Ke Raya Ke Kita? - Part Akhir -

10:34 p.m
apartment murni
layan lagu Hindi sedih T__T

assalamualaikum and hello lads!

ini bukan monopod, ini monomop. muahahaha


alhamdulillah, harini dah masuk hari ke tujuh. macam mana korang punya raya? still meriah lagi ke? hehe.

memandangkan hari ni hari Ahad, ummi kata ramai yang tak beraya sangat. sebab mostly semua emak tengah sibuk masak untuk anak-anaknya nak masuk asrama balik. si anak-anak pula dah sibuk ushar kerja sekolah kot-kot ada yang tak buat.

aku? aku pun kena balik dah harini. sedihnya. kena menghadap buku balik. takpelah. tak study sungguh-sungguh, aku nak kerja apa nanti kan.

okay, back to the story. hari Jumaat tak berlaku apa-apa sangat. sebab hari Jumaat kan, orang pun malas nak beraya. sekejap sangat. lagipun kena solat Jumaat semua. adik-adik tiri aku pun nak kena p hantar rumah mak dia semula.

hari Sabtu baru dapat beraya. kalini beraya dekat Klang. tapi hari Sabtu kan. ada yang keluar beraya. ada yang bekerja dah. so, tak banyak rumah pun singgah.







budak kecik ajak selfie

tapi yang bestnya, 3 family pergi beraya. weeee~

mula-mula beraya rumah nek cik. satu lorong tu nek cik yang punya. so rumah-rumah kat situ rumah saudara mara aku juga. ^^, unfortunately, ada yang tak ada. sobs~ kalau tak boleh dapat duit raya. muahahaha.





sakan mak teh aku nak berselfie.
 time ni cerita Dilwale Dulhania Le Jayenge. mak cik-mak cik aku yang sakan layan. pelik aku. siapa yang minat cerita Hindustan ni. muahahaha.

pastu tak sempat jumpa anak-anak kepada dua pupu aku. comel sangat diorang. geram aku tengok. grrr >.<

then, dah beraya rumah saudara, baru gerak beraya ke rumah mak angkat ayah aku. dekat area Klang tu juga. dekat belah mana aku tak tahu. petang baru sampai rumah.

itu je.

aku rasa sampai ni je aku nak bercerita pasal Sambutan Hari Raya kami. selamat hari raya semua. :)




 

adios~
post signature

Share:

24 comments

  1. tak buat lagi entri raya. nanti dulu lah. bulan syawal panjang lagi nak buat entri raya. hehehe

    ReplyDelete
  2. Raya sakan okay. Hehe. Akak pun dh kurang benor dpt duit raya. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. memang beraya sakan pun ni. minggu depan nak g johor lak.

      samala kita. sobs T_T

      Delete
  3. pehh meriah btl!

    suka la gamba first tuu.. nice sangat! hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih ^^,

      pak cik punya idea pakai mop. hahaha

      Delete
  4. Wah, bestnye tgok Amy beraya..Tahun ni raya Cik Mimie duk rumah je..x kemana2..sadis sangat T_T

    p/s :Selamat hari raya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. ye ke? ala, siannya cik mimie. takpe, banyak lagi masa nak beraya ^^,

      Delete
  5. Selamat Hari Raya :-)

    Tahun ni memang meriah beraya dengan monopod je kan. Kat mana-mana je, sure ada je yang akan tukang ambik gambor groupie pakai monopod masing-masing.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya ^^,

      yep, adik saudara saya kecik pun dah pandai pakai monopod. hehe

      Delete
  6. Meriahnya raya Amy... Zumal pula rasa segan nak terima duit raya. Tapi jeles tengok tok dapat duit raya banyak ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. terima kasih ^^,

      saya pun segan gak. tapi rezeki orang nak bagi, ambil je. hehe

      Delete
  7. Akak lebih suka tangkap gambar ngan compact or dslr. Tu yg tak up lg gambar raya kat blog. Adik dh bawak balik memory card ke u . huhuhu. Malas nk kacau dia sibuk nak final

    ReplyDelete
    Replies
    1. alah, takpelah kak. nanti dah dapat memory card, jangan lupa update kat blog ^^,

      Delete
  8. Mmg sakan betul raya amy ni berhari2 bestnya mesti byk mkn kuih raya nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. tak makan kuih raya sangat pun. semua rumah pakat masak lauk untuk tetamu ^^,

      Delete
  9. Gambar 3 terakhir paling suka sebab nampak harmoni.

    ReplyDelete
  10. Seronok nya dapat duit raya..hehehe

    ReplyDelete
  11. raya tahun ni, memang Kak Ros menikmati sepenuhnya. heee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. baguslah kalau macam tu. kalau x, nnti kena tnggu tahun depan lak ^^

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.