Lelaki Semua Sama Je

1:45 p.m
apartment
layan lagu Enrique Iglesias

assalamualaikum and hello lads!

tajuk aku cliche gila kan. muahahaha. tak adalah. aku tak rasa semua lelaki sama pun. cuma satu benda ni yang aku tak pasti lelaki sama ke tak.


aku pernah ada boyfriend. (tak sangka betul). but it was a long long time ago. dekat setahun bercouple. apa yang kelakarnya aku tak pernah berjumpa lagi dengan dia. that was a mistake. disebabkan dia member baik kawan aku, so aku terima. alah, aku budak lagi. mana fikir benda matang.

tapi satu hari dia suruh aku fokus dengan study aku je. setahun aku tak bercakap dengan dia. habis SPM, aku contact balik dia. tapi nombor dia dah tak ada dalam service. aku kecewa. serious. 


and akhirnya masa aku masuk UTP, aku dapat tahu dia sebenarnya baru je berkahwin. aku tak tahulah tahun bila dia bertunang. makin kecewa aku. 

kes aku ni sama macam member rapat aku. pakwe dia did the same thing to her. kata nak cool down dulu. nak fokus dengan SPM juga. diorang sekelas tak silap aku. then, satu hari kantoi dengan member aku yang dia sebenarnya dah ada awek lain.

so, persoalan aku dekat sini.

kenapa lelaki susah sangat nak berterus terang ye? lelaki semua sama ke macam tu?

dapat tahu macam ni lagi retak hati dari berterus terang. terus terang pun sakit juga. tapi tak adalah sepedih macam ni. 

kawan aku yang lain cakap, diorang lelaki macam ni sebenarnya nak jadikan kita sebagai back up plan. kalau lelaki tu dengan awek baru dia tak menjadi, baru dia ambil kita. WTF? seriously.

come on lah. haish. tolong bagi pencerahan sikit dekat aku. 


Don't fall in love, or else your heart will catch on eternal fire
Don't fall in love it will cause you to suffer
Nobody believes this, no one knows this
But I know that love takes your soul
(dhoom dhoom just take my life
dhoom dhoom just break my heart
dhoom dhoom just tear apart) – 2
Come take my soul

This love is the will of god
This love happens to everyone
This is obsession, this is intoxication
This is peace, this is excitement
It is the punishment of hearts
Take this soul
This love is forever
This love will never part
This love is for you, lover
Take my heart

This moment is now, tomorrow may not come
This love takes you higher, this love is desire
This love is fire, this love takes you far
It burns you, it diminishes, it's loyal, it is a punishment

lol. macam tengah bersedih je. tak ada idea nak bercerita sebenarnya. i'm cool. i'm cool. ^^,

post signature

Share:

8 comments

  1. hahaha bila kasi alasan memacam tuh memang typical lelakilah..
    kalau diorang ikhlas x adanya alasan nak cool down semua tuh..

    xpe no rush :D the time will come untuk kita semua jumpa mr. perfect kita..

    ReplyDelete
  2. Tapi nanti dah kawenlain pulak ceritanya.
    Dah ada anak lagiii lain.
    So be prepared. Hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? takut lah pula nak kawen. hahaha. >.<

      Delete
  3. Btl ckp dr.. bile dh kawen lg mcm2 ceritanyer :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena be prepared ni. nanti kalau saya dah sampai seru, nak minta nasihat banyak-banyaklah dari sis berdua. hehehe.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.