Day 01 Challenge .:ICE-BREAKING:.

Day 01 - Introduce Yourself + Self-Portrait

seganlah i nak self-portrait ni. haha.


Aku cerita pendek je lah ye. ringkaskan cerita. malas nak cerita panjang-panjang. haha.

nama aku nur amelia syahirah yang bermaksud cahaya cita-cita/kefahaman yang terkenal. *tengok je lah apa aku jadi nanti. haha*

aku dilahirkan pada 10 oktober di Klang. aku anak jati Selangor tapi aku berdarah Kelantan and Kedah. kalau diikutkan, nama aku ada Mek kat depan macam nenek aku. hehe. or Wan. Wan cuma berhenti dekat Mak Tok aku je.

aku merupakan anak sulung dari 5 beradik. sekarang dah jadi 7 beradik. 2 adik tiri. ramai kan. ramai sangat ni memang best. tapi susah nak berkumpul bersama. lagi-lagi bila dah makin besar ni. aku, angah and kakak duduk asrama.

so far, in conclusion, aku ni seorang yang sangat pelik. hahaha. i admit that. mula-mula masa member kata aku pelik, aku geram. apesal aku dikata pelik pula. tapi lama-lama, bila difikir balik, aku memang pelik orangnya.

kalau nak tengok macam mana peliknya aku ni, kenallah dengan aku depan mata okay. macam tu baru boleh nampak the real me. cerita banyak-banyak aku ni macam mana pun tak best juga.

aku ni garang sangat. ha, jangan main-main. kalau kau bersikap tak adil lagi-lagi dekat aku, aku tak kisah kau ni pandai martial arts sampai nak belasah aku, kalau aku tahu benda tu memang salah kau, aku tak kisah. ini hak aku. *experience*

aku budak engineering. tapi aku rasa macam nak jadi lecturer je. tak tahulah. apply je lah kerja. kalau ada rezeki, aku kerjalah terus. kalau boleh aku nak sambung. aku lebih prefer turunkan ilmu yang aku ada.

okay tu je kot. eh, banyak pula ceritanya. haha. adeh.

itu je, adios~
 
 
post signature

Share:

46 comments

  1. Wah2 ok la jadi seorang pendidik.. saya memang tak boleh, nanti abis anak murid lari..hehehe..

    p/s tag untuk segmen http://izzeyda.blogspot.com/2014/08/segmen-mrs-mustache-bloglist.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. saya pun x sure lagi mampu jadi pendidik ke tak. doakan saya ye ^^,

      thank you tag :) nanti saya join.

      Delete
  2. wah.. anak sulong tuu da same.. hehe

    semoga tercapai apa yg awk impikan ye :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... yeah, high five!

      thank you cik Nadyya ^^,

      Delete
  3. eh amy,j tu apa pula maknanya?hehe...plik cmne tu dear?ni yang curious nk jumpa ni..hehe...samalah kita,wanie pun berminat jadi pendidik juga...insyAllah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amy j tu singkatan bagi amelia jafri. heheh.

      tak tahulah nak explain pelik tu macam mana. yes, kena jumpa baru boleh nampak. hehe... insya-ALLAH semoga cita2 kita tercapai. ^^,

      Delete
  4. tak dpt jd lecturer, jadi trainer utk company pun ok jgk Amy...Anyway, good luck ya...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..betul gak tu kan sis. nanti saya pertimbangkan. hehe. thanks!

      Delete
  5. Wah, anak sulong rupenya :-) bgus ada cita nk jd pndidik..truskn usaha Amy ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep, anak sulung. hehe..

      thank you cik Mimie ^^,

      Delete
  6. adik beradik ramai mesti meriah je kan.. best bila nk kumpul ramai2. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'a, memang meriahhhhhhhh sangat :D

      Delete
  7. akak sokong jadi lecturer. sambung smpai phd terus pun takpe. jadi DR di usia muda gitu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh. insya-ALLAH kak. kalau ada rezeki ^^,

      Delete
  8. tapi suka tengok amy... comeyyyy je macam kekanak... hihi sama, kita anak sulung :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. thank you kak :) first time dipuji comel. muahahaha.

      yeah, high five sikit ^^,

      Delete
  9. hahaha..selamat berkenalan amy...xkenal maka xcinta

    ReplyDelete
  10. budak engine rupanya... kenapa akak baru tau ek? hahaha...ooo ya, ni baru sesi ice breaking hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah. ramai sangat blogger akak singgah, tu x ingat kot. hehehe...

      yep, ni baru sesi ice breaking XP

      Delete
  11. selamat berkenalan amy..tak kenal maka tak cinta kan..hehe..

    p/s : nanti emailkan alamat umah awak pada akak..ni email akak shilasams@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan juga mama ka0ri. hehe...

      okay, dah send alamat ^^

      Delete
  12. ala, janganlah garang-garang.. heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang dah kurang sikit. tapi kalau orang tu buat perangai, aummm... hahah

      Delete
    2. janganlah lari. nnti x de sape nak kawan dengan kita. hehehe

      Delete
  13. Owh wow.. baru kenal ^^" Haha.. jom jom tengok siapa lagi pelik :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. boleh, jom kita tengok! hehe

      Delete
  14. Anak sulung selalunya tegas.

    http://acikwatie.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa. kalau manja, nanti adik2 lain tak boleh bermanja dengan mak ayah pula. hehe

      Delete
  15. ye.. anak sulung memang tegas.. macam mama jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh, mama pun anak sulung rupanya ye. hehe ^^,

      Delete
  16. wowwww.... anak sulung rupanya cik amy nihhh .. Semoga apa yang amy impikan tercapai... wish u success in ur life amyy :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. thank you sis syaz ^^, saya doakan yang sama juga untuk sis :D

      Delete
  17. Replies
    1. hehe. trima kasih abang arz. cousin yang amek. dia pun photographer macam abang arz, ^^

      Delete
  18. Salam & selamat berkenalan Amy.. :) :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat berkenalan abang Khir. ^^,

      Delete
  19. Jadi lecturer pon ok. Pasni sambung master. Nnt result bagus diorg offer pHd. Wahhh Dr Amy...eh kak irra pon teringin nak jumpa amy...dekat je kita ni...nnt kita dating lah...kat sacc ke..pkns ke..PAS ke..tasik ke..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... phd tu x tahulah lagi kak irra. plan master je setakat ni. ^^, tapi tengoklah keadaan pointer dulu macam mana.

      boleh je nak dating XP

      Delete
  20. Akak pun suka mengajar.
    Tapi, kurang sabar kalau yang diajar tu takmo mengikut.
    Kalau tak pandai ok lagi.
    Tapi, kalau malas..memang akak geram sangat-sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe... saya pun takut termarah gak budak2. saya ni dah lah mudah tertinggi suara. *ummi cakap* tanpa sedar, bukan nak marah, tapi memang selalu jadi macam tu..

      Delete
  21. ramainyeee adik kekekke. akak suka jugaklah bebudak tapi kalau dah ramai memang gelabah nak jage jugak. tapi sronoklah ada siblings. macam akak ni sorang aje.. kawanlah dengan laptop.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. memang ramai. alhamdulillah.

      xpe kak. saya doakan akak bertemu jodoh and dapat anak ramai XD

      Delete
  22. Replies
    1. ha, air yang tenang jangan disangka xde buaya kak XP

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.