Member Sekolah Finalis Da'i Pendakwah Milenia 2014

6:28 p.m
apartment murni
packing barang
 
assalamualaikum and hello lads!
 
dia dekat depan sekali, dekat huruf D tu.
 
 
tengah hari tadi aku lunch dengan member sekolah, Nazrin. kebetulan dia praktikal dekat Cyberjaya, aku pun pergilah sana. aku nak minta dia belanja, last-last aku yang belanja -.-
 
masa tengah duk bersembang, dia cakaplah ada seorang kawan kami dekat MRSM dulu, ada yang berjaya jadi finalis Da'i. wah, aku pernah dengar pasal rancangan ni cuma tak berkesempatan tengok je. sebab kat tv kan. 
 
tak sangka aku. 
 
nama dia Izzhar Nazri. aku tak berapa rapat dengan dia.
 
tapi so far, aku tahulah sikit pasal dia. dia cakap memang bagus. tak kasar. tegas tapi lembut. bukan lembut perempuan ye tuan-tuan dan puan-puan sekalian. 
 
sampai ada seorang budak sekolah aku dulu. dia sangat susah nak terima teguran orang. betul, aku nampak sendiri dengan mata aku. tapi bila lelaki tu tegur, even dia melawan pun, dia respect dengan Izzhar ni.
 
sebab Izzhar pandai menegur dan dia berani. dia tak attack macam certain lelaki yang suka hati je 'tibai' perempuan tu dengan teguran kasar. 
 
alhamdulillah, dah berjaya sampai ke peringkat macam tu kawan aku. 
 
aku ni tak tahulah macam mana kesudahannya.
 
so, to Izzhar, best of luck! insya-ALLAH malam ni aku tengok rancangan Da'i tu. ^^, 
 
kami budak MRSM Kepala Batas akan sentiasa menyokong kau dari belakang. :)
 
 
post signature

Share:

8 comments

  1. Menarik... semoga beliau berjaya... all the best.. :)

    ReplyDelete
  2. http://ezawarna-warnakehidupan-etuza.blogspot.com/ syukran alhamdulilah untuk izzhar tu ya dek..bagus tu

    ReplyDelete
  3. Boleh lah lihat persembahan izzhar dlm Dai' nih :-)

    ReplyDelete
  4. Wah, Alhamdulillah..GoodLuck untuk beliau :)

    ReplyDelete
  5. Hebatt nii. Aura dia tu mesti lain machiam.

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah.
    Memang layak menjadi pendakwah.
    Tak berjaya dalam rancangan tu pun..xpe.

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.