09/01/2014 - 10/01/2014 - Amy Syeera

Tuesday, September 30, 2014

Rumah Manis Rumah

9:54:00 AM 38
Rumah Manis Rumah
9:50 a.m
rumahku
happy! 
 
assalamualaikum and hello lads!
 
alhamdulillah, malam semalam selamat sampai ke Shah Alam. RIBUT weyh. nasib baik tak balik waktu petang.. gerun. malam nak dekat pukul 10 baru sampai.
 
balik je, ummi tengah masak. ummi biasa masak waktu malam. sebab tengah hari tak ada orang langsung dekat rumah. haahaha...
 
wah, special kau ummi masak harini!! nak habiskan x boleh. nak simpan untuk harini pula. hee..
 
kailan, sup daging, telur bistik
 
 
aku mnx maaf dekat blogger yang aku dah janji nak singgah blog tu. sorry! kelam kabut kemas barang bawa balik. ayah siap sindir lagi
 
lepas ni, ayah datang bawa lori lah.
 
wakaka. tak terasa. sebab nampak macam sikit barang aku tapi hakikatnya banyak yang kecil-kecil.
 
okay tu je. aku nak kemas-kemas rumah dulu, baru aku online balik. tungguuuuuuu! :D
 
 
 
 
 
 
post signature

Sunday, September 28, 2014

Reunion MRSM Kepala Batas 2nd Batch di PD .:TEASER:.

11:47:00 PM 34
Reunion MRSM Kepala Batas 2nd Batch di PD .:TEASER:.

Aku Minta Maaf

10:23:00 PM 14
Aku Minta Maaf
10:21 p.m
apartment
sorang-sorang
 
assalamualaikum and hello lads!
 
alhamdulillah. dah habis pun final exam aku. habis je final exam, aku terus bergerak ke Port Dickson. budak-budak MRSM Kepala Batas aku buat reunion. nanti aku cerita pasal tu :)
 
tapi buat masa ni, aku nak MINTA MAAF banyak-banyak kalau ada sesiapa yang terasa dengan aku. andai kata aku pernah terkasar bahasa ke. andai aku pernah tegur secara sinis ke. kadang-kadang aku boleh terlepas kata.
 
sebab aku perasan, ada certain blogger macam dah x singgah kat blog aku. maybe busy. tapi aku banyak tilik diri sendiri lah. 
 
mesti aku ada buat something wrong ni. sampai ada blogger yang kecil hati sangat-sangat ke dengan aku. hmmm... sorry ye.
 
sorry sangat. terover feeling sikit harini. :(
 
 
 
 
 
post signature

Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM

8:12:00 PM 19
Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM



Assalamualaikum w.b.t.


Klik BANNER untuk join

SIMPLE GIVEAWAY & BLOGWALKING by Yana Pink Blossom secara rasminya bermula pada 23 September 2014, jam 11.00 pagi dan akan berakhir pada 30 September 2014, jam 11.59 malam, 1 minggu sahaja. Tujuan utama giveaway ini adalah memudahkan Yana untuk blogwalking ke bloggerista semua yer. Kita boleh berbalas kunjungan sesama peserta. Semua bloggerista dijemput join giveaway ni.


HADIAH : 
WANG TUNAI RM10 x 5 pemenang

*Pemenang akan dipilih melalui random.org


SYARAT-SYARAT :
1. WAJIB follow blog Yana Pink Blossom
                                               2. WAJIB like Fanpage 
3. Buat entri bertajuk Simple Giveaway & Blogwalking by YANA PINK BLOSSOM
4. Copy Coding dan paste di ruang HTML entri anda
5. Tinggalkan URL entri korang di SINI
6. Siap & Good Luck (^^,)



post signature

Saturday, September 27, 2014

This Is Art .:SPEECHLESS SATURDAY:.

6:00:00 PM 9
This Is Art .:SPEECHLESS SATURDAY:.
apartment
auto publish - esok exam :)
 
alhamdulillah. one more paper to go. then, i'm heading to Port Dickson. ada reunion MRSM. weee... 
 
so, aku tak dapat blogwalking for a while. i've got so much thing to do. nak pack barang bawa balik rumah, nak pack barang g PD lagi. aku cuma sempat update blog sahaja. nanti dah settle semua, aku blogwalking 'rumah' korang ye :) 
 
this i promise you.
 
 
 
 
all photos credit to mounstar
 
 
 
 
 
post signature

Friday, September 26, 2014

Liebster Award #12 - Nadirah Mohamad

2:16:00 PM 20
Liebster Award #12 - Nadirah Mohamad

assalamualaikum and hello lads!

thanks to kak Nad sebab tag. rasanya bulan ni penuh entri pasal award ni saja. hahaha.  

Thursday, September 25, 2014

Monsoon Raining Slowly .:VIDEO:.

11:12:00 PM 9
Monsoon Raining Slowly .:VIDEO:.
Rahat Fateh Ali Khan and Shreya Goshal 
monsoon raining slowly
monsoon raining slowly
monsoon raining slowly
monsoon raining slowly

clouds, thunder roaring
clouds, thunder roaring

without you oh beloved
my heart is restless
tell me this..
oh beloved
which magic you played on me?

veil is slipping from head
veil is slipping from head

don't know why this heart is beating
don't know why this heart is beating

raindrops from the sky are touching body like this...
in this weather oh my darling
i don't to be in senses....

color color in your color
color color in your color

asking god for you
asking god for you

monsoon raining slowly
monsoon raining slowly
monsoon raining slowly
monsoon raining slowly

clouds, thunder roaring
clouds, thunder roaring

monsoon raining slowly
monsoon raining slowly

sorry. lusa exam. kalau exam, biasa layan lagu Hindi. huuuuu...
post signature

Nuffnang Premier Screening of The Equalizer .:Part 2:.

1:35:00 AM 38
Nuffnang Premier Screening of The Equalizer .:Part 2:.
1:15 a.m
apartment
pagi nanti kena study for final test! 

assalamualaikum and hello lads!


alhamdulillah, baru selesai tengok filem The Equalizer. :) terima kasih Nuffnang sebab sudi sponsor aku yang memang gila movie ni. harap-harap ada rezeki dapat tengok lagi filem lain. haha. *tiba2.

okay, fuh. dah lama x buat movie review ni. *gosok-gosok tangan*

Wednesday, September 24, 2014

Tuesday, September 23, 2014

Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza

10:11:00 PM 12
Segmen Blogwalking Bersama Bazlia Amoza
http://www.bazliaamoza.com/2014/09/segmen-blogwalking-bersama-bazlia-amoza.html
Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua...hari ini saya nak buat segmen khas iaitu Blogwalking bersama Bazlia Amoza. Tujuan segmen ini adalah tak lain tak bukan untuk mengenali blogger2 hebat yang ada di luar sana..

Syarat penyertaan mudah sangat:
  • Harap korang sudi follow blog saya ini
  • Copy banner kat atas tu dan backlink ke entri ini
  • Tinggalkan komen anda beserta url di entri ini sebagai tanda penyertaan
  • Segmen bermula 22 Sept sehingga 30 Sept 2014

***psstt....kepada 3 bolgger yang berjaya menarik perhatian saya dengan blog mereka anda akan menerima "SPECIAL GIFT" dari saya worth RM50..

Jemput join.....
post signature

Internet Slow VS No Internet

2:00:00 PM 9
Internet Slow VS No Internet
credit to theoatmeal.com
1:53 p.m
apartment
sepatutnya kena study!!!

assalamualaikum and hello lads! :)

ha, siapa pernah kena benda ni? duh. semua kena kan. aku pun sama. lagi-lagi duduk dekat u ni. kami duduk berempat dalam satu apartment. tapi internet ni macam pandai sikit. kalau 3 orang dah pakai, 1 orang takkan dapat pakai internet.

tapi kalau tiba-tiba slow internet tu, ha, ada yang gatai tangan duk p buka website yang makan banyak erm..apa namanya erk. lupa.. 

bagi aku, kalau internet tak ada, tak apa lagi. kurang-kurangnya memang aku boleh buat benda lain.

kalau dah internet SLOW NAK MA** tu memang rasa nak baling laptop je -.- sorry laptop, aku still sayang kau. no worries.

credit to mykoreanhusband.com
p/s : maaf di atas penggunaan kata di dalam gambar-gambar tersebut.

post signature

Liebster Award #11 - Mawar Medina

12:40:00 AM 27
Liebster Award #11 - Mawar Medina
 http://murnimohdyusof.blogspot.com/2014/09/liebster-award-2.html

assalamualaikum and hello lads!

first of all. aku nak minta maaf kalau ada yang menyampah sebab aku asyik buat Liebster Award ni.

sorry ya. orang dah tag kita, takkan kita nak buat derk je. i don't like that kind of attitude. 

so, aku nak ucap terima kasih dekat sis Mawar Medina sebab tag aku. :)

Monday, September 22, 2014

Dinner Di Umai Cafe, Monumen Alaf Baru Putrajaya

4:28:00 PM 25
Dinner Di Umai Cafe, Monumen Alaf Baru Putrajaya
1:08 p.m
apartment
tunggu kawan balik. mahu lunch.

assalamualaikum and hello lads!
ha, sebenarnya pergi dinner ni dah lama. tapi aku baru nak cerita. ahahaha..

haritu aku cakap kat member, ramai yang singgah makan dekat Umai Cafe ni. sedaplah kot agaknya. lepas tu dah lah menghadap tasik. korang tahu tak Masjid Besi? 

ha, kalau korang tahu Masjid Besi Putrajaya dekat mana, korang mesti tahu Monumen Alaf Baru tu dekat mana kan. jalan straight je lagi dari Masjid tu. betul-betul sebelum ke Jambatan Wawasan. alah, ada signboard, jangan risau ^^,

haritu pergi dalam pukul 8 lebih rasanya. sampai je, PENUH! 

Versatile Blogger Award

9:10:00 AM 26
Versatile Blogger Award
The Versatile Blogger Award

ha, yang ni pula Versatile Blogger Award namanya.. Liebseter Award dengan VBA ni lain. LA more kepada kita menjawab soalan yang ditanya oleh blogger yang tag kita tu. yang VBA pula, kita cerita pasal diri kita. 

so, aku nak ucapkan terima kasih kepada sis Syaza Raihanah (penulis e-novel macam aku), abang Khir Khalid, and abang Arz Moha. :)

Liebster Award #10 - Dr Shikin Zainal

8:34:00 AM 26
Liebster Award #10 - Dr Shikin Zainal
 http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/09/liebster-award-3-tagged-by-budak.html
assalamualaikum and hello lads!
kalini ditag oleh Dr Shikin. thanks a lot kak tag saya! hehe. adalah sikit entry nak masuk dalam ini bila idea tak ada....

1. Anak keberapa daripada berapa?
.: Sulung. Cucu Sulung. Cucu perempuan sulung belah arwah abah. *tiba-tiba

The Fault In Our Stars

7:10:00 AM 10
The Fault In Our Stars
6:54 a.m
apartment
alhamdulillah. tinggal satu paper! :D
 
assalamualaikum and hello lads!
 
apa khabar semua? ish3, dah lama sangat aku tak menupdate dekat blog aku ni. kesian kau, blog. 
 
 
 
semalam baru tengok The Fault In Our Stars. habit kami, kalau tak makan mahal-mahal lepas exam, aku layan movie. movie memang berlambak ada, tapi malas nak tengok. maybe sebab rasa macam bila-bila boleh tengok nanti. haha.
 
so far, adalah menangis masa tengok cerita tu. okay, ini sebab tak ada idea punya pasal. haha. -.-

 
post signature

Thursday, September 18, 2014

Final Exam Today!!!!

10:42:00 AM 30
Final Exam Today!!!!

Fantastic Friday .:PHOTO:.

10:39:00 AM 8
Fantastic Friday .:PHOTO:.

Wednesday, September 17, 2014

Nuffnang Premiere Screening of The Equalizer

6:44:00 PM 34
 Nuffnang Premiere Screening of The Equalizer
6:33 p.m
apartment murni
hilangkan bosan kejap

assalamualaikum and hello lads!

ESOK EXAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :O
 

tapi harini aku ter happy kejap. wakaka. sebab apa? sebab aku dijemput untuk tengok filem The Equalizer oleh Nuffnang. wah, happynya mak!!

alkisahnya, aku baru join Nuffnang. and aku sangat jealous sebab orang lain berpuluh puluh CPUV dapat. aku tak dapat apa lagi. sobs. sebab aku masih baru kan. i understand. and disebabkan tu, aku ushar blog orang yang juga nuffnangers.

macam kak KM cerita pasal Glitterati *thanks kak KM!* status aku pun dah berubah dari non ke glitterati. and thanks juga to sis Nadyya sebab ajar pasal Nuffnang ni. and to everybody. cewah, macam dapat award pula. hahaha.

bukan apa, aku benda baru ni memang aku gelabah sikit. takut ada salah tu, salah ni. 

and nak dijadikan cerita, aku try lah join apa-apa yang berkaitan Nuffnang ni. sedihnya tak sempat join yang Krabi tu! :( 

and tadi, aku dapat email dari Nuffnang pasal The Equalizer!! omg!! aku tak sangka boleh dapat. sebab aku main bantai je jawab. hahaha. ni yang rasa semangat nak join lagi ni.

nasib baik masa tu aku tak ada exam. kalau tak............ T___________T 

aku dah ajak member, tapi dia kata nak tengok dulu macam mana. alah, harap-harap dia nak lah pergi. dia tu ikut mood juga. alaaaaa....nak ajak siapa ni....aku tak ada transport.

Tarikh : 24th September 2014 (Rabu) *aku exam 27hb. wakaka
Tempat : TGV 1 Utama
Masa : 8:45 p.m
 
post signature

Tuesday, September 16, 2014

Final Exam MODE!

8:32:00 PM 34
Final Exam MODE!
busy.
 
sorry.
 
 
 
 
post signature

Monday, September 15, 2014

Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!

6:41:00 PM 16
Giveaway by NazaTupperware.JOM JOIN!!
http://nazatupperware.blogspot.com/2014/09/giveaway-by-nazatupperware-jom-join.html
Syaratnya:-

1.Sesiapa je asalkan ada alamat kt Malaysia ni =)

2.Tarikh Tutup 15 October 2014.

3.Hadiah surprise!!!!!! 

4.Pemenang akan dipilih random melalui cara "cabutan bertuah".

5.Pemenang akan diumumkan secepat mungkin setelah tamat giveaway ini.Insya'Allah


saya tag :

post signature

Day 15 Challenge .:MY DREAMS:.

5:20:00 PM 26
Day 15 Challenge .:MY DREAMS:.
Day 15 : Your Dreams + Silhouette
 
4:58 p.m
apartment
bosan
 
assalamualaikum and hello lads!
 
dah lama x buat challenge ni. aku terpaksa skip. hahaha. -.- 

Liebster Award #9 - Alia Liyana

4:34:00 PM 14
Liebster Award #9 - Alia Liyana
http://cahayaketinggiankehalusan.blogspot.com/2014/09/liebster-award-1.html
thanks to Alia Liyana sebab tag kita :D kerja aku memang hari-hari buat award ni. hahaha.. 

Liebster Award #8 - Kak CT Humairah

10:56:00 AM 20
Liebster Award #8 - Kak CT Humairah
 10:23 a.m
apartment
dengar lagu Hindi. cliche. wakaka

assalamualaikum and hello lads!

haritu aku ditag oleh kak CT kita yang comel tu. ^^, thanks kak CT!