_^


1. Ceritakan serba ringkas tentang diri anda.

- aku seorang yang weird. aku cepat marah tapi cepat sejuk. senang cerita macam ni, orang buat baik, aku buat baik. orang buat jahat, aku lagi jahat dari dia. teehee. so, don't play play with me ah.

2. Apakah tujuan anda berblog?

- it was just for fun at first. then, aku mula menulis cerita cinta. then, i'm stuck with that. lama-lama bila follower dah ramai (banyaklah tu bagi aku), aku mula kembangkan lagi dengan menambah info yang maybe orang nak tahu. ye la tu. hmm..

3. Apakah impian hidup anda?

- have a career, get married, have children, live happily ever after

4. Blogger lelaki and perempuan yang anda suka.

- honestly, aku tak sure. aku tak ada favorite when it comes to blogger. kalau aku berminat dengan cerita dia, baru aku baca.

5. Apa pendapat anda tentang blog Syira Lokman.

- a very pinky blog. haha. follower banyak but she's still being humble and i adore that. 

6. Apakah pekerjaan anda sekarang? *sekiranya masih belajar..nyatakan bidang dan dimana anda belajar.

- dulu aku bekerja di MaGIC Cyberjaya. sekarang aku masih belajar di Uniten in electrical engineering.

7. Apakah yang ditulis dalam blog anda?

- lots! e-novel, travel, tips, dll

8. Majlis hari jadi yang diimpikan. *huraikan keadaan,jenis hadiah yang diinginkan.

- aku tak suka buat majlis hari jadi untuk diri sendiri. tapi kalau ada anak-anak nanti, aku dah ada plan. teehee.. hadiah? hmm.. just be there with me on my birthday. makan pizza pun bagus juga. :P

9. Saat anda "jatuh",apa yang anda lakukan?

- menangis. menangis sangat bagus untuk lepaskan tekanan. then, bangun balik. kita kena tunjuk dekat orang yang tak selamanya kita akan jatuh. aku rasa kita sebenarnya lebih kepada nak tunjuk dekat diri sendiri yang kita bukannnya pengalah.

10. Sekiranya orang yang anda sayang akan meninggalkan anda,apakah yang anda lakukan sepanjang hayat beliau?

- ayah aku dah meninggal. he's the only one i can think about right now. so, aku minta maaf. i really can't answer that. or aku akan menangis tiba-tiba dekat sini. sorry.

11. Apakah kejayaan paling indah yang telah anda kecapi?

- dapat anugerah dekan masa dekat MRSM dari Form 4 sampai Form 5. masuk U, biarlah orang lain pula grab the chance. haha. malas lah.

p/s : dah tak tahu nak tag siapa. follower tak banyak. yang aku follow pun lagi banyak follower dari aku. so, kalau ada masa, aku tag siapa-siapa. thanks anyway! ^^,




post signature

Share:

4 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.