Tahu Dengan Hidup Selama-Lamanya Lain

1:38 p.m
apartment murni
layan movie Hum Saath Saath Hain
assalamualaikum and hello lads!

ohoi lelaki, jangan lupa pergi solat Jumaat okay.


aku tengah dok melayan cerita Hindustan dulu-dulu. hahaha. entah kenapa terdetik nak layan cerita lama. korang (bagi peminat cerita Hindustan) ingat lagi tak cerita ni, Hum Saath Saath Hain. lakonan Saif Ali Khan, Salman Khan, Tabu, Karisma Kapoor and so on.

dah lama kot. aku pun tak ingat cerita dia macam mana. tak sangka aku masih boleh menangis bila tengok cerita tu. banyak nilai kekeluargaan dia tunjuk dekat situ. susah aku nak jumpa cerita Melayu yang banyak ketengahkan keluarga berbanding cinta.

 ada satu ayat yang dia cakap and aku quote 

tahu pasal diri abang dengan hidup selama-lamanya lain. tak semua orang boleh lalui benda macam ni bersama-sama.


apa yang dia cakap buat aku terfikir banyak kali. betul juga apa dia cakap. alkisahnya abang dia cacat tangan. tangan still ada, tapi tak kuat macam orang lain. adalah kisah di sebaliknya. nak tahu, tengok sendiri.


ada seorang perempuan ni nak kahwin dengan dia tapi dia tolak pada mulanya. and itulah apa yang dia cakap.

betul. macam kita yang serba serbi kekurangan ni. orang tahu kita ada kekurangan. tapi someone tu yakin ke nak hidup dengan kita selama-lamanya. dia mampu ke bertahan dengan sikap kita yang kadang-kadang boleh jadi annoying and irritating tak habis-habis ni. 

lagi-lagi kalau orang sakit macam dia. nanti dah kahwin karang, ada pula tak kena di mata. kalau bergaduh, mesti jadi macam tu kan. ungkit mengungkit. sedangkan kawan pun boleh menyampah dengan kita, apatah lagi dengan orang yang akan 'sehidup semati' dengan kita.

hmmmmm....

aku harap andai ada jodoh di dunia, dia mampu terima dan setia bersama dengan aku hingga nafas terakhir. 

harini feeling terlebih sebab baru lepas menangis tengok cerita tu. muahahaha -.- abaikan aku yang suka cakap benda pelik.

okay, adios~


lagu favourite. ABCDEFGIJKLMNOPQRSTUVWXYZ...I love You... :D 
 
post signature

Share:

29 comments

  1. xegt pom pasal cite ni..
    tp kebanyakan cite hindustan banyak nilai kekeluargaan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama sangat dah cerita ni. tahun 1999. masa saya umur 7 tahun.

      betul. cerita Melayu ada je, tapi x banyak.

      Delete
  2. takpenah tengok cerita ni. tapi agak minattttt saif ali khan. handsomeee wooo..

    sangat deep quotes tuu..

    tibatiba terpikir jugak. kalau laa time kawen dengan dia sehat je.. tibatiba kite sakit. dia bole ke terima aku. die tetap akan bersabar dan bertahan ke ngn perangai aku?ish tibatiba terasa takot. tibatiba terus teringat katakata enstalker "kawan sy baru cerai dengan bini dia. kawan sy lumpuh lepas excdent. bini die terus tgglkan dia" hati manusia kan. alahaiiii ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. saif ali khan memang handsome. masa ni muka dia muda sangat. hahaha...

      betul. kesiannya lelaki tu. patutnya jaga, masa tulah nak uji kesabaran kita. tapi entahlah, kita sendiri x mengalami. hmmm...

      moga-moga cik Nadyya berjumpa dengan someone yang akan menyayangi sis seadanya ^^,

      Delete
  3. Ingat cite ni!! Lagu abcd tu best...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!!!!!!!!! tapi saya suka semua lagu dia. hehehehehe

      Delete
  4. Nak tengok juga ^^ Macam best je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh aje. tapi kena pandai2 cari yang ada english subtitle. hehe

      Delete
  5. Dah lama saya tak berkesempatan menonton filem hindustan.. dulu2 slalu jugak tengok.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha. sekarang banyak perempuan seksi lah. adeh. dulu x de pun scene melampau lampau. hmm

      Delete
  6. Wahh...cerita ni best..masa zaman sekolah dulu selalu sangat layan hindustan..sekarang macam dah kurang sikit..huhu.. InsyaAllah, Amy... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... tahu xpe, saya time sekolah dulu, hari Sabtu je dah duduk depan TV. lol~

      Delete
  7. dah lama tak tengok cerita ni hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.... ini pun baru tergerak nak tengok... ^^

      Delete
  8. cerita favourite akak gak ni!paling suka lagu masa Sapna-Vivek bertunang tu.tarian pun cantek!

    setuju ngan quote tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... yep! Maiyya Yashoda. hehehe...

      Delete
  9. citer hindustan dulu2 mmg besttt!

    ReplyDelete
  10. Lama tak tengok citer hindustan ni.. best ni.. :)

    ReplyDelete
  11. Akak pun memang lama tak tengok cerita Hindustan. Tajuk cerita tu pun tak hengat.
    * teruknya memori akak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. ala kak, ada masa kita lupa benda macam ni. hehe. ini CD terakhir arwah ashu beli.. ^^,

      Delete
  12. lau dh jodoh dan duka dh x kisah semua tu amy :-) mmg suka tgk citer tu mmg sedihKa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hmm..betul kan. kalau dah takdir ^^,

      ha'a, sedih. sebab tengok family diorang berpecah, rasa kecewa sangat T_T

      Delete
  13. Lagu2 dlm citer ni best..:-) sedey sangat..xsuka kawan2 mak dia yg kuat mnghasut tu..dengki lebey .

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul!!!!!!! :D

      tu lah pasal, nasib baik mak dia x kawan dengan minah2 tu dah. menyampah -.-

      Delete
  14. KAk Ros pun suka cerita ni.. memang sedih kan.. tersedu-sedu nangis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. =)

      tengok Kal Ho Naa Ho, KKKG, pun nangis juga T__T

      Delete
  15. epic nyaaa cerita ni. tapi tak minat salman khan so otometik tak brapa minat filem dia

    ReplyDelete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.