Sambut Birthday di Madam Kwan's Restaurant Alamanda Putrajaya

10:37 p.m
apartment
alhamdulillah kenyang :)

assalamualaikum and hello lads!

okay, sebelum wish birthday dekat aku, JANGAN! ni bukan birthday aku. birthday aku lambat lagi okay. ini birthday member aku yang paling rapat dekat UNITEN.

alkisahnya aku dengan pakwe dia dah rancang something tanpa pengetahuan dia. Daniel akan belikan kek dekat Breadtime Bakery and aku akan pergi ambil. masa dah berbuka, semua dah kenyang. barulah makan kek.
gambar bukan hakmilik

tapi disebabkan jam yang sangat teruk di Bangi tu, aku dengan Azra bergerak awal sikit. tapi last-last sampai Alamanda dalam pukul 6:45 p.m juga. hmm... nasib baik Atul dah order makanan.



sampai je, kek tu aku minta waiter tu simpankan dalam peti ais buat sementara waktu. nanti baru kami ambil.

bila tengok menu, masha-ALLAH, confirm kalau tak ada orang belanja, aku takkan makan dah dekat situ. mahal benar. tapi kalau nak merasa boleh lah. tadi aku ushar orang lain, semua pakat order Nasi Bojari (kalau x silap). ayam dia perghhh, besar kau!
sebesar alam tu Nasi Bojari

kalau aku lah, makan ayam goreng dia je dah kenyang. tapi kami berempat tadi makan nasi lemak je. sebab Daniel kata nasi lemak dia makan dekat Madam Kwan KL memang sedap.





aku cek menu, nasi lemak yang kami order berharga rm17.90 tak silap. kalau yang Nasi Bojari tu pula berharga rm24.90. ni memang aku tak tipu. tapi aku rasa memang berbaloi. insya-ALLAH.

air pun boleh tahan mahal. aku beli jus lobak merah O pun harga dah rm7 ke atas.

lepas semua dah tersandar kekenyangan, barulah Daniel panggil waiter tu ambilkan kek. ingatkan dia bagi dalam kotak. rupa-rupanya dia dah hidangkan atas pinggan besar and dia sertakan sekali 4 piring. terbaiklah Madam Kwan!!



tengah-tengah duk semput tu, makanlah juga sepotong. Daniel beli Russian Black and White Cake namanya. memang sedap. sebab ada cheese. weeeee~

aku tak pandai ambil gambar T__T


lepas dah bergambar semua, diorang pergi tengok wayang. aku dengan Azra hangout kejap ushar barang and then balik rumah.

oh, untungnya sebab Daniel tu engineer Petronas. so, kitorang bayar makanan sikit je tadi. dia bayar yang lain. heeee... terima kasih Daniel. ^^,

happy birthday in advance Afidatul Aqmar :)
post signature

Share:

15 comments

  1. Hehe. Untungnya dapat engineer. Jeles pulak akak. Haha.

    Happy birthday Afidatul Aqmar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun jeles >.<

      kawan cakap terima kasih. hee

      Delete
  2. Lagi sedap bila orang belanja kan hehe...boleh try ni nampak macam best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahu takpe! hehehehe.... insya-ALLAH memuaskan. :)

      Delete
  3. Wahh untungnyaa ada orang belanja.
    Happy birthday buat kawan awk. Hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang untung. alhamdulillah :)

      kawan cakap terima kasih ^^

      Delete
  4. happy bitrhhhh... ok2, x jd wish. hahah..
    mdm kwan?? x penah try lg.. so blh masuk wishlist. :)
    SALAM LEBARAN

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. >.<

      yep. dah lama mengidam madam kwan. kebetulan pakwe dia nak jumpa kitorang, so ajaklah makan situ. hee.

      salam lebaran juga :)

      Delete
  5. wah seronoknya Aqmar kengkawan n bf buat suprise bday kan..happy birthday Aqmar!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a. pakwe dia tu selalu spontaneous. tiba-tiba je muncul depan mata -.-

      kawan cakap thanks!

      Delete
  6. Engineer petronas? Mmg jntunglah kawan amy tu, setakat belanja mkn camtu x terasa sgtlah klau dpt bonus dari petronas mkn setshun pun x habis heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, betul kak. selalu sangat dah dia belanja. dialah lelaki Cina yang saya ceritakan tu. kawan punya jual mahal, rupa-rupanya sangkut masa internship juga. hee

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.