Tolong Tengokkan Anak Aku Ni Bila Nak Berjodoh

8:30 p.m
rumah manis rumah
malas lak nak study harini. hmm
 
assalamualaikum and hello lads!
 
 
ha, nak tahu satu cerita tak? haha..
 
alkisahnya begini. semalam ada kenduri kahwin dekat Kanchong, Banting. then, lepas dah makan-makan dekat sana, ayah aku gerak ke rumah kawan dia pula yang terletak di Sepang.
 
kawan ayah aku ni pandai mengubat orang. dia bukan ustaz tapi ilmu agama dia boleh tahan jugalah. 
 
lepas ayah aku dah berubat tu, ayah tanya kat kawan dia.
 
ha, Nas, tolong tengokkan anak aku ni ada pakwe ke tak. entah-entah dia tipu aku ke dalam diam, takut tak nak bagitahu dia ada pakwe.
 
aku dah terkejut beruk. ha, apa ayah ni. -.-
 
*kenapa ayah aku nak sangat tahu?
 
sebab bila ayah and ummi tanya aku dah ada pakwe ke belum, aku sengih-sengih sahaja. and kata tak ada.
 
ummi pun bagi nama aku kat kawan ayah aku and kawan ayah aku check. 
 
orang macam ni kata ayah aku, boleh baca kita ibarat macam dia baca buku.
 
dia tengok kita sekali pun dia dah boleh tahu kita nanti sakit apa, dulu kita macam mana and so on. bestnya orang gifted and pandai belajar macam ni kan...
 
tapi dia x bagitahu oranglah. kalau orang tu minta di'baca', baru dia buat.
 
then, kawan ayah kata tak ada lagi. tapi tak lama dah.
 
ha, bayangkan aku nak buat muka macam mana time tu. happy ke? risau ke? takut ke? aku rasa macam-macam perasaan bermain masa tu. 
 
happy mestilah happy, maknanya jodoh memang ada. 
 
risau of course risau, entah siapalah jodoh aku tu.
 
takut lagi takut, betul ke dia nampak aku dengan someone masa depan... hmm.. 
 
okay, nak merepek ni je. adios~
 
 
 
post signature

Share:

28 comments

  1. Tak lama dah tu yg trill kan hehee.. All the best Amy.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu lah pasal, takut lak... macam mommy irra cakap, jangan terkejut bila tengok jodoh tu siapa nanti. haha. ^^,

      Delete
  2. haha... dia boleh nampak, tapi yang lain Allah taala tentukan...
    tuan suami kaksha pun pandai jugak bab2 ni.... tapi dengan izin Dia jugak kan...

    hihi... semoga bertemu jodoh cepat2... amin !

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. ALLAH yang tentukan. ^^, kalau ALLAH nak tunjuk time tu, kita pun nampak juga nnati.

      terima kasih kak ^^,

      Delete
  3. Semoga Amy kuat...Ingat, jodoh pertemuan di tangan Allah..Semoga kata2 pakcik tu sbg pemberi semangat utk Amy...huhu

    ReplyDelete
  4. hoho...kalau wanie pun terkedu juga...hee...tapi amy,dah sampai masa lah tu kn...hehe...bestnya ada gifted mcm tu...^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... kan...

      tahu xpe. tapi takut pun ada orang macam ni. haha ^^,

      Delete
  5. Mmmm...boleh mkn nasi minyak Amy xlama lagi no..hehehe..smoga bertemu jodoh yg baik2 :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. kalau ada rezeki jodoh, saya jemput semua blogger ^^,

      Delete
  6. Akak takut dgn org pandai gini. Segala rahsia dia tahu nnti. Akk dhlah byk rahsia. haha

    Insya-Allah, akak doakan Amy ye syg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun takut kak :O saya pun banyak rahsia. dark secret pun ada. muahaha.

      tapi ummi kata, dia cuma tengok apa yang kita minta je. yang dia nampak maybe hati kita kot.

      macam dulu adik kena, pak cik tu cakap, kamu ni ada masalah jiwa ni. perghhh. terkejut adik. haha.

      thank you kak scha sayang ^^,

      Delete
  7. Nak dekat lah tu hehe.. moga dapat jodoh yang baik... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... terima kasih kak KM. mudah-mudahan. insya-ALLAH ^^,

      Delete
  8. ehem.ehem.. tak lama dah tu :) hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha... tak tahulah lama mana. xP

      Delete
  9. apa saja yang kita hadapi. Just Feel it. samada single atau dah berpunya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. indeed. sebab tu sekarang ni kita enjoy! hhahaha

      Delete
    2. Ya enjoy puas2. Dah kawen, enjoy xsama macam bujang dah. Rempah dia pon lain. Hihi

      Delete
    3. iye kak? haha. okay, kalau suruh enjoy puas2, memang confirm saya ley buat XP

      Delete
  10. Whoooaaa...nebes..nebes..
    Ehhh..akak pulak yang nebes ni knape?
    Heheh..Tiba-tiba terus datang masuk minang.
    Camne tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh... akak nebes, saya lagi nebes :O

      erk... xtahulah. kalau dia terus masuk minang, lagi bagus. maknanya dia memang serious, betul x? hehehe

      Delete
  11. hahaha tak lama lagilaaa nampaknyaaa tu Amy kekeke. nanti jangan lupa kakak kakak blogger harus dapat jemputan ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH memang confirm saya ajak :DDDD

      tapi jangan x datang lak tau. hehe

      Delete
  12. Dh x lama? Wowww berita baik nih. X perlu risau amy kan muda lagi masih belajar lain lah akak ni andalusia :-) Dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe... entahlah kak. bila nak sampai tu x pastilah...

      alah, akak ni jangan cakap macam tu pasal akak. sedih saya... T__T

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.