Ranking Alexa VS Ranking ALLAH

9:36 p.m
apartment
mengenal hati sendiri

assalamualaikum and hello lads!

ranking Alexa? dah selalu sangat aku dengar pasal ni setiap kali aku scrolling down dashboard aku. 

ada yang berjaya dapat tahap top 500. ada yang baru nak naik. ada yang maintain je dekat ranking tu.

salah ke kejarkan ranking Alexa ni?

tak salah. aku tak menghina sesiapa yang cuba mencapai tahap tertinggi dalam ranking Alexa tu pun.

cuma aku nak ingatkan pada yang beragama Islam. ALLAH kita jangan lupa. sibuk sangat kejar populariti dekat dunia, sampai lupa pasal akhirat.

kalau diikutkan dalam semua manusia Islam dekat Bumi ALLAH ni, ke berapalah ranking kita di mata ALLAH kan. bila fikir selalu, aku rasa macam hina sangat. mungkin aku berada di tempat bawah sekali.
almanovnajarski:

Just a thought. Subhanallah

selama aku menjadi blogger, apalah nasihat yang aku dah beri dekat kawan-kawan, mengajak sahabat untuk lebih dekat kepada-Nya. sibuk cerita pasal dunia, kita lupa pada DIA.

online lebih 5 jam kita mampu, baca Al-Quran lima baris dah termengah-mengah. ALLAH. 

padahal dekat dunia ni tempat kita nak kumpul segala pahala. sebab nanti dekat SANA nanti baru kita boleh berehat dan bersenang lenang. 

tapi dunia ni yang kita bersenang lenang. 
hafizahhamdan:

#studiomade #love #photooftheday #quoteoftheday #islam #muslim #happyfriday #happyreadingalkahf

bila ranking Alexa jatuh, sedih. tapi ranking kita di mata ALLAH jatuh, tak rasa apa-apa pun. tak minta maaf, tak bertaubat. apalah nak jadi dengan kita ni. 
p/s : nak kejar dunia kejarlah. tapi ALLAH jangan sesekali kita lupa okay ^^,

khairulakhmal:

kerana manusia sedang mengalami ketandusan yang parah.


post signature

Share:

14 comments

  1. hmm.. betul gak tu.. aisyah pun gune gak ranking alexa ni.. xpi sekali sekali je.. apa yg penting..kena tingkatkan ranking di mata ALLAH dulu! ... :)

    ReplyDelete
  2. nice sharing =)
    note to myself ..

    ReplyDelete
  3. Thanks for reminding us Amy...memang betul kadang2 kita leka kejar dunia sampai tak sedar bekalan akhirat tak seberapa

    ReplyDelete
    Replies
    1. no biggie. saya mengingatkan diri sendiri juga. kita manusia ni memang cepat lupa. ^^,

      Delete
  4. Itulah. Sebenarnya kan, tak fikir langsung pun pasal Alexa tu.. Nak kejar ranking jee, memang kena online 24 jam jee. Lantak pi lah jatuh hat mana pun. hehehe.

    Suka blog Amy. Akak follow sini lah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... takpe. nak kejar boleh. tapi kena berpada-pada. jangan sampai yang wajib kita abaikan.

      thank you. ^^,

      Delete
  5. x reti eh nak main rangking alexi..
    x seronk jugak berblog duk kejar bnda gitu.. org bukan bc sgt pun.. kita pun g blog dia bukan bc sgt pun.. x enjoy..

    musim2 pose gini, rugilah kalau x ada usha nk up sikit rangkin Allah kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. saya pun tak buat ranking Alexa tu. macam membebankan pula rasanya.

      betul. bulan Ramadhan, pahala yang kita akan dapat berganda-ganda. ha, time ni kena kejar gila-gila lah. hehe. ^^

      Delete
  6. maria tak tau pun apa itu alexi. . huhu n maria tau maria da jauh dari Allah ;(

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe. tak tahu pun tak salah. hehe.

      jauh kita dengan ALLAH, sementara kita masih hidup dekat dunia ni, masa ni lah kita nak kembali ke jalan DIA balik kan. ^^,

      Delete
  7. Replies
    1. entahlah sis. saya pun tak sure. hehehe.

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.