Day 05 Challenge .:BAGI AKU, CINTA TU:.

Day 05 : Your Definition of Love + From A High Angle


CINTA? apa itu CINTA?


cewah, dah macam drama pula introduction. selalunya kalau cakap pasal cinta je, orang bayangkan pasangan bahagia kan. lagi-lagi yang tengah bercinta tu, bayangkan pakwe or suami masing-masing ler. aku ni bayang siapa? hahaha..


tapi sebenarnya, macam orang selalu cakap, cinta ni terlalu subjektif. kawan aku kata, cinta tu macam bahan kimia. kalau kita salah masukkan bahan, dia boleh meletup. tak meletup, dia tak react apa-apa. 
tapi kalau dicampurkan dengan bahan yang sebetulnya, it will creat a magnificent explosion. haha.

adoi, nak terangkan secara kimia pun aku tak reti. tapi korang fahamkan maksud aku.

bagi aku pula. hmm, bagi aku cinta tu datang dari macam-macam jenis. dari pelbagai bentuk hubungan.


aku percaya semua orang ditakdirkan untuk bercinta. tak dengan pasangan, dengan family ke, dengan binatang ke, or dengan stranger. i don't know. maybe it could happen to someone. kita ada berjuta manusia dekat muka bumi ni. so..

aku dengan cinta? well, honestly, aku tak percayakan cinta pandang pertama. entahlah. aku rasa macam manusia tu terlalu memandang paras rupa je. so excuse me for being like this. i have my own reasons.

  maybe ada hikmahnya aku tak ditakdirkan dengan siapa-siapa lagi buat masa ni. sebab bila macam ni, aku rasa dekat dengan ALLAH. aku berdoa selalu dengan ALLAH. aku tanya dengan diri, kenapa tak ada lelaki yang boleh suka aku macam pakwe2 kawan aku suka kawan-kawan aku tu.

fikir punya fikir, mungkin sebab ALLAH kecewa dengan aku. aku terlalu taksub kejar cinta manusia sampai kadang-kadang aku lupa DIA. hmm, it happens to me a lot. bila aku jealous dengan member, aku bercakap dengan diri sendiri. ada sesuatu yang aku buat pada ALLAH sampaikan aku rasa sebegini rupa. 

okaylah tu je. tak ada idea nak bercerita pasal cinta. cinta itu misteri. cewah. tapi cinta ALLAH itu cinta abadi. *this is for muslim. no offense to non muslim.

adios~

PHOTO FROM HIGH ANGLE

 
 
 
post signature

Share:

22 comments

  1. Cinta itu mmg sentiasa indah, tp dlm keindahan itu kita kena kenal onar & durinya.. cheh.. mcm dr falsafah cinta lah pulak hehee.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewah. jadi doktor falsafah cinta pun boleh XP

      Delete
  2. seriau pula tengok gambar tu..gayat..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe.. jangan tengok dah kak. XP

      Delete
  3. Sabar ye amy, akak pun hadapi masalah yg sama

    ReplyDelete
    Replies
    1. one fine day, kan kak. one fine day :)

      Delete
  4. don't worry . kite pon tak de pakwe jugak . biar cinta datang bila kita bersedia menerima cinta . ok ?

    ReplyDelete
  5. kan?? satu ketika kaksha nyesal jugak selalu kejar cinta manusia, terus lupa siapa yang cipta kaksha untuk jatuh cinta... (sedih pulak) sobs

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep. takpe, yang penting kita kembali pada DIA balik kan. ^^,

      Delete
  6. macam sama je. hehe. takpelah, cinta Allah itu yang utama.

    ReplyDelete
  7. cinta.. susah nak diterangkan melalui kata-kata.. tapi, ia boleh dirasa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cewah... bila kak Ros berkata-kata XP

      Delete
  8. Betul k.Farrah cakap.
    Setiap orang mendefinisikan cinta mengikut cara masing-masing.
    Ada yang pandai berkata-kata tu sampaikan manipulate pasangan dengan definisi cinta depa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul. hmmm, yang last sekali akak cakap tu memang saya setuju... alahai, manusia manusia...

      Delete
  9. alahai. sabar ye.. satu hari nanti. bercinta lepas nikah mungkin.. mudah mudahan ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya-ALLAH. thanks awak! :D

      saya doakan yang sama untuk sis. ^^

      Delete

hello dear :) x salah pun baca sambil komen kan.