Layan Dawn of The Planet of Apes

6:50 p.m
apartment murni
baru lepas balik dari bazaar

assalamualaikum and hello lads!

ha, tak sangka dah nak masuk bulan Syawal kan. sedihnya. rasa macam sekejap sangat Ramadhan berlalu. sebab tanpa kita sedar, Ramadhan mengajar kita untuk banyak bersabar. (aku terlepas juga kadang-kadang. haish). Ramadhan buat aku rasa dekat sangat dengan ALLAH. Ramadhan buat aku hanya takutkan DIA sebab aku tahu syaitan semua dah diikat. 

okay, berbalik kepada tajuk. insya-ALLAH malam ni nak pergi tengok wayang cerita Dawn of The Planet of Apes dekat Alamanda. weee.. kenapa happy? sebab ada someone tu nak belanja. muahaha. terima kasih. 

aku sebenarnya tak berapa minat cerita-cerita pasal binatang je. entahlah. setiap orang ada minat dia sendiri kan. tadi pun member aku kata, sebelum tengok Dawn, baik tengok Rise dulu. takut tak faham pula cerita karang.

so, aku pun tengoklah. ada lah part yang aku skip. banyaklah juga. sebab ada kelas pukul 2 and sebab beruk. hmmm.. racist kah aku?

harap-harap malam ni aku tak tertidur pula kat dalam wayang. adeh. setakat ni, tak pernah lah lagi tidur dalam cinema. 

okay, tu je. merepek sekejap sambil tunggu masa berbuka.

anyways, selamat berbuka puasa kepada semua umat Islam dan juga umat bukan Islam yang cuba berpuasa. I SALUTE YOU :)

adios~
post signature

Share:

12 comments

  1. penah gak tgok cite ni masa kat umah kazen aisyah.. try masa tu tgok online tapi sambung kat tv plasma.. haha.. mule2 tgok lah kan.. pas 2 , kazen Aisyah kata x best trus tutup..kehkeh.. nk gak tgok cite ni, tapi dah kazen aisyah x suke.. kenalah tukar cite len.. huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... agaknya dia sama dengan saya la tu. terpaksa skip skip ceritanya -.-

      donlod je, pastu tengok sendiri. lagi puas hati. boleh stop bila-bila nak. ^^,

      Delete
  2. syira belum lg tgk cte ni...jgn tido dlm wyang tauuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan lupa tengok! tak de, tak tidur pun. heee ^^,

      Delete
  3. Tadi akak tengok The Fault in Our Stars. Meleleleleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke? haha, nnti saya cari movie tu and tengok. kalau tengok kat wayang, saya tertidur. heee...

      Delete
  4. Replies
    1. kalau akak minat, boleh lah layan cerita ni. kalau tak berapa snagat dengan cerita pasal binatang, x payahlah tengok. heee

      Delete
  5. best tak citer nya, akak JM belum tgk lagi...kalau best leh g tgk nanti :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tanya saya, memang bestlah cerita yang latest one ni. memang terbaik. sound effect bagus, CGI hebat. ada certain part yang rasa nak nangis. ada sampai terjerit-jerit sebab kejam sangat. heee...

      Delete
  6. citer lama akak dh tgk...yg bru xtgk lg

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnti akak try layan yang baru ni pula ye. hehehe

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.