Bercinta Dengan Lelaki Cina

10:38 a.m
apartment murni
layan lagu Banner (Acoustic)

assalamualaikum and hello lads!

apa khabar semua? semalam seharian aku tak online. bosan sangat. and oh, aku layan satu cerita ni dekat Youtube. best gila! bagi aku lah.

okay, back to the story. mostly, daripada apa yang aku tengok, diorang memang bercinta dengan the most unexpected guy. diorang pun akui benda tu. tapi apa yang diorang buat? terima je lah. dah diorang pun suka lelaki tu. 


tapi yang paling tak dijangka, bila salah seorang member aku bercinta dengan lelaki cina. serious, kitorang yang lain terkejut gila. whoa, punyalah kau bukan main susah nak crush dekat lelaki, tapi at the end, kau bercinta dengan lelaki Cina ye. 

NO OFFENSE. aku tak ada apa-apa masalah dengan kaum cina. cuma ye lah, tak sangka sangat. menjerit-jerit kitorang bila dengar dia bercerita pasal lelaki tu. asyik lelaki tu je kan. aku bagilah nama dekat dia. since aku memang suka membuat cerita. ermm... let's call him Chap.

disebabkan kitorang excited sangat, bila member aku ajak berjumpa dengan Chap, kitorang apalagi, mestilah nak sangat bersua muka dengan lelaki yang berjaya meruntuhkan dinding hati member aku ni. haha. 

and satu hari kami bertemu. Chap yang belanja kami tengok wayang and dinner. masa mula-mula jumpa tu, mestilah banyak tersengih-sengih dan berbisik je. malu kan. haha. 

masa dekat dinner baru dapat bercakap banyak. oh, Chap sangat fasih berbahasa Melayu. sama sangat lidah dia macam kita. cuma mata dia yang sepet yang membuatkan aku yakin dia seorang lelaki Cina. and kawan aku kata, awal-awal lagi dia dah cakap, kitorang semua jangan senyap je. nanti dia belasah sorang-sorang. haha. ala, dia bergurau je.

tapi ye lah, kitorang nak sangat jumpa. takkan nak senyap je. macam-macam lah kitorang interrogate dia. tapi nak tanya lebih-lebih tak boleh. sebab diorang tak bercouple lagi. malam tu, kawan aku kata Chap nak bagitahu something dekat dia.

eleh, macam dah boleh agak je. haha. and it turns out memang betul.

sebenarnya, dalam banyak-banyak perkara yang berlaku masa tu, satu benda yang aku memang jelas sangat nampak. kawan aku dah jatuh hati dekat Chap. 

selama aku berkawan dengan dia, tak pernah sekalipun aku nampak muka dia bercahaya bila berbual dengan mana-mana lelaki. sedangkan bercerita pasal crush pun susah, asyik aku je, ini lagilah nak bercerita pasal lelaki yang tak pernah wujud pun di mata kitorang selama ni.

nevertheless, semua pakat kenakan aku malam tu. oh, mentang-mentang aku yang still single. -.-

lepas tu diorang sebut pula pasal crush aku dekat seorang mat saleh ni.

haha, diorang dah buat aku teringat balik sampai sekarang. kata diorang, mana tahu itu jodoh aku. whoa, itu sangat off limit. mana mungkin. he's really out of my league. lagipun, mana kitorang ada berjumpa dah. 

diorang cakap jangan terlalu bongkak dalam pilih seorang lelaki. kadang-kadang jodoh kita memang tak disangka dengan dia. lain yang kita harapkan, lain yang menjadi.

samalah macam kes ummi aku masa dia kahwin dengan arwah abah aku. kisah cinta diorang pernah masuk dalam majalah Saji. Cinta Daun Kari. teehee. nak dengar ke? nantilah aku bercerita. ^^,

okay tu je.

adios~

p/s : ini pula pakwe aku. muahahhaha..

 
 


post signature

Share:

6 comments

  1. wahhhhh bestnyaaa entri ni! haha btw love ur writing!
    pastu2x, dh lama x singgah sini hee
    pastu2x, e comelnya kawan kak Amy xD
    haha .. wahh " Cinta Daun Kari " ! Nak dengar nak dengar :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello my lovely sister. lama x dengar cerita. ^^,

      thanks! yep. cinta daun kari. hehe. nanti ada masa akak cerita. :)

      Delete
  2. Replies
    1. haha. ini crush je. tak minat lebih-lebih pun. ^^,

      Delete
    2. Oopppsss. Kalau ade pun..ape salahnye.
      Ngeeeee:)

      Delete
    3. haha.. mat saleh manalah nak pandang orang macam saya ni. ^^, dalam mimpi je la... hee

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.