Seriously Pork Free

8:19 p.m
rumah pak cik
hi-tea

assalamualaikum and hello lads! aku tengah duduk makan sambil bersembang dengan cousin aku, tiba-tiba isu pork terkeluar. kenapa dengan isu pork ni? 

aku teringat apa yang adik aku cakap dekat umi and aku dulu. dia kata dia keluar dengan kawan dia. then, terjumpa satu restoran ni. nama restoran tu aku tak ingat. tapi yang menjadi confusion dekat situ, bila adik aku and kawan dia mempunyai pendapat yang berbeza dengan satu ayat yang tertera dekat signboard kedai tu.

PORK FREE


apa yang korang faham dengan pork free tu? 

yang seorang faham percuma pork (aku tak nak lah tulis dalam melayu). yang seorang pula faham bebas dari jualan pork.

ha, sudah, mana satu yang betul. sebenarnya, kedai tu bebas daripada penjualan pork. bukannya dia bagi free pork. aku rasa bankrupt macam tu kalau diorang bagi free-free je. aku rasa pork tu mahal (kot).

aku teringat pula lagi satu, aku ada baca. apa yang kita gelakkan pada something menunjukkan tahap kepandaian kita. 


contoh macam dalam 9gag. korang mesti pernah surf 9gag kan. siapa yang tak pernah. kawan aku, setiap post yang dia scroll, dia akan gelak gila-gila. aku and the other member terpinga-pinga. ha, kitorang blur sangat ke? aku baca berulang kali, apa yang kelakar dekat situ. -.- bila dia explain, baru aku... oooooooooo..

sebab tu lah, lagi-lagi antara lelaki dengan perempuan. kita punya cara fikir lagi berbeza. sebab tu lah asyik ada salah faham je tak habis-habis. lelaki ingatkan macam ni. perempuan sebenarnya nak macam tu. perempuan kata dia okay. lelaki ingatkan memang okay, hakikatnya perempuan tu tak okay. kan..

so, conclusion dia, kalau tak faham, jangan terus buat assumption. maybe dia maksudkan lain. cubalah tanya kalau korang keliru. at the end, kita yang untung juga. tak salah pun nak bertanya. 

okay, itu sahaja. 

adios~



post signature

Share:

0 comments

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.