7 Things About Amy Syeera a.k.a Amy J - Versatile Blogger Award

http://3.bp.blogspot.com/-IDikgpRTF6g/U_NwGXPlOyI/AAAAAAAAETc/d8UefLGE-lo/s1600/Versatile%2BBlogger%2BAward.jpeg

Okay. Mari kita lihat syarat-syaratnyaa! Ohh yeahhh!
  • Thank the nice fella who gave you this award ;)
  • Include a link to their blog
  • Select 15 blogs/bloggers you've recently discovered/followed regularly. 
  • Nominate these 15 to the Versatile Blogger Award
  • Tell the person who nominated you with 7 things about yourself
 
okay, first of all, terima kasih kepada kak Scha Nazri sebab sudi tag saya yang tak famous ni. sobs.
 
disebabkan dah ditag, takkanlah tak nak buat kan. aku suka benda-benda macam ni. hehe. 
 
bleh...dah lah, ini serba sedikit pasal aku.
 
1. PANAS BARAN
 

aku memang sangat panas baran. tu dulu. sekarang sejak dah matang, aku jadi kurang sikit. kalau dulu, mudah sangat aku angkat tangan. aku mengaku. 
 
tapi bila dah banyak tanggungjawab kena pegang, bila kena jadi penolong ummi setiap masa, amarah aku berkurang. aku jadi lebih banyak bersabar. alhamdulillah. 
 
cuma kalau ada orang jadi bitc* depan aku, memang naiklah juga angin aku ni. x boleh nak buat apa. dia tak pernah tengok aku mengamuk lepas tu buat perangai, ha, terus senyap kau.
 
KAMA SUTRA For Each Zodiac Sign!
How To Seduce Each Zodiac Sign
Zodiac Signs Being Drunk
If Each Zodiac Sign Was a Drug
 
2. ANAK DAN CUCU SULUNG
 
bangga. tapi jadi perhatian. sebab bila dah masuk 22 tahun ni, semua pakat tanya dah. bila nak kahwin. since aku yang paling tua, aku memang tak boleh lari. tak ada nak tunggu giliran bagai.
 
kalau dalam study pun sama. kena sentiasa mantain top. sebab nanti yang bawah-bawah pun ikut sama. tapi ALLAH kurniakan aku kebijaksanaan. aku mampu rangkul 'jawatan' anak dan cucu sulung. aku mampu jadi contoh. alhamdulillah.
 
3. SENANG DIBAWA BERSEMBANG
 




Zodiac Signs As Ice Cream Flavours!
Zodiac Signs In The Hunger Games
ZODIAC SIGNS AND THEIR WEAKNESS.
Zodiac Signs In The Bedroom
Zodiac Signs When Angry! 
Career Ideas For Your Zodiac Sign


How To Seduce Each Zodiac Sign
If Each Zodiac Sign Was a Drug 
Zodiac Signs Being Drunk
Zodiac Signs In The Bedroom
Zodiac Signs When Angry
 
kalau korang tengok dekat kajian Dr Fazillah Kamsah pun, first sekali dalam orang yang lahir bulan Oktober, dia suka bersembang. muahahahaha.. -.-
 
tapi aku ni, orang kena initiate dulu. baru aku boleh sambung sampai tak berhenti. kalau tak....... sebab tu orang nampak aku ni sombong. dah lah tak reti senyum dekat orang aku tak kenal. lagi-lagi dekat lelaki. eii.
 
4.  SUKA LIPAT KAIN

haha. kelakar tak. *tak -.-* aku bab basuh baju manual ni memang aku MALAS. aku rela turun dari tingkat 8 sebab nak pergi basuh baju dekat laundry dari bazirkan masa basuh baju dekat bilik air.

tapi kalau bab lipat kain, aku memang boleh. aku memang rajin. arwah abah pun pernah puji aku lipat baju kemas, lawa je. hehehe..

lagi satu, masa lipat kain tu, macam-macam aku fikir. aku senang melayang fikiran aku kalau tengah lipat kain. 
 

How To Seduce Each Zodiac Sign
If Each Zodiac Sign Was a Drug 
Zodiac Signs Being Drunk
Zodiac Signs In The Bedroom
Zodiac Signs When Angry

5. SUKA HINDUSTAN

bak kata ummi aku, 

along dengan Hindustan memang tak boleh dipisahkan.

kalau korang nampak aku tengok cerita Hindustan, korang tegur aku. memang aku takkan dengar. aku dah masuk sekali dalam drama Hindi tu. muahahhaah... 

6. BENCI ALARM

aku cukup PANTANG kalau orang tu pasang alarm kuat-kuat. lagi-lagi kalau orang tu pasang kuat tahap satu dunia dia nak bagi dengar, tapi dia sendiri tak bangun.

WOI, BAIK TAK PAYAH PASANG ALARM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ha, nampak tak kebecian aku dekat situ. sebab aku ni light sleeper. so, korang pasanglah alarm comel yang tahap perlahan, memang aku yang terjaga dulu. confirm.

7. SUKA MENULIS

ha, sama macam kak KM. aku suka hilangkan diri dalam tulisan. tu je mampu aku katakan. 

KAMA SUTRA For Each Zodiac Sign!
How To Seduce Each Zodiac Sign
Zodiac Signs Being Drunk
If Each Zodiac Sign Was a Drug
 
 
15 orang yang ditag :-
 
7. Faarihin 
10. Zumal
11. Chqz
13. Rina Zaidi

post signature

Share:

29 comments

  1. Akak paling malas lipat kain la dik oi...nanti mai umah na tolong lipat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..nanti saya datang rumah XP

      Delete
  2. Nak upah amy lipat kain meh. akk bagi upah. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. upah? ha, sekarang juga saya datang. hehe xP

      Delete
  3. kite je xjawap lagii.. adoiii.. hahaha

    sy pon panas baran gak sebenarnyaa.. hahaha tp jarang bt pangai. sekali da angin.. fuhh22..

    sy anak sulung tp bkn cucu sulung.. huhu sama! salu kene tanya camtuu.. normal la kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tau xpe. jangan ambil ringan dengan orang quick tempered macam kita kan XP

      tu lah, nak buat macam mana. dengar je la orang cakap tu ini... ^^

      Delete
  4. akak pun suka hindustan tetapi tak suka menulis dan lipat kain huhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.... sep sikit kak JM! ^^, saya terus suka kalau orang tu minat Hindustan. muahhaha....

      saya memang pelik. rasa macam sorang je minat lipat kain -.-

      Delete
  5. no 3 tu sama.. org kata enjin lambat panas.. heheh.. tp sy jenis yg suka senyum je.. tapi lagi, kalau dah mula selesa tu.. mulut dah mcm murai tercabut ekor. byk ckp, byk soal. hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, ye ke? tak pernah dengar lak sebelum ni. hahaha...

      tahu takpe! saya kalau dah bercakap, kadang2 kawan pun x terlayan. hahahaha

      Delete
  6. Nasib baik tak tag akak.
    Malas nak jawab banyak2 soalan.
    Kalau yang simple ok Lah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. saya plan memang nak tag akak Shikin. tapi takut akak busy. so, xpelah. maybe some other time ^^,

      Delete
  7. mai tolong lipat kain kat rumah akak maaaaai !! akak kasi upah makan lunch kat seoul garden hahaha..
    sumpah pemalas sungguh nak lipat kain. basuh n sidai tak apa melipat huuurm.
    samalah kita ni. akak sebenarnya panas baran gak. tapi cepat cool down. kiranya kejap marah cepat nak sejuk.
    kekadang kawan-kawan kata ada split personality. hahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... iye? serious??? sekarang juga saya datang... zuppp!!! heeee....

      basuh dalam mesin basuh boleh lagi, sidai malam-malam baru buat sebab xde orang. haha...

      saya pun cepat cool down. tapi tu pun based on what kind of situations lah. ^^, wah, saya takut sikit dengan orang double personality ni. hehe

      Delete
  8. Hehehehe...Rajin lipat kain yer..Cik Mimie rajin masak je..haha..yg lain2 mahap ler..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. saya masak ikut mood, jahat tak. hahahaha.. kalau ummi ada, saya malas nak masak. sebab masakan ummi lagi sedap. kalau saya masak, adik2 malas nak makan -.-

      Delete
  9. Eh, eh, nama akak ada...aiyorkk...nk kena buat jgk la nmpk gayanya...hihi..

    Wahh...bagusla rajin lipat kain...meh dtg umah akak tlg lipat kain ni...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. jangan lupa buat je mama ka0ri ^^,

      hmm, banyak rumah nak kena datang ni... hehehe

      Delete
  10. Tahniah..lebih kurang mcm Liebster Awards dulu kan... best of luck..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ^^, ini main saje je, xde luck apa pun :)

      Delete
  11. no.6 tuh saya, suka pasang alarm tp tetap x bangun2, ada 1 msa sy psg 15,25,35 minit selang seli.. aishh, buruk tol pangai. ahaks :B

    thx amy, dh buat pun .. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mohon jangan terasa ye. saya memang macam ni. anti sikit. heeee... sorry.

      Delete
  12. meh nak hantar sebakul kat amy hahah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. banyak dah request ni. kalau buat service, macam laku je. muahahha :D

      Delete
  13. ops kak Ros di tag?.. hihi. kena ambil masa untuk karang entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye, takpe. take your time kak Ros ^^,

      Delete
  14. ala AMy..kenapa yang rajin benar nak lipat kain ni?.. Kak Ros paling tak suka tau melipat kain.. rasa macam banyak masa akan dihabiskan bila mengadap kain tu. hihi.. Sebab tu, masa zaman kak Ros still sekolah dulu, kak Ros lagi suka masuk dapaur ikut mak.. Bab kain tinggal je kat Along kak Ros. dia memang suka.. laju je tangna melipat. hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. entahlah kak. saya memang suka. kadang-kadang bangun pagi tengok baju berlambak, saya lipat dulu. kalau x nanti, hati panas je..

      saya masuk dapur tolong boleh. kalau ummi suruh masak sendiri, saya panggil adik2. saya xley buat sorang2. hehehe

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.