Food Tricks .:PHOTOS:.


How to: Check if your eggs are still good to cook with.

Re-use empty plastic bottles as storage devices:
NB. Make sure your produce is absolutely dry before putting the cap on.





post signature

Share:

15 comments

  1. yang first tu menarik...sebab baru first time tengok..he he he...

    ReplyDelete
  2. yg wooden spoon tu,.. kena tengok apa yang kita boil. kadang2 melimpah gak :)

    ReplyDelete
  3. yang first tu..selalu akak letak je utensil atas pinggan, tak pernah fikir la ada isi tersirat..hehe

    ReplyDelete
  4. whoaaa... rare.. niceee sharinggg! bru tahu... heheheh

    ReplyDelete
  5. no.2 tuh . nasib baik telur tenggelam je. hehe

    ReplyDelete
  6. Nice sharing sis. Hehe

    Btw, cool gila blog ni. Besar space-nya. Hiwhiw

    ReplyDelete
  7. Yang wooden spoon tu susah sikit nak apply. Melimpah gak kkdng.

    ReplyDelete
  8. yang tutup botol tu menarik..boleh buat la pasni...hehheeh :)

    ReplyDelete
  9. Yang ke-3 cam confusing.
    Otak penat kot ni loading sikit.
    Treat dekat 80 patients hari ni.
    Haha..

    ReplyDelete
  10. yg ke 3 tu mcm bagus je buat... tp satu hal nak ptg botol haha

    ReplyDelete
  11. Wahh bagus tips ni.. Thanks sharing Amy.. :)

    ReplyDelete
  12. yang wooden spoon itu sungguh kah O.o boleh try ni.. selalu kalo rebus macaroni mesti nak kena rebus dua kali.

    ReplyDelete
  13. eh bab letak senduk atas periuk tu, kak Ros baru tahu!

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.