Dinner Di Chubbies Cafe, Cyberjaya

4:09 p.m
apartment murni
layan lagu-lagu Hum Saath Saath Hain

assalamualaikum and hello lads!

memandangkan harini tak jadi exam (weeee), aku nak bercerita sikit pasal kejadian yang lepas. 

haritu aku belanja member Nasi Arab dekat al-Rayan (sedap weyh nasi arab dia). sebagai tukaran, aku suruh dia belanja aku pula. muahaha. nasib baiklah dia tak sesat. UNITEN ni complicated sikit jalan dia. bagi aku ler...
 
*jangan beli ice lemon tea, tak sedap. rasa apa entah. menyesal order member aku kata. aku order air buah, okay je.*

bincang punya bincang, at the end, pergi dekat Islamic Kitchen dekat Bangi. gambar tak ambil. sebab segan. lagipun tak ramai and kat situ lagi banyak family dari member-member sebaya dengan aku.
 
gambar bukan hakmilik
haritu dah pernah pergi dengan housemate. tapi beli western food. kalini sebab lunch punya pasal, aku beli nasi pula. Nasi Lemon Chicken. boleh tahan juga sedap dia. memang terasa manis ayam tu. tapi aku tak habis. member yang habiskan. sebab perut dia besar. haks...

dia pula order Nasi Bujang Lapok. aku ingatkan nasi bujang macam member selalu beli dekat Upten. rupanya lain. iyelah, nasi bujang biasa berapa ringgit je. yang ni dalam lingkungan rm12 ke atas kau. aku punya harga makanan pun sama. 

lepas lunch, ajak member pergi sekolah adik aku kejap dekat SMAP Kajang. alang-alang dia dah ada kereta, aku minta tolong. sebab member lain semua busy. sobs.

dah beli barang adik semua, kitorang bergerak balik Cyberjaya. aku nak tunjuk jalan dekat dia sebab masa g Uniten tu, dia sesat. lols~

alang-alang dah Maghrib, singgah masjid dulu. bila dah solat awal-awal ni senang kan. tak payah nak kejar-kejar masa. solat pun boleh berimam. 

then, singgah Shaftbury. kawan ajak makan dekat Big Island. tapi mahallah juga. adoi. aku tengah bajet 2014 ni. 

naik atas lagi, jalan sana jalan sini, last-last jumpa satu kedai. Nama dia Chubbies. memang kelakar. unik pun ada. aku tak tipu. itu memang nama cafe dia. tak percaya pergi sendiri.

tahu tak kenapa aku tertarik? sebab buaian dia. muahahhaha. aku SUKA dengan buaian tu!

tapi member yang conquer dulu. kurang asam -.-
 
 
 

suasana dia memang sangat santai. dia jual western food mostly.

kalau air, keistimewaan dia adalah kopi. Espresso, Mocha, Capuccino and so on. 
 
maaf gambar gelap.
 

mula-mula nak order Chubs Pizza. tapi habis T___T mesti ramai suka. then, dia recommend Hot CHubs. aku tanyalah apa yang beza dia.

dia kata Hot Chubs pedas sikitlah. kalau tak tahan pedas, seeloknya jangan makan. tapi aku memang dah teringin nak makan pelik namanya, aku pun order je. kongsi dengan member. 

WOW. memang sedap tak terkira *cewah* rasanya. isi dia pun penuh. tak kedekut. and yes, memang pedas bagi aku. dia tak adalah sebesar macam Pizza Hut tu. tapi berbaloi lah aku rasa nak makan dengan member. 
 

 

satu pizza tu berharga RM18.90. sorang RM10. okay ler... aku dapat 3 keping. member 3 keping.

order air apa, air mineral je. -.- 
 
botol air mineral pun lawa!
 

sebab kitorang datang 8:30 malam. kedai tutup 8:30 malam T____T tapi nasib baik dia baik hati. dia kasi tutup pukul 9 malam. 

dengan pantasnya aku melahap pizza tu. 

kalau korang teringin, pergilah ke Chubbies ni. 
 
kalau lelaki ambil gambar, aku senyum memang tak ikhlas sikit. muahahahaha

operation hour : Monday-Saturday - 8:30 a.m to 8:30 p.m (Sunday close)
location : level 3, Shaftbury Cyberjaya
specialty : pizza and all kinds of coffee
target market : students and friends (family ramai-ramai macam tak berapa sesuai sangatlah. suami isteri dating okay lah..)
 
 
post signature

Share:

18 comments

  1. alahaiii nampak sodap lahaiiiiiiiii.. jadi lapar pulak nih ><

    amy ditag http://loveneddy.blogspot.com/2014/08/mini-merdeka-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap. :) rasanya lagi better kot dari Pizza Hut cuma pizza dekat PH besar la.. hehe

      thank you tag ^^,

      Delete
  2. Bestnya :D Tapi hujung benua :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, ye ke? ala, nnti ada masa berjalan-jalan ke Cyberjaya, singgahlah sini ^^,

      Delete
  3. Ehem ehem keluar berdua nampak heeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem ehem... tak ada special apa pun kak. kami hanya teman tak mesra. hahahaha... ^^,

      dia bukan taste saya. cewah. XD

      Delete
  4. Wahh best ni.. selera tengok pizza tu. Suasana kedainya pun menarik. Thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH memang menarik tempatnya. saya suka sebab kena dengan diri saya. hehehe...

      Delete
  5. Alor~ jauhnya nak pergi..cam best :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe. nanti ada rezeki, datanglah situ ^^, tak pun, kita g sama

      Delete
  6. Dear, thanks sesangat sebab share pasal restaurant yang sedap2. Next time bolehlah akak gi sana with anak-anak.
    * Tunggu anak-anak besaq sikit lagi senang nak hangkut sana-sini. Heheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama. hehe. boleh aje. keluar dengan family baru best ^^,

      Delete
  7. Akak bagi cadangan.
    * ikut sukahati akak pulak ea..
    Awak buatlah entri food review pulak.
    Yang best of d best dalam restaurant tu.
    1 restaurant per entry.
    Senang akak nak choose same food xD
    *SMAP Kajang tu skolah lama akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. saya tak reti nak buat entri food review kak. takut kang orang g x sedap pula T__T

      tapi insya-ALLAH saya try buat 1 restoran, 1 entry ^^,

      *saya tahu, sebab tu g sana je, saya teringat kat akak. hehe

      Delete
  8. Hai Amy. berdua lebih baik yer. hihi.. ehem ehem.. eh tersedak ni..
    nampak sedaplah makanan tu.. tapi jauh la..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. dia x lama kat selangor. lepas tu dia balik. alang-alang, pksa dia belanja. xde pape istimewa pun. cuba tanya dia juga. hahahaha...

      insya-ALLAH makanan dia sedap. nnti akak ada masa, datanglah situ. ^^,

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.