Ke Raya Ke Kita? -Part 2-

5:26 p.m
rumah manis rumah
baru habis beraya

assalamualaikum and hello lads!



okay, kalini aku nak bercerita untuk hari raya Syawal yang ketiga dan keempat pula. 

semalam tak buat apa sangat pun. malam barulah dapat beraya. itupun beraya dekat rumah saudara mara yang duduk dekat depan lorong rumah aku je. heee.. rumah saudara mara aku memang dekat aje. sebelah rumah, sebelah lorong, lorong sebelah lagi.

adalah sampai pukul 12 tengah malam baru habis beraya. 3 buah rumah je, tapi punyalah bersembang, bukan main sakan lagi.









raya keempat pula, kami beraya rumah pak cik (abang sulung kepada ummi aku). baru nak beraya. alkisahnya dalam whatsapp, mak long aku tunjuk gambar kek hari jadi nya. so dia invite datang rumah. 

sambil beraya, kami pun bergambar beramai-ramai. weeeeee~









malamnya, saudara mara yang kami datang beraya semalam pula datang ke rumah. ha, sekali datang ramai kau! 









okay, tu je. adios~
post signature

Share:

23 comments

  1. Nampak sangat meriah.
    Selamat Hari Raya Amy.

    ReplyDelete
  2. cantiknya rumah dia.. hihi.. tangga tak de pemegang tu... huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. terima kasih. ^^,

      ada kisah di sebaliknya sebenarnya kak KM. orang tu kena santau. pastu sakit sampai sudah. so, last-last ummi kata biar je la.

      Delete
    2. Hehe
      ... Saya pun perasan tangga tu takde pemegang.

      Delete
    3. hehe. tak ada budak kecil takpe. arwah atuk dulu takut nak naik atas. sebab rasa gayat bila xde pemegang.

      Delete
  3. Mmg seronok kan klau rumah saudara mara berdekatan nih x perlu nk drive jauh2. Time raya je dpt kumpul dan jumpa ramai2 adik beradik. Best tgk suasana mcm ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. masa arwah abah tak ada dulu pun nenek tak risau sebab saudara mara dekat. bukannya orang asing. so, banyak moral support.

      Delete
  4. wah.. siap ade part2 lagi. memang meriah laa ni..

    selamat hari raya ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah memang meriah. selamat hari raya juga :)

      Delete
  5. wow rumah sedara mara dekat.. syiok ar..
    CT ni kawan kawan semua ramaikat KL geng pun kat KL..
    bila balik penang tak tau nak p rumah sapa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm.. memang seronok. hehe. ^^,

      saya pun ramai member dekat area Perak. tapi kalau diorang ajak konvoi, saya join je. wee

      Delete
  6. http://kasutkaca15.blogspot.com/2014/08/3rd-giveaway-pinafore-skirt.html


    jom join. hadiah menarik menanti!

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH, nanti saya join ^^,

      Delete
  7. tergamam sekejap tengok rumah dia.
    Cantik
    Best adik beradik saudara mara meriahkan malam raya kan?
    Selamat Hari raya Amy J
    Maaf Zahir dan batin andai ada terkomen kasar
    atau apa-apa saja ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih :)

      yep, betul. ada je benda nak sembang guraunya. hehe.

      selamat hari raya juga ^^

      Delete
  8. yang best tentang raya ni, masa saudara mara berkumpul ramai-ramai kan :) tu yang meriah tu, macam-macam nak dikongsikan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes, memang sangat best! kalau x, semua sibuk kerja. time ni nak sama2 get along ^^,

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.